18 tips voor een coronaproof dagje in Amsterdam

Met Pasen waren wij een dagje in Amsterdam. We waren er echt even aan toe om weg te gaan en een dagje in de hoofdstad bleek precies wat we nodig hadden. We slenterden door de stad, hadden wat reserveringen bij winkels om te winkelen op afspraak en uiteraard dook ik de boekwinkel in. Vandaag deel ik 6×3 tips voor een dagje Amsterdam (centrum) en ook helemaal coronaproof!

Of ik nu in Nederland of op reis een dagtripje maak, ik ben altijd voorbereid. Ik zoek van tevoren een paar leuke hotspots op, stippel globaal een route uit en weet over het algemeen wel wat ik wil doen. Dat mijn dag er vervolgens anders uit ziet, geeft dan niet. Ook tijdens ons dagje Amsterdam was ik goed voorbereid. Ook neem ik zelden mijn camera mee tijdens dit soort dagen. Met safari’s of andere toffe uitjes op reis is mijn camera mijn beste vriend, maar verder doe ik het grotendeels met de camera van mijn iPhone. Alle foto’s die je ziet op Favoritez en op mijn Instagram zijn gemaakt met mijn iPhone en alleen daarom vind ik het fijn dat er goede camera’s op de iPhones van tegenwoordig zitten.

Zoals ik hier al eerder op de blog heb verkondigd, ik ben echt een Apple meisje en kan me niet voorstellen ooit een andere telefoon dan een iPhone te hebben. Ik heb mijn huidige telefoon alweer een tijdje en ben me inmiddels een beetje aan het oriënteren voor een nieuwer model. De iPhone 12 staat onder andere op mijn radar. De camera is een stuk beter dan de camera van mijn huidige telefoon en to be honest, het uiterlijk is ook echt een stuk fancier! Hopelijk kan ik snel op pad met een nieuwe iPhone 12 voor én toffe foto’s én om onderstaande apps te gebruiken.

Zoals ik hierboven al aangaf heb ik vandaag 6×3 tips voor jouw dagje naar Amsterdam! Let’s go!

3x tips voor handige apps voor jouw dagje!

♥ Tijdens een stedentrip heb ik gebruik ik altijd de app Maps.me, ook in eigen land. In deze app kun je jouw stops markeren. Als je de kaart van jouw bestemming hebt gedownload kun je de app daarna ook zonder internet gebruiken. Heel erg fijn, vooral buiten Europa!

♥ Tijdens een dagje gebruik ik deze app niet, maar des te meer bij de voorbereiding! Pinterest is mijn grote vriend als het gaat om inspiratie voor toffe hotspots of leuke dingen om te doen. Zo heb ik een bord met hotspots in Nederland waar ik regelmatig nieuwe content aan toevoeg, maar waar ik altijd even induik als ik een dagje of weekendje plan.

♥ Tijdens een dagje weg maak ik altijd foto’s. Als het niet gaat om een foto voor mijn maandoverzichtjes dan is het wel voor Instagram of gewoon voor de leuk. Sinds een paar maanden bewerk ik mijn foto’s in Lightroom met presets. Daar worden je foto’s zoveel mooier van!

3 toffe boekwinkels in Amsterdam centrum

Als boekenliefhebber én boekblogger mogen boekwinkels tijdens een dagje natuurlijk niet ontbreken. Ik tip mijn drie favorieten!

♥ Op nummer 1 staat absoluut Scheltema. Deze winkel van 5 verdiepingen kan ik nooit overslaan als ik in Amsterdam ben en ook met Pasen niet. Ik had een afspraak voor 20 minuten. Die heb ik goed gebruikt en ik kwam met 3 nieuwe boeken weer naar buiten!

♥ Ik ben ook dol op Waterstones. Daar ben ik helaas niet geweest met Pasen, maar de winkel is wel open voor afspraken. De winkel is prachtig, dus alleen daarvoor moet je er al een keertje zijn geweest.

♥ Om de hoek van Waterstones vind je een andere winkel met Engelse boeken, namelijk de American Book Center. De ABC is ook al zo’n pareltje vanbinnen!

3 tips voor een coronaproof dagje in Amsterdam

Een dagje Amsterdam is een stuk anders dan je gewend bent waarschijnlijk. Op dit moment zijn bijvoorbeeld de musea en andere bezienswaardigheden gesloten, maar gelukkig is er nog steeds voldoende te doen!

♥ Maak een stadswandeling én steun de horeca met de stadswandeling020!

♥ Ga lekker winkelen op afspraak, bijvoorbeeld in de boekwinkel. Via de sites van bijna alle winkels is het mogelijk om een afspraak in te plannen.

♥ Ga picknicken in bijvoorbeeld het Vondelpark. Haal allerlei lekkers bij de lokale ondernemers en duik met een kleedje in het park. Moet het uiteraard wel mooi weer zijn, haha!

Wil je nog wat meer tips voor een coronaproof dagje in eigen stad? Lees dan dit artikel

3x toffe plekken voor koffie to go

Ik had onderstaande spots opgeschreven, maar door tijdgebrek zijn we er helaas niet aan toegekomen. Maar de volgende keer wil ik hier absoluut naar toe!

♥ De laatste kruimel aan de Langebrugsteeg 4

♥ Koffiespot aan de Elandsgracht 53

♥ Bocca Coffee Roasters aan de Kerkstraat 96H

3x leuke fotospots

Foto’s zijn altijd leuk, toch? Dit zijn drie toffe plekken voor mooie foto’s van en in onze hoofdstad!

♥ De 9 straatjes en de grachten, zeker nu met alle bloemen in bloei!

♥ De Zevenlandenhuizen in de Roemer Visscherstraat (om de hoek van het Museumplein en het Vondelpark)

♥ Het Rokin en het Damrak, probeer er te zijn met een ondergaande zon!

3x eens iets anders dan het centrum

Ben ik de enige die eigenlijk altijd in het centrum belandt? Nu hebben we met Pasen specifiek gekozen voor het centrum omdat we een paar winkels wilden bezoeken, maar ik had het ook erg leuk gevonden om bijvoorbeeld een rondje door de Jordaan, de Pijp of Amsterdam Noord te lopen. Met de stadswandeling020 is het elk weekend mogelijk om door deze delen van de stad een wandeling te lopen.

Ga jij graag de stad in deze periode? En heb je nog tips voor (bijvoorbeeld) Amsterdam?

Liefs,
Marleen

Deze advertorial is in samenwerking met T-Mobile tot stand gekomen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.