Liefdesbrief aan New York ♥

Mijn allerliefste New York,

Het voelde alsof ik je al zolang kende toen ik je eindelijk in het echt mocht ontmoeten. Ik had zoveel foto’s gezien en zoveel over je gelezen dat het bijna voelde als thuiskomen. Tijdens de treinreis vanaf het vliegveld zag ik steeds een glimp in de verte, een klein vooruitzicht wat er nog zou komen. En vanaf het moment dat ik het station uitliep en ik je in volle glorie zag sloeg mijn hart een stukje over. Wauw, je was er eindelijk dan echt!

Na al die jaren van dromen en fantaseren en hopen dat ik je ooit kon bezoeken mocht ik dan eindelijk eind februari op het vliegtuig stappen. De storm die een dag voor vertrek woedde zou bijna roet in het eten gooien, maar uiteindelijk stapten we in een ander vliegtuig. Met trillende handen, een wild kloppend hart en boekje vol met plannen stapte ik het vliegtuig uit om de nummer 1 van mijn bucketlist af te strepen.

Waarom ik je hierboven ‘ mijn’ noem? Omdat je ook daadwerkelijk van mij bent. Die week dat ik heb kunnen genieten van de mensen, de drukte en alle prachtige gebouwen voelde je eventjes echt van mij. Maar ook nu ik nog aan het nagenieten ben van alle foto’s ben jij nog steeds mijn stad. Het was Thomas Wolfe die zei dat iedereen bij New York hoort, of het nu voor vijf minuten is of voor vijf jaar. En zo voelde het ook. Vanaf het eerste moment dat ik midden op 8th Avenue stond maakte ik deel uit van de sfeer die jou zo kenbaar maakt.

‘One belongs to New York instantly, one belongs to it as much in five minutes as in five years.’

Van Central Park tot mijn nieuwe beste vriendin Lady Liberty – elk iconisch beeld zorgde ervoor dat ik mijn tranen van blijdschap weg moest slikken en mezelf even moest knijpen om te weten dat ik toch niet droomde. Bedankt voor alle mooie momenten die wij hebben mogen beleven in de stad die nooit slaapt, in de stad van de miljoenen lichtjes en in de stad die een energie heeft waardoor je dag en nacht wakker wil blijven.

Lieve New York, je was als een droom die uitkwam en zelfs voordat ik je ooit in het echt gezien had was ik al verliefd. Hopeloos en tot over mijn oren verliefd op een plek die ik nog nooit gezien had. Vanaf het eerste ogenblik dat ik je gebouwen op die o zo bekende skyline zag viel alles op zijn plek.

‘There’s an inherent energy in New York City that it’s famous for. It makes you want to get up and do a million things all day and all night.’

Het liefst was ik nooit vertrokken, maar aan elke droom komt helaas een einde. Over een tijdje (hopelijk al heel snel) kom ik terug en misschien verlaat ik je dan wel nooit meer. Misschien maak ik dan van mijn droom een werkelijkheid. Want, New York, je hebt mijn hart gestolen. Bij elk boek, elke film en elke foto die ik las en zag nam je een klein stukje, maar op dat moment dat ik midden in Manhattan de grond uitkwam was mijn hart helemaal van jou.

Tot snel allerliefste, allermooiste New York! ♥

Liefs,
Marleen

PS Er staan nog een aantal artikelen over New York op de planning, met bijvoorbeeld tips en dingen die je absoluut niet mag missen. Stay tuned! 

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Wat bijzonder hoe je deze liefdesbrief aan New York geschreven hebt! Ik zou jouw New York ook graag een keer willen bezoeken! Ik ben benieuwd naar je aankomende blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.