De 13 mooiste foto’s die we hebben gemaakt in Portugal

Normaal gesproken nemen wij op elke trip die wij maken – stedentrip of verre reis – onze camera mee. We hebben een fijne compactcamera die ver kan inzoomen en echt hele mooie, scherpe foto’s kan maken. Echter veranderen de camera’s op telefoons steeds meer en verbetert de kwaliteit steeds meer. Daarom besloten we een keertje met enkel onze mobiele telefoon op reis te gaan. Tijdens onze trip naar Lissabon en Porto gebruikte ik enkel de camera van de iPhone 7 plus en vandaag deel ik je mijn 13 favorieten!

Het uitzicht over Parque Eduardo VII en de stad
Lissabon kent vele hoogtes en daar horen natuurlijk de mooiste uitzichtpunten bij (uitzichtpunt: Miradouro de São Pedro de Alcântara)
Heel erg tof aan de nieuw(er)e iPhones: de portretfoto’s! Love it!
En je kunt er fantastisch mee in zoomen!
Wederom gemaakt met de portretfunctie! Mooi resultaat, vind je niet?
‘Onze’ iPhone pakt de kleuren ook zo mooi!
Wederom met de portretfunctie, pretty!
En zelfs op een regenachtige dag worden de foto’s scherp én kleurrijk!
Zonsondergang vanaf onze hotelkamer, check die kleurtjes! <3
Sowieso is Porto (en Lissabon ook) heel erg geschikt voor kleurrijke foto’s.
Dit heeft misschien meer met de fotografiekunsten van de fotograaf te maken (thanks Vin), maar het lijkt alsof het helemaal niet zo druk is (was het overigens helaas wel).
Stiekem wel een favoriet door deze pretty kleurtjes.

Wij (oké, mijn vriend, maar ik gebruik ‘m heel erg vaak) hebben sinds een paar maanden de iPhone 7 Plus en die camera is zo fijn! Wist je dat je bij T-Mobile heel gemakkelijk een iPhone met abonnement kunt bestellen? Wil je dus ook je camera thuis laten en altijd en overal de mooiste foto’s maken? Neem dan eens een kijkje bij de verschillende iPhones!

Hoewel ik absoluut geen echte fotograaf ben en ik de meeste trucjes nog moet ontdekken, vind ik het resultaat van mijn foto’s altijd wel mooi. Ik heb niet echt tips die ik met je wil delen, maar er zijn altijd wel twee dingen die ik echt altijd doe of waar ik altijd op let.

♥ Let op het licht. Wat je ook fotografeert, zorg dat je het in daglicht doet. Je ziet zoveel verschil! Maak bij voorkeur ook geen foto waarbij je in de zon kijkt. Het mooiste is als de zon zo goed als achter je is. Maak ook geen foto’s direct in de zon, want dan kan het vaak ‘overbelicht’ zijn. In de schaduw maak je ook fantastische foto’s!

♥ Bewerk je foto’s! Zelf ben ik echt niet thuis in de wereld van bewerkingsprogrammaatjes en apps, maar er zijn er genoeg! Maar wist je dat iPhone ook zelf al een aantal hacks heeft? Zo kun je de foto bijdraaien, afsnijden, filters gebruiken en het licht en de kleur aanpassen. Persoonlijk gebruik ik bijna altijd de filter ‘Levendig’ of ‘Dramatisch’ en speel ik een beetje met het licht. Heel bijzonder om te zien hoeveel dat voor je foto’s kan doen!

Wil je je foto’s nog meer bewerken? Blogger Femke tipt op haar blog haar favoriete apps om foto’s mee te bewerken!

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar Porto en Lissabon? Een tijdje geleden verscheen er al een artikel vol met hotspots in Lissabon online (die foto’s zijn ook allemaal gemaakt met een mobiele telefoon) en binnenkort volgen er nog meer tips voor deze twee steden!

Maak jij foto’s met een mobiele telefoon of liever met een camera?

Liefs,
Marleen

PS. Deze advertorial is in samenwerking met T-Mobile tot stand gekomen. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.