De leukste films op Videoland #2

Een van de populairste artikelen hier op de blog is het artikel met films op Videoland. Een hele tijd geleden had ik een aantal maandjes een abonnement op de ‘Nederlandse Netflix’ en toen deelde ik een lijstje met een aantal toffe films. Sinds kort heb ik mijn abonnement weer aangezet en heb sindsdien weer een aantal toffe films gekeken. Ik deel deze tips graag weer met jou! Happy watching! 

Every Day
Een absolute aanrader en ook nog een vrij nieuwe film is Every day. Dit boek is gebaseerd op het boek Elke dag van David Levithan (die overigens al jaren in mijn kast staat) en ik was er al tijden nieuwsgierig naar. Every day gaat over A die elke dag wakker wordt in een ander lichaam en op een dag verliefd wordt op een meisje. De film zit ontzettend goed in elkaar (en maakt me eigenlijk heel nieuwsgierig naar het boek) en is zo lief en schattig. Alleen het einde was een beetje open, maar ik hoorde dat er een deel 2 komt van het boek, dus hopelijk sluit het dat allemaal wat beter af!

Me Before You
Yes, de boekverfilming van mijn favoriet allertijden, Voor jou, mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! Speciaal voor dit artikel (niet dat ik een reden nodig heb, of course) keek ik ‘m nog een keertje en ik heb weer als een malle zitten huilen. Hoewel het boek duizend keer beter is dan de film, is het absoluut geen slechte verfilming en spelen de hoofdpersonen de rollen behoorlijk goed. Kijk deze film een keertje als je alleen bent, vergeet de tissues niet en laat je lekker gaan.

The Age of Adeline
Ik heb een mega girlcrush op Blake Lively en ze heeft een fantastische rol neergezet in The Age of Adeline. Deze film is zo mooi en zo wauw, ik heb nu al zin om ‘m nog een keer (voor de vierde keer) te gaan kijken. In deze film wordt Adeline door een vreemd ongeluk geen dag meer ouder en dat resulteert erin dat ze al decennia niet op de vlucht is en niemand echt toelaat in haar leven. Totdat ze een man tegenkomt die wel weet door te breken in haar pantser. Leuk extraatje: de Nederlandse Michiel Huisman speelt een grote rol! 😉

So Undercover
Gevalletje lekker kijken en niet bij nadenken. Deze film is perfect om op te zetten tijdens een meidenavondje of gewoon als je alleen thuis bent. Verwacht zeker niet grote acteerprestaties, maar vermakelijk is de film wel. Denk bijvoorbeeld aan clichés van Amerikaanse studentenhuizen, een niet zo heel verrassend plot en een buitenbeentje dat haar best doet om er bij te horen. O, en vergeet de knappe jongen niet! Niet perse een must watch, maar leuk om een keertje tussendoor te kijken.

Barely Lethal
Deze film lijkt wel een beetje op So Undercover, maar deze is een tikkie beter. In deze film ontsnapt de hoofdpersoon uit een kostschool waarop jonge meisjes getraind worden voor huurmoordenaars en ze wil een normale jeugd hebben op een high school. Met als referentiekader de clichefilms zoals Mean Girls kan het natuurlijk niet anders dan compleet misgaan. Erg vermakelijk en leuk om te kijken, misschien zelfs wel met je vriend!

Deep
Ik hou van animatiefilms en Deep kon ik natuurlijk niet overslaan. Deze film is zo’n half jaar oud, maar niet zo bekend. In Deep gaat kleine octopus Deep buiten zijn kolonie op onderzoek uit en brengt daarmee een ramp teweeg. Samen met zijn beste vrienden moet hij op zoek naar een oude vriend die hun kolonie kan redden. Een niet al te sterke film, maar vermakelijk om met jonge kinderen (of gewoon lekker in je eentje te kijken).

Escape Plan 2
Hoewel het eerste deel (die overigens ook op Videoland staat) een stuk sterker is, is Escape Plan 2 ook zeker een leuke film om eens met je vriend(in) te kijken. In deze film draait het om het uitbreken uit een gevangenis om zo op zoek te gaan naar zwakke plekken. Waar het in het eerste deel vooral nog ging om het menselijk handelen, zijn ze in het vervolg een stuk meer digitaler gegaan. Erg tof om te zien hoe ze heel veel technologische snufjes in de gevangenis hebben verwerkt.

Salt
Een andere film die absoluut aan te raden is om samen met je vriend(in) te kijken is Salt. Een oudje inderdaad, maar tof om te (her)kijken. Ik hou wel van dit soort mysterieuze actiefilms, waarbij je eigenlijk niemand kunt vertrouwen. Tel daar een Russisch tintje bij en ik ben fan.

The Pink Panther
Oké, misschien moet je deze tip niet helemaal serieus nemen, maar het kan wel leuk zijn om (weer) een keer te kijken. Het niveau ligt ontzettend laag in deze film, maar de humor is gelukkig net niet te flauw. Een gevalletje van verstand op nul en niet nadenken. En mocht je na deze film nog een keer zin in hebben in nog zo’n avondje: deel 2 staat ook op Videoland.

Hartenstrijd
Zoals ik mijn vorige artikel over films op de streamingdienst al schreef, staan er veel Nederlandse films en series op Videoland. Logisch, aangezien het om een Nederlandse dienst gaat. Eerlijk gezegd heb ik het niet zoveel met Nederlandse films, maar Hartenstrijd vond ik eigenlijk wel leuk. Het plot deed me een beetje denken aan een grappige New Adult en het acteerwerk was eigenlijk best tof. Gewoon favoriet, maar zeker leuk om een keer te kijken!

Zo, weer een behoorlijk lijstje met aanraders om een keertje kijken! Wist je dat je bij Videoland als nieuw lid de eerste 14 dagen gratis kunt kijken? Met deze tips hoef je je in ieder geval niet te vervelen!

Welke film zou jij nog graag willen kijken?

Liefs,
Marleen

Lees hier ook de andere artikelen over Videoland:
De leukste series op Videoland #1
De leukste films op Videoland #1

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.