Voor jou – Jojo Moyes

Wat een schande! Mijn favoriete boek ooit staat niet eens als recensie hier op de blog! Daar moest natuurlijk verandering in komen en daarom was een van mijn reading challenges dan ook om al mijn Jojo Moyes’ boeken dit jaar te (her)lezen én te recenseren! Aangezien deel drie (Voor mij) in februari verschijnt, besloot ik mijn favoriet als eerst opnieuw te lezen. Lees snel verder voor de recensie!

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken

Ik moet zeggen dat ik het behoorlijk lastig vind om over Voor jou een recensie te schrijven. Ik weet dat ik niet de enige ben bij wie dit boek hoog op het favorietenlijstje staat en hopelijk kan ik met deze recensie die lijst nog groter maken. De druk ligt hoog, dat begrijp je.

Afgelopen week herlas ik Voor jou voor de vierde (of misschien zelfs wel vijfde) keer en nog steeds was het behoorlijk huilen geblazen. Ik zat als een zielig hoopje mens op de bank te snikken met dit boek in mijn armen. Jojo Moyes heeft het wederom voor elkaar gekregen om mij in huilen te laten uitbarsten en het duurde een hele tijd voor ik mezelf weer een beetje bij elkaar had geraapt. Ik vind het ontzettend knap als een auteur dat teweeg kan brengen en ik kan je vertellen, Jojo is de beste!

Voor jou draait om een heftig onderwerp, maar desondanks is het boek allesbehalve zwaar geschreven. Het wordt juist gekenmerkt door veel humor, fijne en idiote grapjes tussen Will en Lou en hele mooie en leuke personages. Hoewel ik Will duizend keer leuker vind dan Lou (mega crush), passen beide personen perfect in het verhaal en worden alle gebeurtenissen ontzettend mooi om deze twee heen gevlochten.

Voor jou is ontzettend emotioneel en krachtig en ik kan niet anders dan mijn petje afnemen voor Jojo Moyes dat ze zo’n einde heeft neergezet. Ze had hier zoveel mogelijkheden mee, maar ik denk niet dat het boek zo’n prachtige boodschap heeft kunnen uitstralen met welke andere uitkomst. Het einde is hartverscheurend, maar tegelijkertijd ook ontzettend prachtig.

Mocht je Voor jou nog niet hebben gelezen, foei! Je weet niet wat je mist, want wat. een. verhaal! Extra tip: eind februari verschijnt – tegelijkertijd met deel 3 – dit boek in een nieuwe (prachtige) uitgave. En dat slechts voor €10,-! Kopen dus.

Heb jij Voor jou al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Voor jou ♥ Auteur: Jojo Moyes ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 410 ♥ ISBN: 9789026145537 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Vond dit ook een prachtig boek en heb hard gehuild! Maar vond wel ook dat het verhaal af was, die andere delen hoeven van mij niet zo dus die ga ik dan ook niet lezen denk ik.

    1. Dat had ik in eerste instantie ook, vooral omdat ik juist meer over Will zou willen lezen dan over Lou, maar het tweede deel voegde voor mij veel toe en ik ben dan ook heel erg benieuwd naar het vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.