Wat als jij het bent? – Roni Loren

Eerder dit jaar verscheen Wat als jij het bent? van Roni Loren. Deze auteur kennen we van de vierdelige serie over een schietpartij op een middelbare school. Met Wat als jij het bent? is ze terug met een nieuwe serie. Ik voegde het boek direct toe aan mijn Kobo (want te lezen met Kobo Plus) en ik las ‘m eindelijk deze maand.

Iedereen kent Miz Poppy van haar populaire blog over het nachtleven in New Orleans. Maar niemand kent Hollyn – het ware gezicht achter de ster – met haar leven vol angst. Als Miz’ baas haar opdraagt video’s te maken omdat ze anders haar baan kwijtraakt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Aanstormend acteur en barista Jasper Deares ontdekt dat de verlegen vrouw die elke dag koffie bij hem bestelt Miz Poppy is. Hij ziet een gouden kans om de media-aandacht te krijgen die zíjn carrière zo hard nodig heeft en neemt Hollyn mee naar improvisatielessen om haar uit haar schulp te laten kruipen. Een win-winsituatie! Maar beiden hadden ze er niet op gerekend dat er gevoelens bij kwamen kijken…

Dit boek heeft me echt enorm verrast. Ik wist natuurlijk al wel dat Roni Loren heel erg fijn schrijft, maar ik ben echt omvergeblazen. Het verhaal is misschien an sich niet heel origineel, maar omdat het zo goed is neergezet voelt het wel alsof het een nieuw verhaal is. Ik vond het vooral zo’n enorme verademing dat de personages gewoon met elkaar communiceren. De trope miscommunication kan op zich leuk zijn, maar is op zich ook wel weer uitgekauwd, toch? Maar in dit boek praten ze daadwerkelijk met elkaar. Er zijn geen misverstanden, ze zijn eerlijk over hun gevoelens en I LIKED IT!

In sommige NA’s kun je zeggen dat er teveel spice zit. Nu zit er wat mij betreft nooit genoeg spice in een boek, maar ik geef toe: soms kan het best minder. Niet elk verhaal heeft veel seksscènes nodig. Wat heel knap is in Wat als jij het bent? dat elke scène bijdraagt aan het verhaal. Ze passen bij het verhaal en bij de karakterontwikkeling en oké, ze zijn ook gewoon opwindend.

Wees gewoon jezelf. Want je bent verdomd spectaculair, Hollyn Darling.

Ik hou ook echt van dit boek om de geweldige personages. Beide personages zijn geen dertien in een dozijn en de karakters zijn goed uitgewerkt. Hollyn is een enorm welkome toevoeging aan een lijstje van prachtige fictieve personages met haar Tourette en Jasper is net een beetje anders door zijn eigen onzekerheden en twijfels. Ze zijn allebei personages om compleet verliefd op te worden (wat ik dus ook ben geworden). Ik heb nu al zoveel zin in het vervolg!

Yes, ik ben echt omvergeblazen, echt een geweldig boek! Geloof me, lees het!

Heb jij al eens een boek van Roni Loren gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Wat als jij het bent? ♥ Auteur: Roni Loren ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 448 ♥ ISBN: 9789020547313 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.