Een schot in de roos – Iris Visser

Toen dit boek van Iris Visser was aangekondigd was ik gelijk enthousiast over de flaptekst. Want zeg nou zelf, een roadtrip door Schotland, dat klinkt toch geweldig? Ik mocht een digitaal recensie-exemplaar ontvangen en ik kan je alvast vertellen, ik heb dit boek met veel plezier gelezen! Vandaag lees je mijn recensie!

Documentairemaker Floor doet haar naam eer aan; iedereen loopt over haar heen. Altijd. Dat is er dan ook de oorzaak van dat ze zichzelf ja hoort zeggen tegen een opdracht die ze eigenlijk niet ziet zitten: een documentaire maken over de zoektocht naar haar verdwenen vader in Schotland. Helaas voor Floor is haar rijbewijs door een erg onhandig voorval ingenomen – iets met een crush, zeven wijntjes en een omvergereden boom – en moet ze op zoek naar een privéchauffeur. De knappe Schot Owen staat in eerste instantie niet te trappelen om haar in zijn camperbusje mee te nemen naar de uithoeken van Schotland, maar hij is niet in de positie om haar aanbod te weigeren. Ach, wat kan er misgaan?

O, wat zit de sfeer er heerlijk in! Het is de auteur gelukt om je echt zelf in Schotland te zijn (en dat vanaf je eigen bank) en ik heb mezelf echt heel wat kilometers vermaakt in de Schotse hooglanden met Floor en Owen. De locaties zijn mooi neergepend, je kunt je alles zo voorstellen en het liefst boek je dezelfde dag zelf nog je ticket naar Edinburgh. En hallo, fijne trope alarm: je mag me altijd wakker maken voor een boek waarin een roadtrip voorkomt en gelukkig heeft Iris Visser deze trope heerlijk uitgewerkt.

Maar naast dat dit een heerlijke feelgood romance is dat zich op een toffe plek afspeelt, krijgt het verhaal ook een mooi dieper laagje door Floors zoektocht naar haar vader. Het verhaal blijft gedurende de 300 pagina’s erg luchtig, maar door dit onderwerp en de manier waarop Floor langzaam wat dingetjes voor zichzelf op een rijtje zet, is het verhaal zeker niet te luchtig en heeft het de perfecte dosis diepgang. Houden we van! Ik vond het heerlijk om met Floor mee te leven en haar langzaam een mooie groei door zien te maken.

Iris Visser heeft een levendige en grappige schrijfstijl. Wel zijn de vergelijkingen soms een beetje over de top of wordt er iets teveel met deze vergelijkingen gestrooid. Niet enorm storend, maar dit had wat mij betreft net wel iets minder gemogen. Ook zonder een grote hoeveelheid grappige woordgrapjes heeft dit boek voldoende humor om je heel wat uurtjes leesplezier te bezorgen.

Ik ben enthousiast (als je dat al niet uit mijn recensie kon halen :P). Een schot in de roos is een heerlijke reis vanaf je eigen bank en smaakt zeker naar meer! Aanradertje!

Liefs,
Marleen

Titel: Een schot in de roos ♥ Auteur: Iris Visser ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN: 9789402769517 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als digitaal recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.