Eindelijk mezelf – Matt Cain

Vorig jaar las ik met heel veel plezier het debuut van Matt Cain. Dat boek was echt een feestje en vooral heel schattig en aandoenlijk. Toen Uitgeverij de Fontein aankondigde dat ze ook zijn tweede boek, Eindelijk mezelf, gingen vertalen, wist ik dat ik deze natuurlijk moest lezen! Vandaag lees je mijn recensie! 

Ted Ainsworth lijkt een perfect leven te hebben: bijna twintig jaar gelukkig getrouwd en een baan in de ijswinkel van de familie. Maar de waarheid is dat zijn huwelijk niet zo gelukkig is als hij dacht, en dat hij nooit voor het familiebedrijf heeft willen werken – hij houdt niet eens van ijs…

Dus als zijn man hem verlaat, is dat eigenlijk een kans om na te denken over wat hij zélf wil met zijn leven. Om eindelijk zijn geheime droom te volgen, en een nieuwe carrière op te bouwen. Om eindelijk te worden wat – en wie – hij wil zijn!

Wat heerlijk is aan de boeken van Matt Cain, is dat ze niet draaien om de standaard twintiger die nog een plek in de wereld moet weten te veroveren. Zo draaide het in Het geheime leven van Albert Entwistle om een oudere man die eindelijk voor zijn eigen geluk kiest. In Eindelijk mezelf draait het om Ted die na een akelige breakup eindelijk de moed verzamelt om te gaan waar hij echt voor wilt gaan en waar hij echt gelukkig van wordt. En de weg die hij daarnaar toe legt? Hartstikke gezellig en lief. 

Maar… de manier waarop de personages eromheen werden neergezet? Dat was niet nodig geweest. De bijpersonages worden enorm uitvergroot en worden daarom enorme clichés. Zo wordt de ex zo negatief neergezet, en enkel om de hoofdpersoon te ondersteunen, dat het voor mij juist het omgekeerde effect had. Waar de auteur waarschijnlijk wilde bereiken dat je met Ted te doen hebt of dat het begrijpelijk is hoe bepaalde keuzes worden gemaakt, daalde mijn respect voor de hoofdpersoon een beetje. En dat is jammer, want hij is verder echt heel erg likable!

Maar verder is dit gewoon echt een hele fijne queer roman, waar de auteur verschillende thema’s op een mooie manier heeft vervlochten. Het kleine Britse plaatsje maakt het een fijne sfeer, stiekem wilde ik alle ijsjes proeven die werden genoemd en de ontluikende liefde tussen Ted en Oskar was levensecht. Ik heb dus zeker genoten van dit boek en ben ook van plan andere boeken van Matt Cain te lezen, maar ik hoop wel dat in de volgende boeken de personages iets beter gedoseerd worden 😉 

Dikke aanrader, zeker als je Het geheime leven van Albert Entwistle hebt gelezen. Een schattig verhaal over de zoektocht naar jezelf en hoe je je op elke leeftijd nog kunt heruitvinden. 

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Eindelijk mezelf ♥ Auteur: Matt Cain ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789026166631 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel De Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.