De geheimen van Maxton Hall College – Mona Kasten

Vorig jaar las ik het heerlijk foute, maar ook verslavende Maxton Hall College, het eerste deel in een nieuwe serie van Mona Kasten. Dat boek was heerlijk én eindigde met een flinke cliffhanger, waardoor ik heel erg benieuwd was naar het vervolg. Dat vervolg verscheen halverwege juli en het was het eerste boek dat ik las toen we weer thuis waren. Vandaag lees je mijn recensie! 

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?

Zal ik maar gelijk met de deur in huis vallen? Ik vond dit deel echt een beetje een tegenvaller. Ik ergerde me mateloos aan de hoofdpersonen en het dramagehalte was echt heel erg hoog (te hoog, wat mij betreft). Zoals ik hierboven al schreef eindigde het eerste deel met een flinke cliffhanger en gelukkig gaat het tweede deel zo goed als direct verder. Ik zat er dan ook echt bijna direct weer in en dat komt deels door de fijne schrijfstijl van Kasten. Maar jeetje, ik kon echt die James wel door de pagina’s heen trekken. Ik vond het deels fijn dat Ruby niet zo over zich heen laat lopen, maar tegelijk verandert ze het grootste gedeelte van het boek in een poeltje hormonen. Why? Ik vond dat gedeelte zo niet geloofwaardig en vooral verschrikkelijk irritant.

En deels is dat natuurlijk ook de charme van zo’n boek. Ik schreef in mijn recensie van deel 1: Het verhaal is een klein beetje fout, maar dat maakt het juist zo fijn om te lezen. En de relatie tussen Ruby en James is nog steeds een beetje fout, maar deze keer kon ik er helaas niet zo van genieten. Dat is wel echt een persoonlijk dingetje (en ook grotendeels afhankelijk van mijn mood), maar deze keer vloog het direct het verkeerde keelgat in, helaas! Wel vond ik de sfeer weer heel erg tof. Met Maxton Hall heeft Kasten echt een hele fijne setting gecreëerd en dat blijft voor mij dan ook een van de fijnste dingen van het boek.

Ik schreef in mijn recensie van het eerste deel dat ik een idee had welke kant op verhaal op zou gaan. Vooralsnog is dat nog niet gebeurd, maar het zou nog steeds kunnen. Afgezien van de vele drama die er in het verhaal is gestopt, viel me ook op dat er eigenlijk niet heel erg veel gebeurt? Het valt niet heel erg op, want er valt genoeg te beleven, maar deel 1 was wat dat betreft wel wat gemêleerder. En hallo, wederom een enorme cliffhanger. Gelukkig hoeven we niet al te lang wachten op het derde deel (januari) en die staat nog steeds – ondanks dat ik dit deel wat minder vond – heel erg hoog op mijn TBR!

Dit deel was weliswaar niet helemaal mijn ding, maar nog steeds wel een leuk vervolg op het eerste deel. Ik ben in ieder geval hooked genoeg om halsreikend naar het laatste deel uit te kijken. Als je fan bent van drama, verschillende love perikelen op een (toffe) middelbare school, dan is deze serie absoluut iets voor jou!

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De geheimen van Maxton Hall College ♥ Auteur: Mona Kasten ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789022598054 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.