Lezend de wereld rond – mijn favorieten

De afgelopen maanden verschenen tijdens onze reis regelmatig overzichtjes op de blog van boeken die ik las op reis. In totaal heb ik 64 boeken gelezen op reis, echt een enorm aantal en ook een aantal dat ik echt niet had verwacht. Er zaten een aantal hele goeie boeken tussen, maar ook een paar tegenvallers. Vandaag deel ik mijn absolute favorieten. Lees je mee?

Ik heb 15 boeken geselecteerd die er echt voor mij uitsprongen. Van sommige staat al een recensie online (of op Instagram) en van sommige zal nog een recensie volgen. 

Mile High – Liz Tomforde
Onze reis begon gelijk goed met Mile High die ik echt enorm tof vond. Het kon niet tippen aan het tweede deel in deze serie (die ik dan weer als eerste las, haha), maar alsnog was deze echt heel erg tof. En heel erg tof dat ik dit boek waar vliegtuigen vooral een grote spelen vooral in de lucht heb gelezen!
Mijn recensie verscheen op Instagram

Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel
Dit boek heeft me zo enorm omver geblazen! Ik had verwacht dat dit gewoon een fijn verhaal voor tussendoor zou zijn, maar dit boek was zoveel meer dan dat. Het was ontzettend emotioneel en de opbouw is geweldig. Loved it, dikke aanrader!
Mijn recensie lees je hier

Things We Hide From the Light – Lucy Score
Eerder las ik al het eerste deel in deze serie en die vond ik heel tof. Nu kon ik het tweede deel natuurlijk niet laten liggen, zeker niet omdat ‘ie gewoon op Kindle Unlimited te lezen was. En o my, deze was misschien nog wel leuker! Heerlijke banter, fantastische chemie, loved it! Ik kan nu al niet wachten op het derde deel (waar ik toch wel hele hoge verwachtingen van heb, haha).
Mijn recensie verscheen op Instagram

Torn Apart – K. Webster & Nikki Ash
Ik heb best veel why choose/reverse harem boeken gelezen op reis, maar deze was absoluut mijn favoriet (en oké, het tweede deel in de duologie ook). De angst, de chemie, de opbouw, petje af voor deze auteurs. Ik zou absoluut meer van dit soort boeken willen lezen.

Icebreaker – Hannah Grace
Deze las ik naar aanleiding van een tip van Sofie en hij was leuk! Misschien niet zo leuk als ik had verwacht, maar absoluut een vermakelijk verhaal, dat ook nog eens veel serieuzer en diepgaander was dan ik had verwacht. Dikke tip en extra fijn, de vertaling verschijnt later dit jaar bij Love Books!

Doublepucked – Lauren Blakely
De meeste boeken van Lauren Blakely lees ik altijd met plezier, maar zijn vooral fijn voor tussendoor. Ze zijn nooit heel dik, vrij simpel, maar gewoon perfect voor een paar uurtjes leesplezier. Maar Doublepucked was absoluut meer dan dat. Enorm goede spice, maar ook een hele fijne relatie tussen drie personages. Loveeee en ik hoop echt dat Blakely meer van dit soort boeken gaat schrijven.

De kleuren van magie – V.E. Schwab
Dit was er eentje uit eigen kast en die stelde absoluut niet teleur. Ik ben compleet verliefd geworden op de wereld die Schwab in deze serie heeft neergezet en ik ben heel benieuwd naar de volgende delen. Mijn recensie moet ik nog schrijven, whoops, maar die komt snel online!

Meester Leonie – Leonie van der Grinten
O, deze was zo leuk, nog leuker dan ik had verwacht. Met humor en op een laagdrempelige manier heeft de auteur het strafrecht in Nederland op papier gezet en daarmee is dit boek echt een tip voor iedereen. Dus, lezen die hap!
Mijn recensie lees je hier

Hoe vermoord ik mijn familie – Bella Mackie
Ook deze las ik in het kader van #leesuiteigenkastalleen stond deze in het Engels in de kast. Moet kunnen, toch? Hij was echt heel tof en goed neergezet. Is het een thriller? Nee. Maar als je je voorbereid op een sterke roman met een duister randje, dan is dit boek geweldig!

Forever Your Rogue – Erin Langston
Deze kreeg ik ook getipt via Instagram en wat een fijne regency drama! De chemie en de liefde tussen de hoofdpersonen? Chefs kiss! Echt een auteur die we in de gaten moeten houden en ik hoop dat een Nederlandse uitgever dit boek gaat vertalen!

Edward’s keuze – Marijke Vos
Ik ben compleet omvergeblazen door deze. Natuurlijk weet ik dat Marijke Vos fijn kan schrijven, maar ik had niet verwacht dat ik zo verliefd op dit eerste deel zou worden. De mix tussen het heden en verleden is perfect en ik kan niet wachten op de andere delen. Die heb ik inmiddels besteld, dus snel even ophalen bij de boekwinkel!

The Plus One – Mazey Eddings
Ik had best hoge verwachtingen en die zijn deels helemaal uitgekomen. Dit is absoluut een heerlijk verhaal, met een mooie en diepere laag. Tegelijk merkte ik tijdens het lezen ook dat het leek alsof de auteur niet zo goed leek te weten hoe ze het niet te persoonlijk moest maken? Maar alsnog een boek dat zeker in mijn favorietenlijstje thuishoort.
Mijn recensie verscheen op Instagram

Something Unexpected – Vi Keeland
Vi Keeland did it again. Wat een geweldig emo boek. Ik heb echt zitten huilen en heb ook enorm genoten. Must read, dat is het enige wat ik er over ga zeggen (en oké, misschien komt er binnenkort nog een recensie op Instagram online).

My Killer Vacation – Tessa Bailey
Mocht ik ook nog een top 5 (of 3) maken (doe ik niet), maar dan zou dit boek daarin staan. Echt, wat een geweldig verhaal. Spanning, chemie, banter, dit boek heeft het allemaal! PUUR GENIETEN!

De honderd dagen van Lenni en Margot – Marianne Cronin
En als laatste het allerlaatste boek dat ik heb gelezen. Deze las ik n.a.v. een tip van Susan voor de #12booksby12friends challenge en dit was een heel geslaagde tip! Ook een dikke aanrader.
Lees hier wat ik er over schreef op Instagram

En om het overzichtje nog even leuk af te sluiten heb ik nog wat cijfertjes op een rijtje gezet:

♥ 106 dagen en 15 weken op reis
♥ 64 gelezen boeken
♥ 38 boeken in het Engels en 26 in het Nederlands
♥ 23 via Kindle Unlimited, 21 via Kobo Plus
♥ 9 recensie-exemplaren
♥ 10 boeken uit eigen kast (via Kobo Plus)
♥ 11 overige boeken, bijvoorbeeld gekochte e-books of boeken via NetGalley

Heb jij al een van deze boeken gelezen? Heb je een favoriet?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.