Stad vol geesten – V.E. Schwab

Een van de leuke verrassingen die na onze reis op me lagen te wachten was Stad vol geesten, het nieuwste boek van V.E. Schwab dat in een wel heel mooi jasje bij Boekerij is verschenen. Het verhaal klonk tof, het boek was niet al te dik (ook niet geheel onbelangrijk) en ik had wel zin in een tikkie duister verhaal. Vandaag lees je mijn recensie!

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

Laat ik beginnen met dat ik echt met de verkeerde verwachtingen dit boek in ben gegaan. Ik verwachtte een soort YA/adult fantasy, zoals bijvoorbeeld De kleuren van magie of Het onzichtbare leven van Addie La Rue. Dat is Stad vol geesten niet. Dit boek is meer een soort middle grade en daardoor duurde het even voordat ik er echt lekker in zat. Het verhaal is door het subgenre namelijk vrij simpel en daar moest ik even inkomen. Maar toen ik daar eenmaal aan gewend was, vloog ik door het verhaal heen.

De schrijfstijl is vlot en best wel verslavend. Wellicht wat simpeler dan de andere boeken van deze auteur, maar het past bij de doelgroep. De vaart blijft lekker in het verhaal en elk hoofdstuk gebeurt er wel weer iets waardoor het boek moeilijk weg te leggen is. Ook de relatie tussen Cassidy en Jacob was heel erg leuk uitgewerkt. Dit vond ik wel weer een voordeeltje van het middle grade-genre, het gaat niet om romance. Dus wel een keertje verfrissend (ook al hou ik met heel mijn hart van het romancegenre).

Ook is Cassidy echt een leuk en vooral goed uitgewerkt personage. Ze is echt een tiener met bepaalde tienertrekjes, maar tegelijk ook bijzonder door haar gave. Ze gaat met haar gave om zoals je kunt verwachten van een tiener en lijkt alle gevaren niet altijd te zien. Tel daar de geweldige sfeer in Edinburgh bij op en je hebt gewoon echt een fijne fantasy. Eerder eentje voor een tiener, maar ook prima voor wat volwassener lezers geschikt! En zeg nu zelf, deze limited edition wil je toch gewoon in de kast? 😉

Door mijn verkeerde verwachtingen heb ik dit boek anders ervaren dan als ik van te voren had geweten dat het om een middle grade boek ging, maar alsnog een fijne en spannende fantasy! Aanraders voor de fans van Schwab!

Heb jij al eens een boek van V.E. Schwab gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Stad vol geesten ♥ Auteur: V.E. Schwab ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 272 ♥ ISBN: 9789022599501 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.