Reading Challenge 2018 – Mijn plannen

Een nieuw jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe reading challenge. Afgelopen jaar nam ik mezelf voor om 120 boeken te lezen en uiteindelijk heb ik dat gehaald met 125. Ook heb ik wat andere challenges gedaan, die niet allemaal even goed liepen haha. Vandaag tijd om te kijken welke challenges en hoeveel boeken er (hopelijk) in 2018 op de plannen staan.

Hebban/Goodreads Reading Challenge
Vorig jaar stond mijn challenge dus op 120 boeken en uiteindelijk heb ik 125 boeken uit kunnen lezen. Dit jaar wil ik de lat iets hoger leggen en is mijn doel 130 boeken! In principe moet dit haalbaar zijn, zeker als je kijkt dat ik het eerste half jaar geen colleges hebt. Natuurlijk moeten daar geen vervelende leesdipjes bij komen, maar we gaan gewoon voor die 130 boeken! Aan mooie, fijne en spannende titels geen gebrek natuurlijk haha.

Hebban organiseert daarnaast dit jaar weer een challenge met allerlei categorieën. Ze hebben 50 categorieën uitgekozen waarbij je boeken kunt lezen. Met de130 boeken die ik wil lezen hoop ik alle categorieën van de Hebban Reading Challenge 2018 af te kruisen, maar daar zal niet mijn nadruk op liggen. Ik wil vooral boeken lezen die al een tijdje in mijn kast staan, waar ik ontzettend naar uit kijk of waar ik gewoon plezier aan beleef. Als deze dan bij een categorie passen is dat leuk meegenomen, maar absoluut geen vereiste.

Wil je direct op de hoogte worden gehouden van mijn challenge? Je kunt mij op Hebban en/of Goodreads volgen! Vind ik leuk!

30 boeken uit eigen kast
Vorig jaar ging de ‘Shelf control challenge’ rampzalig, maar ik hoop daar dit jaar verandering in te brengen. Ik wil het niet onder deze noemer gaan doen, maar gewoon wat fijne titels uit eigen kast gaan lezen (er staan er immers genoeg). Natuurlijk hebben we in september weer een #leesuiteigenkast maand waarbij ik weer ca. 10 boeken wil gaan lezen, dus blijft er nog zo’n 2 boeken per maand over. Moet lukken toch?

Deze boeken staan nog in mijn kast en wil ik graag gaan lezen:

 1. In seizoenen – Judith Visser
 2. Rosie zegt ja – Dawn French
 3. Ik zie je op het strand – Jill Mansell
 4. Hou me vast – Lori Nelson Spielman
 5. Een zomer aan zee – Katie Fforde
 6. Dans met mij – Jojo Moyes
 7. Paradijs op aarde – Jojo Moyes
 8. Zee van verlangen – Jojo Moyes
 9. Passie & parelmoer – Jojo Moyes
 10. Carve the mark – Veronica Roth
 11. Rebel – Amy Tintera
 12. Tienduizend hemels boven jou – Claudia Gray
 13. List & Leugens – Leigh Bardugo
 14. Kraai & koninkrijk – Leigh Bardugo
 15. Muggenland – David Arnold
 16. Alle Sterren – Marissa Meyer
 17. Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Saenz
 18. Alleen op de wereld – Hector Malot
 19. Woeste hoogten – Emily Brontë
 20. Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse
 21. Ik zal je vinden – Monica Hesse
 22. Doodsvogel – Samuel Bjork
 23. Het rimpeleffect – Claudia Schumacher
 24. Diabolic – S.J. Kincaid
 25. Veel liefs, Lara Jean – Jenny Han
 26. Het grote misschien – John Green
 27. Huis van glas – Len Vlahos
 28. Het zwarte hart – Stephanie Garber
 29. Herfst in Central Park – Aiden Donnolly
 30. Omdat ik je mis – Kate Eberlen

Ik heb daarnaast nog wel een paar andere boeken die ik de afgelopen maand heb binnengekregen die ik graag wil lezen, maar deze boeken staan minimaal een aantal maanden op de planken die gewoon echt gelezen moeten worden!

Alle Jojo Moyes boeken (her)lezen en recenseren
Jojo Moyes is mijn favoriete auteur en ik heb bijna al haar boeken in mijn kast staan. Ik mis enkel nog Nachtmuziek en verder is mijn collectie compleet (ook de oudere boeken van circa een decennia geleden). Echter (tot mijn grote schaamte) heb ik ze nog niet allemaal gelezen en er staat ook nog maar één recensie van haar boeken online! #shame

Daar wil ik in 2018 echt verandering in brengen en alle boeken (her)lezen en gelijk recenseren. In januari wil ik beginnen met all time favorite Voor jou en natuurlijk volgende maand Mijn leven na jou, zodat ik eind februari helemaal klaar ben voor deel 3. De boeken van Jojo Moyes zijn nooit en straf om te lezen, maar je moet er gewoon even in beginnen (en dat ga ik gewoon doen).

De complete Outlander-serie
Vlak voor kerst heb ik het laatste seizoen van Outlander gekeken en ik ben helemaal verslaafd. Ik hou echt van Jamie, Claire en al die andere personages. In de boeken schijnen ze nog een verder te gaan en ik wil gewoon meer! Daarom wil ik proberen om dit jaar de hele serie te lezen. Het zijn behoorlijk dikke boeken en het is meer iets leuks voor erbij dan dat ik echt elke maand verplicht een boek wil lezen, maar ik er ben er wel heel benieuwd naar! Gelukkig heb ik een bibliotheekabonnement! 😉

Zo, dit zijn mijn challenges voor dit jaar! Natuurlijk zal ik elk kwartaal een update met daarin mijn voortgang van alle challenges.

Hoeveel boeken wil jij graag lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.