HAPPY NEW YEAR – Mijn plannen voor 2018

Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk heb je een mooie jaarwisseling gehad en niet al teveel champagne gedronken (kan dat eigenlijk? Teveel?). Vandaag is het nog even tijd om iedereen een mooi en liefdevol nieuwjaar te wensen en lekker veel oliebollen te eten, maar vanaf morgen is het tijd om (misschien wel met goede voornemens) vol energie het nieuwe jaar in te gaan. Ook ik heb wat plannen gemaakt die ik hopelijk in 2018 kan verwezenlijken. Enjoy!

♥ Mexico
Waar vorig jaar New York helemaal bovenaan mijn lijstje stond, is dat dit jaar Mexico. Dit land staat al een hele tijd op mijn bucketlist en in 2018 zullen we hierna afreizen. Het wordt voor ons de eerste keer in Midden-Amerika (of Zuid-Amerika, for that matter), dus ik ben heel benieuwd naar dit gebied, de cultuur en natuurlijk het eten! 😉 Onze reis staat gepland voor april, dus heel lang hoeven we niet meer te wachten, yes!

♥ Bachelor halen en met een master beginnen
Vorig jaar stond dit puntje ook al op de planning, maar ja, dat is dus niet helemaal gelukt. Poging 2 zullen we maar zeggen. Ik heb nu nog een aantal vakken openstaan, waarvan ik er twee in januari (hopelijk) zal afsluiten, waarna ik in juni dan eindelijk mijn bachelor mag binnenslepen. In september wil ik dan graag beginnen met een master strafrecht. Waar dit zal zijn is nog niet helemaal bekend. Op dit moment twijfel ik tussen Nijmegen en Amsterdam, maar andere universiteiten zijn ook nog niet helemaal afgeschreven.

♥ Meer gaan schrijven
Toen ik de minor aan de UvA begon, was mijn doel om op de andere vrije dagen weer te gaan schrijven (en dan niet alleen mijn blog). Daar is tot nu toe nog niet echt iets van terecht gekomen. De vrije tijd die ik had werd voornamelijk opgeslokt met mijn blog, werken en andere dingen. Ik wil er in het nieuwe jaar echt tijd voor maken en eindelijk eens die personages en verhaallijnen die al maanden (en sommige al jaren) in mijn hoofd zitten. Afgelopen week verscheen er een kerstverhaal op Hebban (en ook hier) en ik werd helemaal gelukkig van het schrijven. I need more of that!

♥ Misschien een stage gaan lopen
Aangezien ik eerlijk gezegd geen idee heb wat ik na mijn studie wil gaan doen, zit ik regelmatig met mijn handen in het haar met een gebrek aan toekomstperspectief. Niet altijd heel fijn. Mijn plan is om in het eerste gedeelte van het jaar ergens een soort van snuffelstage (noem je dat zo?) te gaan lopen om te kijken wat ik wel en wat ik juist niet leuk vind. Dit punt heeft nog geen concrete plannen, maar dat staat in mijn agenda voor januari en/of februari.

♥ Een tof stedentripje misschien?
Naast onze reis naar Mexico zou ik het ook tof vinden om nog een extra stedentripje te maken dit jaar. Mijn verlanglijstje is eindeloos en vooral Wenen, Lissabon, Kopenhagen en Madrid staan erg hoog! Ook zou ik graag nog een keertje terugwillen naar Barcelona of Rome. Genoeg wensen, maar waarschijnlijk niet genoeg tijd en zeker niet genoeg geld, haha!

♥ Taartenchallenge 2.0
Vorig jaar heb ik elke maand een taart gebakken en dat beviel erg goed. De meeste taarten waren erg lekker en vielen bij iedereen in de smaak. Misschien is mijn vriend niet heel blij met dit voornemen, aangezien hij de over het algemeen het meeste werk doet, maar ik wil graag verder gaan met het bakken dit jaar. Ik heb nog steeds erg veel recepten opgeslagen op mijn speciale bord op Pinterest die ik dit jaar wil proberen, maar ik wil ook een aantal recepten opnieuw maken. Genoeg te bakken dus!

♥ Boekenbeurs in Antwerpen
Ik zet ‘m er gewoon nog een keertje op, aangezien het vorig jaar is mislukt, maar ik wil echt heel heel graag een keertje naar de Antwerpen Boekenbeurs. Dit jaar is het doel om het vroeg te gaan plannen en echt goed voorbereid op pad te gaan om zoveel mogelijk te kunnen zien. Misschien plak ik er nog wel een overnachting bij aan in m’n eentje, ook geen straf!

♥ Nog meer groeien met Favoritez
Natuurlijk zou ik het heel tof vinden om in 2018 nog meer te groeien met Favoritez en meer lezers te bereiken en mijn volgersaantallen te zien stijgen. Ik heb een aantal ideeën in mijn hoofd die ik in de komende tijd graag zou willen uitwerken. Ook heb ik genoeg ideeën (en de komende tijd ook redelijk genoeg tijd, ook niet onbelangrijk) om uit te werken en zo heel veel leuke artikelen hier online te plaatsen. Stay tuned!

♥ Meer bezienswaardigheden in eigen land bezoeken
In het buitenland probeer ik altijd zoveel mogelijk te zien. Ik vind het heerlijk om tijdens stedentrips kerken, musea en dergelijke te ontdekken, maar eigenlijk doe ik dat nooit in eigen land. Afgelopen jaar hebben we een aantal dingen ook in eigen land gedaan, waaronder Madurodam (echt verrassend leuk), de Grote of St. Bavokerk in Haarlem en Paleis ‘t Loo (een absolute aanrader). Nu heeft Nederland heel veel mooie plekjes en bezienswaardigheden die eigenlijk ook wel graag wil zien. Ik twijfel nog een beetje of ik dit jaar een museumkaart wil aanschaffen, dus binnenkort wil ik me hier even in verdiepen. Tips anyone?

♥ Oud & Nieuw vieren in het buitenland
As we speak zijn mijn vriend in Brussel en hebben hopelijk gisterenavond een hele leuke avond gehad (geen idee waar overigens). Ik vind het heerlijk om met de jaarwisseling het land (en een beetje de verplichtingen) te ontvluchten en in een relatief onbekende omgeving het nieuwe jaar in te luiden. Hoog op mijn wensenlijstje staat het vieren van de jaarwisseling op een zonnige en vooral zomerse bestemming. Champagne en vuurwerk in een korte broek? Yes, please! 

Genoeg plannen dus, maar ik denk dat ze over het algemeen best allemaal uit te voeren zijn. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ben benieuwd wat 2018 gaat brengen. Ik wil jullie nogmaals een heel gelukkig nieuwjaar wensen met allerlei mooi momenten, te gekke herinneringen en vooral heel veel liefde! HAPPY NEW YEAR! ♥

Wat zijn jouw plannen voor 2018? Heb je ook een lijstje gemaakt?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een mooie plannen! Mexico is geweldig, je gaat het daar echt naar je zin hebben. Ons dagje weg naar een leuke stad in Nederland gaat er binnenkort ook zeker komen! Heel veel succes met je plannen dit jaar ♥ Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.