Dit was mijn 2017!

Hallo, allerlaatste dag van 2017! De afgelopen 365 dagen waren gevuld met vele mooie momenten, maar af en toe ook een dipje. Deze week verschenen al verschillende terugblikken online, maar vandaag een complete terugblik op 2017. Veel leesplezier! 

Op 1 januari van dit jaar (en wat voelt dat lang geleden) schreef ik hier een artikel met mijn plannen voor 2017. Zo wilde ik graag mijn bachelor halen, naar New York gaan en mijn eerste blogverjaardag vieren. Vandaag blik ik terug op alle dingen die ik dit jaar heb gedaan, van studiegerelateerd tot aan feestelijke momenten op mijn blog.

New York, een mooie reis in de zomer en een stedentrip in het najaar
Deze drie puntjes stonden te prijken op mijn lijstje met plannen voor 2017. Het moment dat ik midden in New York uit de metro stapte en midden in Manhattan stond is denk ik mijn hoogtepunt van dit jaar geweest, maar al die andere mooie reizen die we hebben gemaakt komen zeker in de buurt. Uiteindelijk belanden we afgelopen zomer in Thailand en ging ik niet één stedentrip dit najaar maken, maar bezocht ik gewoon drie steden! ♥ Een compleet overzicht van waar ik dit jaar ben geweest lees je hier.

Mijn bachelor halen en met een master beginnen
Als je mijn blog al iets langer volgt weet je dat het niet gelukt is om mijn bachelor in drie jaar af te ronden en dus kon ik niet starten met mijn master in september. Wel begon ik in september aan de Universiteit van Amsterdam met een minor Kinderrechten en jeugdzorg. Echter ben ik daar begin december mee gestopt. Ik begon deze minor om iets leuks naast mijn – behoorlijk saaie – laatste bachelorvakken te doen, maar ik ging steeds met meer tegenzin richting Amsterdam. Ik ben erg opgelucht dat ik de knoop heb doorgehakt en ik ga kijken wat ik in de tweede gedeelte van het studiejaar met mijn vrije tijd ga doen.

Kaartjes sturen, heel veel taarten en meer koken
Oké, laat ik maar beginnen met dat meer koken. Dat is dus compleet niet gelukt. Volgens mij zijn de keren dat ik voor een echte maaltijd in de keuken stond op één hand te tellen, dus ik kan gerust zeggen dat het compleet mislukt is. Al vind ik het compleet niet erg, want ik heb nog steeds een hekel aan koken. Wel stond ik iedere maand in de keuken voor een (niet altijd) lekkere taart. Ik heb het voor elkaar gekregen om elke maand een taart te bakken. Stom genoeg heb ik niet alle recepten opgeslagen, maar over het algemeen kan ik het nog een beetje nazoeken. Zo maakte ik een Lemon Meringue taart van een bakmix van Dr. Oetker, een paas kwarktaart met laagjes van een recept van www.cakejevaneigendeeg.nl, witte chocolade frambozen fudge taart van www.ohmyfoodness.nl, een salted caramel cheesecake van www.lekkerensimpel.nl, een luchtige Philadelphia cheesecake met aardbeien van www.rutgerbakt.nl (die overigens compleet mislukte en niet te eten was) en een stroopwafelcake met mascarpone topping van dezelfde blog. Nom nom!

Ook heb ik het afgelopen geprobeerd om elke maand een kaartje te sturen. Nu is dat niet elke maand gelukt, maar in andere maanden stuurde ik er weer meerdere. Heerlijk en het geeft zo’n fijn gevoel om iemand eventjes een blij momentje te geven! Hier wil ik in 2018 sowieso meer door te gaan!

Interviews, toffe winacties en heul veel recensie-exemplaren
Afgelopen augustus vierde ik mijn eerste blogverjaardag en wat was het een feestje! In samenwerking met vier hele lieve uitgeverijen organiseerde ik vier toffe winacties voor jullie, mijn hele leuke lezers van Favoritez. Ik was trots op mezelf dat ik het überhaupt een jaar had volgehouden, maar ik heb nog steeds zoveel plezier in het bloggen en alle toffe kansen die ik daarvoor krijg dragen daar alleen maar aan bij. Zo mocht ik begin dit jaar afreizen naar Utrecht (tweemaal eigenlijk) voor een lunch met Clare Mackintosh en voor een brainstormsessie over NA bij Zomer & Keuning.

Ook mocht ik dit jaar Sophie Jackson en Jennifer L. Armentrout interviewen op fantastische locaties. En misschien wel het meest toffe? Ik mocht mijn idool (wat klinkt dat eigenlijk tienermeisjesachtig) Jojo Moyes ontmoeten in Amsterdam en interviewen (O MY GOD!). Ik had nooit durven dromen dat ik met een redelijk kleine blog zoveel toffe dingen heb mogen doen en ook zoveel mooie recensie-exemplaren (soms zelfs heel onverwacht) mag ontvangen! Op naar 2018!

Gezellige meetings, roze polo’s en boeken ruilen
In 2017 maakte ik ook kennis met 9 hele lieve en leuke meiden toen we samen werden geïnstalleerd als Hebban Feelgood Club van 10! We hebben het afgelopen jaar ontzettend veel artikelen geschreven (meer dan 300), heel veel boeken samen gelezen en ook een aantal toffe meetings gehad. Ik had ze allemaal niet willen en ze voelen ook echt als hele lieve en leuke boekenvriendinnetjes. Gelukkig mogen we in 2018 blijven en we hebben al zoveel plannen voor het nieuwe jaar. Volg jij ons al? Op onze page verscheen vandaag een artikel met allerlei grappige en leuke wist-je-datjes!

Paasbrunch, high tea’s en vriendinnenlunches
In mijn plannen voor 2017 schreef ik dat ik dit jaar meer met familie en vrienden wilde doen, naast alle toffe dingen die ik met mijn vriend en ouders deed. Nu kan het natuurlijk altijd meer, maar alsnog hebben we leuke dingen gedaan dit jaar. Zo organiseerden wij voor (schoon)ouders een paasbrunch en een toffe high tea, gingen we met mijn schoonfamilie een dagje naar Movie Park en ging ik heel vaak lunchen en uiteten met lieve vriendinnen. Zeker voor herhaling en ik hoop dat 2018 helemaal gevuld zal zijn met deze fijne momenten! Ook heb ik een stelletje hele leuke collega’s op het werk waar we een aantal toffe personeelsfeestjes (en ook een gezellige date ;)) mee hebben gehad.

Zoals je kunt lezen heb ik een fantastisch jaar gehad waarbij de paar kleine dipjes die ik heb gehad compleet in het niet vallen. Hopelijk heb je ook een fantastisch 2017 gehad en een nog beter 2018 tegemoet gaat! ♥ Een hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar! 😉

Hoe was jouw 2017?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat een mooi jaar om op terug te kijken! Geweldig dat je in New York bent geweest en zoveel toffe dingen mee hebt mogen maken. Ook supertof dat je zoveel kaartjes hebt gestuurd, ik werd ook echt heel blij van jouw kaartje ♥ Alvast een heel fijne jaarwisseling in Brussel en alle goeds voor 2018! Dat we maar veel mooie reizen mogen maken en toffe boeken gaan lezen! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.