Travel in 2017: Waar ben ik allemaal geweest?

Yes, tijd voor een tweede jaaroverzicht! Zoals je misschien wel weet ben ik naast lezen dol op reizen en het liefst ontdek ik elke maand nieuwe plekken, steden en landen. Helaas is mijn bankrekening ook weer niet zo groot dat dat ook daadwerkelijk kan, maar toch proberen we zoveel mogelijk om heel veel mooie plekken te bezoeken en nieuwe herinneringen te maken. Als ik terugblik op 2017 kan ik niet anders zeggen dat dit het reisjaar bij uitstek is geweest. We zijn (schandalig) vaak op het vliegtuig gestapt! Reis je mee? 

New York
2017 begon helemaal fantastisch met onze stedentrip naar New York in februari. Dit was mijn mooiste reis ooit en ik denk nog heel vaak terug aan alle mooie dingen die we daar hebben gezien en hebben gedaan. Ik ben helemaal verliefd geworden op deze stad en wil zo graag terug! Yes, absoluut mijn favoriete stad van de wereld en ook mijn favoriete reis dit jaar. Ik denk niet dat iets deze stad ooit zou kunnen overtreffen! Natuurlijk schreef ik er ook een artikel over! Hier lees je alles wat je niet mag missen in deze wereldstad. Ook schreef ik na thuiskomst (met behoorlijk veel heimwee) een liefdesbrief aan the big apple!

Thailand
In de zomer stapten we weer in het vliegtuig, maar dit keer naar de andere kant van de wereld. We vlogen naar Bangkok waar onze reis door Thailand begon. In totaal hebben we bijna drie weken rondgereisd door dit Aziatische land en ontzettend veel gezien. Van het drukke Bangkok (lees hier 11 tips voor deze stad) reisden we naar het noorden waar we in Chiang Mai vijf heerlijke rustige dagen hebben gehad (ik schreef ook een artikel met 11 tips voor Chiang Mai). Vervolgens hadden we nog een week op twee hele fijne eilanden om helemaal op te laden, af en toe wat doen en vooral genieten! Hoewel Thailand niet mijn favoriete Aziatische land is, hebben we een fantastische vakantie gehad.

Den Haag/Scheveningen
Dit jaar vlogen we niet alleen maar de wereld over, we hebben ook leuke dagen in eigen land beleefd. Zo waren we een weekendje in Den Haag en Scheveningen in augustus, waar we het Internationale Vuurwerkfestival bekeken, het Vredespaleis bezochten, natuurlijk ook nog gingen winkelen en heerlijke cheesecake aten bij de Cheesecake Compagny (absolute aanrader). Heb je mijn artikel met tips voor Den Haag al gelezen?

Marrakech
Het was al een hele tijd geleden dat we met mijn ouders op vakantie waren geweest en het leek ons leuk om een stedentrip met z’n vieren te plannen. Uiteindelijk werd dit Marrakech, heel tof! Uiteindelijk zijn we vijf dagen in deze stad geweest en hebben we veel indrukken opgedaan. Hoewel dit absoluut geen stad is voor een standaard stedentrip, is er genoeg te doen en vooral heel erg lekker om eventjes helemaal weg te zijn, op te laden en te genieten. Ondanks dat we er al eens zijn geweest, lijkt het me zeker ook heel tof om er een weekje heen te gaan met een hotel met zwembad en helemaal offline (tel daar een stapel boeken bij op en ik ben helemaal gelukkig, haha!). Je zult je in ieder geval niet vervelen, al helemaal niet mijn tips die ik in dit artikel deelde.

Haarlem
Met mama ging ik in oktober een nachtje weg naar Haarlem. Het was een hele tijd geleden dat ik in Haarlem was geweest, maar wat een geweldige stad! Ik ben van plan om binnenkort terug te gaan en nog meer leuke plekjes te ontdekken. We hebben in ieder geval heerlijk geluncht bij een schattig cafeetje, de Grote van St. Bavokerk bezocht en we sliepen in een fijn Bed & Breakfast midden in het centrum. Zeker voor herhaling vatbaar. Alles over ons nachtje weg lees je hier (inclusief heel veel tips!).

Praag
Heel spontaan in november op een stedentrip? In 2017 kon het allemaal! Ik wilde graag nog een keer weg en toen kreeg ik van mijn ouders en vriend een stedentrip naar Praag cadeau voor mijn verjaardag. Ontzettend lief en we hebben een heerlijke tijd gehad. We hadden veel geluk dat er een al aantal kerstmarkten stonden en de sfeer in de stad was ontzettend gezellig. Natuurlijk schreef ik weer een artikel over deze stad met wel 22 tips en ervaringen! We hebben genoten en ik heb nu echt de smaak te pakken van een stedentrip vlak voor kerst. Waar gaan we volgend jaar heen? 😉

Brussel
Oké, toegegeven, hier ben ik nog niet geweest, maar daar gaan we aanstaande zaterdag heen. Dit jaar vieren we de jaarwisseling in de hoofdstad van onze zuiderburen en ik ben heel benieuwd wat deze stad voor ons in petto heeft. We moeten nog eventjes gaan kijken wat we precies willen gaan doen en waar we heen gaan ‘s avonds op oudjaarsdag, maar het zal vast een heerlijk weekend worden. Heb jij nog tips?

Jeetje, wat een prachtige reizen en mooie momenten dit jaar! Ik ben ontzettend dankbaar voor al het moois wat we hebben gedaan en gezien en ik kan niet wachten op 2018 en waar we dan allemaal heen zullen gaan. Voor de lol heb ik de reizen in 2017 omgezet in wat cijfertjes: 4 continenten, 6 landen, 12 hotels en 15 verschillende vluchten.

Ben jij dit jaar op vakantie geweest? Welke mooie plekken heb jij allemaal bezocht?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

    1. Je gaat er echt van houden! Het is mijn favoriete stad ooit! Ik ben ook nog wel heel benieuwd naar Keulen, misschien iets voor 2018? Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.