Dingen die je echt niet mag missen in New York

We zijn al bijna twee maanden terug uit The Big Apple en elke dag zou ik nog wel terug willen. Helaas is dat niet echt een mogelijkheid, dus we doen het met de herinneringen en de foto’s. Na de liefdesbrief die ik schreef aan de stad zijn er nog geen andere artikelen online verschenen en ik vond het hoog tijd om een artikel over deze stad online te knallen. Vandaag een lijstje met 7 dingen de je echt niet mag missen in New York. Reis je mee?

Het Vrijheidsbeeld
Het iconische beeld van New York én van de Verenigde Staten is natuurlijk het Vrijheidsbeeld. In het echt is het beeld een stuk kleiner dan je zou verwachten, maar desondanks echt fantastisch om in het echt te zien. Wij bezochten het beeld op onze eerste dag en op dat moment had ik echt het gevoel dat je daadwerkelijk in New York bent.

Er zijn verschillende manieren om het Vrijheidsbeeld te zien. Je kunt de gratis ferry nemen die dicht langs Liberty Island vaart. Bij deze ferry kun je niet afstappen en zie je dus enkel het beeld van een afstandje. Wij waren van plan om deze ferry te nemen, maar we hebben uiteindelijk toch de boot naar het eiland zelf genomen. Hier hebben we absoluut geen spijt van gehad. Het is echt heel bijzonder om op het eiland zelf te staan. Je zou ook nog een stop kunnen maken op Ellis Island waar het migratiecentrum staat, maar dit hebben wij niet gedaan. De volgende keer dat ik in New York ben, staat dit zeker op het programma!

Top of the Rock vs. Empire State Building
Een van de meeste gemaakte foto’s in New York zijn van de skyline. New York staat propvol met hoge gebouwen waarvan je een prachtig uitzicht hebt, maar Top of the Rock (de top van Rockefeller Centre) en Empire State Building. Vanaf de Top of the Rock heb je een prachtig uitzicht op het Empire State en op Central Park, maar het feit dat je op het Empire State Building staat is ook echt een fantastisch gevoel. Dus wat kies je dan?

Om omhoog te gaan bij beide gebouwen moet je behoorlijk wat geld neertellen. Wij hadden een citypass waarmee we beide gebouwen konden bezoeken en dat hebben we ook gedaan. Beide waren echt fantastisch en ik zou niet weten voor welke ik een voorkeur heb. Mocht je het geld er dus voor hebben (of je hebt natuurlijk een city pass) dan zou ik beide doen. Mocht je toch moeten kiezen dan zou ik voor de Top of the Rock gaan. Het uitzicht is bij de top toch iets spectaculairder omdat je hierbij Central Park én het Empire State ziet. Wil je twee vliegen in één klap slaan? Ga dan circa één uur voor zonsondergang naar boven zodat je foto’s kunt maken bij daglicht en de zonsondergang. Perfect! 

Musical op Broadway
Een van de dingen waar ik heel erg naar uitkeek was een musical op Broadway. Mijn vriend en ik zijn beide groot fan van musicals, dus een broadwaymusical stond sowieso op het programma. Wij hadden onze zinnen gezet op Chicago, een van de musicals die al jaren draait. Het is algemeen bekend dat kaartjes op Broadway allesbehalve goedkoop zijn. Gelukkig zijn er TKTS Booths door heel New York waar je met veel korting een kaartje voor diezelfde dag kunt kopen. Op deze manier hebben wij tickets voor Chicago met 50% korting gekocht.

Helaas viel de Chicago een beetje tegen. Het was nog steeds een toffe musical en het was heel erg leuk om alle liedjes in het echt te zien, maar we hadden er veel meer bij voorgesteld. Als we dit hadden geweten hadden we een andere musical bezzocht, zoals bijv. Aladdin. 

Times Square
Ons hotel zat behoorlijk dichtbij Times Square en dat was ook het eerste wat gingen doen nadat we onze koffers in het hotel hadden gezet. Binnen een paar minuutjes lopen stonden we midden op het bekendste plein van New York! Ondanks dat het altijd erg druk is, is het absoluut een aanrader. Ik kon er wel een hele middag zitten en enkel mensen kijken en genieten van het feit dat je daadwerkelijk in NYC bent! O, en vergeet ook zeker niet ‘s avonds een keertje naar Times Square te gaan! Voor vertrek had ik veel blogjes gelezen dat veel mensen Times Square niet zo bijzonder vonden, maar ik vond het fantastisch! ♥

Central Park
Central Park is natuurlijk erg bekend en je ziet het ook regelmatig terugkomen in films en series. Ik vond het park prachtig, maar ook erg dor en kaal. We waren er tenslotte in de winter en dan kun je verwachten dat de bomen niet volop in bloei zijn. Ik denk dat Central Park nog mooier en indrukwekkender is als het mooi weer is of als er sneeuw ligt. Desondanks mag je Central Park tijdens je bezoek echt niet missen, of het nu hartje zomer of midden winter is! Je kunt er wel dagen wandelen en tijdens het lopen kom je genoeg bekende en mooie dingen tegen.

9/11 Memorial
Op de plek waar tot bijna 16 jaar geleden de twee hoogste torens van New York stonden liggen nu twee enorme gedenktekens. Waar vroeger de Twin Towers stonden staan nu twee watervallen met daarin alle namen van de slachtoffers gegraveerd. Erg indrukwekkend, zeker als je ziet hoe hoog de One Trade Center is, die er sinds kort naast staat. Het is ongelofelijk om je in te denken hoe het geweest moet zijn toen de torens daadwerkelijk neerstortten.

Naast de gedenkplaatsen vind je ook het museum. Daar zijn wij tijdens ons bezoek aan de stad niet naar binnen geweest, maar staat zeker op mijn lijstje voor de volgende keer!

Eerlijk gezegd zijn dit de bezienswaardigheden die iedereen kent en die je ook overal terug vindt. Desondanks zijn het ook bezienswaardigheden die je ook echt gezien moet hebben. Het is ontzettend bijzonder om ze altijd maar in films en series en boeken te zien en te lezen, maar dat je ze dan ook daadwerkelijk in het echt kunt zien en meemaken.

Binnenkort komt er nog een tweede artikel online met minder bekende plekken en leuke plekjes in New York!

Ben jij wel eens in New York geweest?

Liefs,
Marleen

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.