11x tips en ervaringen voor Chiang Mai (Thailand)

Een tijdje geleden deelde ik al 11 tips en ervaringen voor Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Afgelopen juli hebben wij een prachtige rondreis mogen maken door dit land en wij zijn tijdens deze reis ook vijf dagen in de heerlijke stad Chiang Mai geweest. Persoonlijk vond ik Chiang Mai de leukste stad waar we zijn geweest, vooral om het zo heerlijk relaxed is en je er toffe dingetjes kunt doen. Vandaag mijn tips! 

1. Chiang Mai Zoo
Over het algemeen vind ik het leuk om naar de dierentuin te gaan, mits de dieren niet in een klein hokje gestopt zijn. Toen we er achter kwamen dat de dierentuin in Chiang Mai reuzenpanda’s hadden besloten we al snel om een bezoekje in te plannen. De Chiang Mai Zoo is echt de grootste dierentuin die ik ooit had gezien en de dieren hebben echt enorme verblijven. Het was zelfs zo dat je vanuit bijna elk punt een busje kon pakken om naar de volgende dieren te rijden, aangezien het zo ver lopen was. Daarnaast hebben ze ook een prachtig aquarium die je ook zeker moet bezoeken. Ook erg fijn om de warmte even te ontsnappen. De dierentuin was een echte must-see en zeker een aanrader (alleen al voor de leuke panda’s! ♥).
2. Riverside Bar & Restaurant
We hebben bij verschillende leuke restaurantjes in Chiang Mai gezeten, maar ik vond Riverside toch echt wel de leukste. Zoals de naam al zegt ligt het restaurant aan het water en het is gewoon een feestje om daar buiten (en binnen) te zitten. Ze hebben er ook fantastisch eten, van Thaise gerechten tot heerlijke westerse hamburgers. Later op de avond kun je ook nog genieten van live muziek. Wat wil je nog meer?

3. Neem een hotel tussen het stadscentrum en de Night Bazar
Oorspronkelijk stond een stop in Pai op ons programma, maar dat werd door wat veranderingen niet meer haalbaar. Erg jammer, maar ik vond de extra dagen in Chiang Mai helemaal niet erg. Dit zorgde er wel voor dat we een extra hotel in Chiang Mai moesten boeken. Ons eerste hotel was fantastisch (met enorme kamer én ligbad), maar de locatie was iets minder. Ons tweede hotel lag precies tussen het oude stadscentrum (met de het vierkant eromheen) en de Night Bazar in. We konden vanaf daar bijna alles lopend af en ‘s avonds was het ook erg gezellig om ons hotel. Helemaal perfect!
Hoteltip: Kate & Hasu Boutique Hotel

4. Koffietentjes
Chiang Mai staat onder ander bekend om haar vele koffietentjes en dat is niet zo gek. De hele stad (vooral het oude stadscentrum) zit vol met schattige, kleine cafeetjes waar de beste barista’s werken. Als barista vond ik het erg leuk om te zien en heb mijn ogen uitgekeken met de mooie latte art (klein beetje jaloers, haha). Mocht je van koffie houden dan is dit echt een must om hierheen te gaan. Ook als je niet van koffie houdt zijn de schattige koffiezaakjes leuk want ze verkopen bij de meeste ook jummie eigengemaakte ijsthee!

5. Pak een Grab of Uber
In Bangkok is het gemakkelijk om het openbaar vervoer of een taxi te pakken. In Chiang Mai is er niet zoiets als openbaar vervoer en ook taxi’s zijn niet echt een veelvoorkomend verschijnsel. De stad kent de zogenaamde rode taxi’s waarbij je met meerdere mensen achterin zit, maar deze taxi is en vaak duurder en je bent relatief lang onderweg omdat de chauffeur langs verschillende plekken moet om iedereen af te zetten. Daarom is het in Chiang Mai het makkelijkste om een Uber of Grab te pakken. Beide apps worden veel gebruikten het is goedkoop om jezelf via deze manier te verplaatsen. In het begin was ik een beetje huiverig aangezien je in een ‘vreemd’ land bij een wildvreemde in de auto gaat zitten, maar het was superrelaxed en de mensen waren ook erg vriendelijk. Enige nadeel is dat je internet nodig hebt om een auto te regelen. Op veel plekken op je gratis wifi, maar alsnog is het een tip om bij aankomst een simkaartje te kopen waarbij je voor ca. €10,- je hele reis kunt internetten. Wij hebben het niet gedaan aangezien we er behoorlijk laat achterkwamen, maar mochten we ooit nog een keer naar Thailand gaan, zullen we dit zeker doen.

6. Was je kleding bij een van de Laundry Services
Oké, misschien een beetje een rare tip, maar Chiang Mai is ontzettend goedkoop en zeker op dit gebied. Voor ca. €1,50 kun je een hele kilo wassen. Ze scheiden zelfs verschillende kleuren en je krijgt je kleding gewassen en gestreken terug. Erg chill én je hoeft niet heel veel kleding mee te nemen. Scheelt weer sjouwen tijdens je rondreis! 😉

7. Elephant Care & Grand Canyon Jumping
De laatste tijd is Thailand niet heel positief in het nieuws geweest rondom alle rottigheid met de olifanten. Veel toeristen rijden nog steeds op deze dieren en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Naast de koffie staat Chiang Mai er ook om bekend dat er veel olifanten in de regio leven. Gelukkig zijn er een aantal organisaties waarbij de mensen wel goed voor de dieren zorgen en de olifanten ook daadwerkelijk een goed en redelijk vrij leven hebben. Wij hadden, na heel veel research, een dag geboekt bij Elephant Care & Grand Canyon JumpingHier hebben we een fantastische dag tussen de olifanten gehad. Je kon echt erg goed zien dat de olifanten veel vrijheid hebben en er wordt met respect met ze omgegaan. Er wordt ook niet gereden en je krijgt eigenlijk een mooi inzicht hoe een dag van deze beesten eruitziet. Zo hebben we ze gevoerd, gewassen en met ze door de jungle gelopen. Echt een aanrader!

8. Bezoek de Night Bazar (of meerdere keren)
Zoals ik bij puntje 3 al schreef is het een aanrader om een hotel dichtbij de Night bazar te nemen. Hier is elke avond een markt waar je souveniertjes, kleding en andere leuke dingetjes kunt kopen. Wij hebben hier meerdere avonden doorgebracht en het was echt een van de leukste dingen in Chiang Mai. Je kunt lekkere afdingen en we hebben mooie dingen gekocht. De sfeer die er hangt is ongelofelijk relaxed en er zijn genoeg plekjes waar je tussendoor of na die tijd een lekkere cocktail kunt drinken.

9. Neem een Thaise massage
Je kunt Thailand natuurlijk niet verlaten zonder de beroemde Thaise massage te ondergaan. Uiteindelijk heb ik op Koh Tao een massage gehad, maar in Chiang Mai waren ze verreweg het goedkoopst. Je kunt je daar voor nog geen €5,- al laten mishandelen. 😉 Grapje, maar het is niet compleet ontspannend. De verhalen die je soms hoort dat ze alle handen en voeten gebruiken die ze hebben kloppen wel, haha.

10. Spendeer een dagje aan Nimmanhaemin Road
Chiang Mai zat vol met leuke plekjes en bezienswaardigheden en Nimman Road was er eentje van. We hebben hier ongeveer een hele dag doorgebracht en het was echt een van onze relaxte dagen van de hele vakantie. Nimman Road zit vol met gezellige cafeetjes en leuke winkeltjes. Neem niet alleen de hoofdstraat maar dwaal zeker door de zijstraatjes. Helemaal aan het begin vind je Maya Centre, een groot winkelcentrum waar de winkel Moshi Moshi mijn grote favoriet is (vergeet daar niet naar binnen te gaan!). Daarnaast zit er midden op de hoofdstraat een hele mooie boekwinkel (Booksmith) en in een zijstraatje vind je het allerleukste koffietentje voor boekenliefhebbers: Library Coffee (zie de foto hierboven). Hier hebben we zo’n twee uur doorgebracht en ik heb nog regelmatig heimwee naar dat specifieke plekje. 

11. Beschilder een olifantje bij Elephant Parade Land
We waren de olifantjes van dit merk al bij verschillende winkels tegengekomen maar op een plattegrond vonden we een advertentie waarbij we zelf onze olifant konden schilderen. Ook dit was super om te doen en we hebben allebei twee lieve en leuke olifantjes in de kast staan. Mocht je dit zelf ook willen (ja, dat wil je), ga dan zeker naar Elephant Parade Land. Het is iets buiten het centrum, maar het grootste centrum in Thailand. Hier worden alle olifanten die wereldwijd worden verkocht met de hand (!) gemaakt en ontworpen. Wij hebben een rondleiding gekregen en onze ogen uitgekeken. Leuk weetje: Elephant Parade is opgericht door een Nederlandse man met zijn zoon om een invalide olifant te helpen nadat zij (Mosha) op een bermbom was gaan staan.

Ook dit artikel is weer langer geworden dan gepland, maar wel compleet met mijn favoriete plekjes in Chiang Mai en wat handige tips. Hopelijk heb je er iets aan! 😉

Staat Chiang Mai ook op jouw bucketlist?

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.