De feestdagen bucketlist

Het paasweekend staat weer voor de deur en hoewel Pasen niet meer is zoals het geweest is, is het voor sommige mensen nog steeds een fijne feestdag om samen met vrienden of familie te vieren (vergeet de paaseitjes niet!). Met dit feestelijke weekend in het vooruitschiet vond ik het wel toepasselijk om een nieuwe travelbucketlist te delen, namelijk met feestdagen over de wereld die ik graag een keertje zou willen meemaken. Reis je gezellig mee? 

De jaarwisseling
Zoals je hier al op de blog hebt kunnen lezen vind ik het fijn om ergens anders de jaarwisseling te vieren. Dit jaar spendeerden we een weekend in Brussel en we zijn nu al bezig met het plannen van de aankomende jaarwisseling. Er zijn nog veel plekken waar ik de jaarwisseling zou willen vieren, maar er staan twee plekken op nummer 1. Natuurlijk allereerst New York (waar ik elke dag wel zou willen vieren, maar dat terzijde) waar je op verschillende plekken het nieuwe jaar in kunt luiden. Denk bijvoorbeeld aan Times Square waar the ball drops of aan de oevers van de East River met een spectaculair uitzicht over Manhattan? Ik kan niet wachten om hier te zijn op 31 december!

Daarnaast lijkt het me ook heel erg tof om als eerste ter wereld in het nieuwe jaar te zijn. In Sydney (oké, officieel ben je dan niet helemaal als eerste) heb je natuurlijk het wereldberoemde vuurwerk, dus helemaal perfect om als een van de eerste ter wereld Happy New Year te roepen. Fijn extraatje? Het is daar dan zomer, dus je kunt ook nog in je korte broek naar het vuurwerk kijken. Mocht je dan nog zin hebben om het vliegtuig in te stappen en de jaarwisseling nog te vieren kun je doorreizen naar bijvoorbeeld Hawaii, waar ze als laatste ter wereld het nieuwe jaar inluiden.

Dia de muertos (Dag van de doden) in Mexico
Nadat ik voor de eerste keer Spectre keek was ik helemaal in de ban van de eerste scène die zich afspeelde in Mexico stad tijdens de feestdag. Hoewel ik helemaal niets met carnaval heb vind ik deze feestdag heel erg bijzonder en ik zou ‘m graag een keertje willen meemaken in Mexico. Toen ik daarna de heerlijke animatiefilm Coco zag kwam deze feestdag heel hoog op mijn lijstje.
Dia de Muertos wordt gevierd op 1 en 2 november. 

4th of July in de Verenigde Staten
Nog een feestdag waar het land zich maanden op voorbereid. Ik weet nog niet precies waar ik 4 juli zou willen vieren in Amerika, maar ergens waar je mooi vuurwerk kunt zien, toffe parades mag meemaken en natuurlijk verkleed gaat in de nationale kleuren (klinkt als bijna overal). Wie weet zijn ze over een paar jaar in de zomer een keer in de Verenigde Staten en gaan we het meemaken!

Carnaval in Rio de Janeiro
Als je mij ook maar een heel klein beetje kent weet je dat ik een gruwelijke hekel heb aan carnaval. Ondanks dat ik uit een van de grootste carnavalsteden van het oosten van het land kom vind ik het echt verschrikkelijk. Ik heb het nooit leuk gevonden en ga het ook nooit leuk vinden en ik probeer zoveel mogelijk alle carnavalsgekte te ontvluchten. Toch zou ik het wel een keertje willen meemaken in Rio de Janeiro. Als je als die foto’s ziet, ziet er zo gaaf en mooi en vooral over the top uit. Dat moet je toch gewoon een keertje hebben meegemaakt? Het hele feest duurt vier dagen (misschien net iets lang), maar ik zou er vooral voor de optochten heel willen gaan. Daarnaast lijkt Brazilië me sowieso een tof land, dus die pakken we dan gelijk maar mee! 😉
Het Carnaval vindt plaats in februari of maart. De data voor komende jaren staan al vast. Zo wordt het Carnaval in 2019 gevierd 1 t/m 6 maart. 

Thanksgiving in de Verenigde Staten
Yes, ik ben fan van de Verenigde Staten en zou er ook graag een keer Thanksgiving willen vieren. Waar wij vooral helemaal warm worden van kerstmis zijn de Amerikanen helemaal into Thanksgiving. Geen idee hoe ik dit dan wil gaan vieren, want het mooiste lijkt om het heel traditioneel bij een Amerikaans gezin te vieren (met kalkoen natuurlijk! ;)). Na Thanksgiving gaan we natuurlijk helemaal los op Black Friday met al die gekte.

Genoeg feestdagen om nog een keer ergens te vieren. Welke feestdag zou jij nog graag willen vieren en waar? Heb ik er eentje gemist? Laat het weten in de reactie, vind ik leuk!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Kerst in New York… maar dat komt ook door alle films die ik ooit heb gezien die zich afspelen tijdens kerst in New York. Het lijkt me prachtig om dan al die lichtjes te zien, kerstshoppen in de grote warenhuizen. Ik moet nu ook meteen denken aan Home Alone 2… zo’n koets die door Central Park rondrijdt, overal grote kerstbomen.

    Maar als het gaat om oud & nieuw wil ik iets totaal anders, namelijk een jaarwisseling in een zonnig land vieren, de hele avond op het strand zijn (maakt me niet uit waar, als het maar warmer is dan in Nederland) aftellen naar twaalf uur… door feesten tot de zon weer opkomt, in de zee duiken als nieuwsjaarsduik… Klinkt wel heel romantisch, maar moet volgens mij ooit wel een keer haalbaar zijn.

    O ja en ik heb ooit filmbeelden gezien van oud en nieuw in Egypte bij de piramides… dan zie je de vuurpijlen en ander sierwerk tussen de (verlichte) piramides door in de lucht voorbijkomen… zo gaaf lijkt me dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.