Voor mij – Jojo Moyes

Hoi! Wist je al dat ik fan ben van de boeken van Jojo Moyes? 😉 Zij is mijn favoriete auteur aller tijden en ik was denk ik het gelukkigste meisje op aarde toen ik haar afgelopen november mocht ontmoeten. Tijdens deze persconferentie kregen we de eerste hoofdstukken mee van Jojo’s nieuwste boek: Voor mij. Heel erg gaaf, maar eerlijk gezegd durfde ik niet te lezen omdat ik anders niet kon wachten om verder te lezen! Gelukkig voor mij – maar ook voor jou – ligt Voor mij dan nu eindelijk in de winkels en vandaag lees je mijn recensie!

In ‘Voor mij’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben…

Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

O, wat vond ik het weer heerlijk om over Louisa Clark te lezen. Ik genoot van Een leven na jou, maar ik miste toch bij elke pagina die ik omsloeg de fantastische Will. Achteraf gezien denk ik dat dit gemis extra werd versterkt door de fijne schrijfstijl die Jojo Moyes heeft en het gemis dat Lou zelf ervaart dat door de regels droop. In Voor mij heeft Lou haar leven grotendeels op orde en kiest ze voor zichzelf. Ze gaat op zoek naar een leven vol nieuwe dingen en avonturen en dat ook nog in de mooiste stad ter wereld: New York!

Dat dit derde deel in de serie zich afspeelt in New York heeft voor mij sowieso al een bonuspunt. En hoe! Jojo Moyes heeft de stad ontzettend mooi neergezet en het voelde regelmatig alsof ik er zelf liep (was het maar waar). Langzaam maar zeker maakt Lou de stad – op geheel eigen wijze natuurlijk – helemaal eigen en zonder dat ze het merkt sluipt New York in haar. Zij wordt een onderdeel van de stad, maar de stad wordt ook onderdeel van haar.

Hardlopen was de passie van mijn ex Patrick. Voor mij was het zoiets als boerenkool: een van die dingen waarvan je weet dat ze bestaan en dat ze misschien best goed voor je kunnen zijn, maar ja, het leven is gewoon te kort om je ermee bezig te houden.

In drie boeken kun je een personage heel erg goed leren kennen en Lou wordt door de delen heen een goede vriendin. Ze is zo ontzettend gegroeid sinds het moment dat ze ontslagen werd uit een klein cafeetje in Engeland en het mooiste is nog dat ze die groei zelf niet eens altijd doorheeft. Ja, ze heeft veel meegemaakt, maar ze heeft daar ook zoveel van geleerd. Dit boek is eigenlijk een boek vol met mooie levenslessen (verpakt met veel humor, helemaal op zijn Lou’s), and I love it! 

Ja, New York was fantastisch om over te lezen en met elke pagina begon ik Louisa ook steeds leuker te vinden, maar het allerbeste van dit boek? Will! Zonder dat ik hier ga spoilen heeft Jojo Moyes Will heel mooi verweven in het verhaal, zonder dat het storend of te emotioneel werd. Het zit zo mooi in elkaar en ik ben er zo verliefd op geworden, haha. Dit is wederom gewoon een boek dat je moet lezen!

Waag het niet om sentimenteel te gaan doen. Waar is die Engelse stiff upper lip van je? Is die van jou soms van marshmallow gemaakt?

Ah, mooi, je bent er nog steeds na al die lofwoorden. Als ik dan toch een klein minpuntje moet noemen is het begin. Het kwam allemaal een beetje moeizaam op gang. Louisa is in New York voor haar nieuwe baan en die baan is tof, maar niet fantastisch spannend om over te lezen. Gelukkig gebeurt er dan genoeg om de spanning weer helemaal terug te brengen en voor je het weet sla je alweer het derde boek over de bijzonder Louisa Clark dicht.

Yes, Voor mij heeft de verwachtingen helemaal waargemaakt en misschien nog wel overtroffen. Ik vond het heerlijk om samen met Louisa nieuwe avonturen te beleven in the city that never sleeps en af en toe oog in oog te staan met Will. Een absolute must read! ♥

Heb jij al kennis gemaakt met Louisa Clark?

Liefs,
Marleen

Titel: Voor mij ♥ Auteur: Jojo Moyes ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789026144943 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel uitgeverij de Fontein! 

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.