Mijn favoriete boeken uit 2017

Wauw, wat heb ik het afgelopen jaar fijne, spannende, mooie en romantische boeken gelezen. Ik vind het altijd heerlijk om aan het eind van het jaar terug te kijken welke titels ik heb gelezen, verslonden en welke me niet zo konden boeien. Deze week verscheen er al een artikeltje online met 6 verrassende boeken die ik in 2017 las en vandaag is het dan tijd om mijn echte favorieten te noemen. Kijk je gezellig mee?

Duet met jou van Dani Atkins
Heel wat jaren geleden las ik Versplinterd, een roman van Dani Atkins. Dit boek zou een echte aanrader zijn voor fans van Voor jou van Jojo Moyes dus ik moest dat boek gewoon lezen. Op dat moment vond ik het boek niet heel bijzonder, aangezien het in mijn ogen nooit kon tippen aan mijn favoriet aller tijden. Afgelopen zomer verscheen een nieuwe roman van deze auteur en hoewel ik erg nieuwsgierig was, was ik ook een beetje huiverig, juist omdat haar eerste boek mij niet echt wist te trekken. Maar jeetje, wat een fantastisch boek! Ik heb als een malle zitten huilen in mijn eentje op de bank, het boek had mij gewoon compleet in z’n greep! Yes, een absolute aanrader als je van romantische, maar ook heftige romans houdt!
Mijn recensie lees je hier

De Royals van Erin Watt
Het zal je vast niet verbazen dat De Royals-serie in dit rijtje staat. Wauw, wat heb ik genoten van het eerste deel en het vervolg kon niet snel genoeg komen. Deze serie is een fantastische guilty pleasure met foute bad boys, een kick ass vrouwelijk personage en gewoon een leven over de top met veel rijkdom, grote huizen en drugs. Een heerlijke read waar je even bij weg kunt dromen en die eindigen met een enorme cliffhanger! Ik kan in ieder geval niet wachten op het volgende deel die in maart verschijnt. Waarschuwing: heel erg verslavend!
Lees hier mijn recensie van Verleiding en hier de recensie van Verraad

Stilte van Mia Sheridan
Bijna elke New Adult die ik lees wordt toch wel een beetje een favoriet. Het is mijn favoriete genre en ik geniet bijna van elke titel die door mijn handen gaat. Toch las ik dit jaar een nieuwe titel van Zomer & Keuning die ik helemaal in mijn hart heb gesloten. Het verhaal van Archer en Bree heeft me compleet van mijn sokken geblazen en ik kan niet wachten op andere prachtige verhalen van deze auteur. Als je fan bent van NA’s kan ik je dit boek ook van harte aanraden!
Mijn recensie lees je hier

Geachte mr Knightley van Katherine Reay
Eigenlijk zou dit boek ook bij het vorige lijstje met verrassende boeken horen, maar het is ook zeker een hele grote favoriet van dit jaar. Ik werd vooral door de vrolijke cover getrokken. Gelukkig mocht ik het samen met Janneke van WLFG lezen voor een buddy read en wat hebben we genoten samen! Het boek heeft alles wat je in een roman zoekt: lieve personages, romantische momenten en een einde om bij weg te dromen. Ik ben echt zo verliefd op dit boek, nu ik dit typ wil ik ‘m gelijk weer herlezen!
Mijn recensie lees je hier

Elke dag maandag van Jessica Brody
Dit boek kreeg ik vorig jaar onder de boom en ik had ‘m gevraagd omdat het me een fijn en grappig boek leek. Die verwachtingen zijn uitgekomen en ook zeker overtroffen. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik dit boek las (januari), maar de humor staat me nog zo bij alsof ik het boek vorige week heb gelezen. Een heerlijk, ultieme YA-boek met een hele hoge dosis feelgood. Helemaal perfect!
Mijn recensie lees je hier. 

Cress van Marissa Meyer
Eigenlijk zou ik hier de hele Lunar Cronicles moeten noemen, maar mijn favoriet uit de serie is toch wel Cress. Hoewel het alles heel erg mooi samenkomt in het laatste deel Winter, vind ik de avonturen en de personages in het derde deel het allerleukst. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Blossom Books de hele serie opnieuw heeft uitgegeven (in prachtige hardcovers) en ze staan allemaal te shinen in mijn boekenkast! ♥
Mijn recensie van Cress kun je hier lezen

Een prachtig lijstje met favorieten uit 2017. Ik ben benieuwd welke favorieten ik in 2018 ga lezen!

Wat is jouw favoriet uit 2017?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.