Winter – Marissa Meyer

Ik zei het in mijn recensie van Cress al en ik bevestig het nu maar eventjes: The Lunar Cronicles is echt een van de tofste YA-series van dit moment. Helaas is de serie met Winter tot een einde gekomen, dus hoog tijd dat ik mijn mening over dit deel ook met jullie deel! Lees je mee? 

Prinses Winter is geliefd vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. De bewoners van Luna fluisteren dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana.
Winter haat haar stiefmoeder en weet dat die haar grote liefde nooit zal goedkeuren, omdat Jacin niet meer is dan een simpele paleiswacht. Maar hij is ook haar beste vriend en helpt Winter om haar hallucinaties, waar ze soms door wordt overvallen, in toom te houden. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen.
Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan en zullen ze nog lang en gelukkig leven?

Wat ik soms een beetje lastig vind aan het recenseren van vervolgdelen dat je al snel in herhaling valt. De kans is ook vrij groot dat dit bij dit deel ook gaat gebeuren, aangezien dit deel net zo goed is als de vorige delen, en misschien zelfs nog wel beter. Gelukkig heb je genoeg bladzijdes (lees: 838!) om de serie goed af te sluiten, maar tegelijkertijd erg lang kunt genieten van de personages en de avonturen die ze samen beleven.

Ondanks de 838 pagina’s had ik eigenlijk geen enkel moment dat het langdradig werd of dat het ook wel in minder bladzijdes zou kunnen. Elk hoofdstuk en elke bladzijde vertelt weer een stukje van het verhaal van Cinder, Scarlet, Cress en Winter en met elk woord leer je ze weer een beetje beter kennen. Wat mij betreft had deze serie met nog veel meer boeken uitgebreid mogen worden (want je wilt gewoon geen afscheid nemen!).

In Winter volg je het vierde personage Winter (goh), maar lees je tegelijkertijd ook het verhaal door de anderen die je in de vorige delen al goed hebt leren kennen. Persoonlijk vond ik prinses Winter het minst leuke, maar desondanks is het vierde deel in de serie wel mijn favoriet. Alles komt hier zo mooi samen en wordt zo goed geëindigd dat je niet anders dan dit boek (en de hele serie) in je hart te sluiten en deze nooit meer los te laten. Het einde is gewoon perfect voor zo’n serie en ik had me echt geen ander einde kunnen wensen.

Ik heb wederom genoten van een fantastisch deel van The Lunar Cronicles. Marissa Meyer heeft vier verschillende sprookjes omgetoverd in hedendaagse verhalen die veel mensen zullen aanspreken. Winter is een perfect einde dat alles mooi afsluit, maar je tegelijkertijd ook doet verlangen daar veel meer boeken. I loved it!

Ben jij al begonnen in The Lunar Cronicles?

Liefs,
Marleen

Titel: Winter ♥ Auteur: Marissa Meyer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 838 ♥ ISBN: 9789020678857 ♥ *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.