Een kleine persoonlijke update

Mijn blog draait grotendeels over boeken. Lezen is een van mijn grootste hobby’s en ik vind het dan ook heerlijk om er over te schrijven en om mijn passie via dit kleine stukje internet te delen. Daarnaast komt er af en toe ook een reisartikeltje voorbij omdat ik het liefst elke maand allerlei leuke plekjes in de wereld wil ontdekken. Maar dat zijn niet de enige dingen die ik doe, haha! Hier kunnen jullie al meer over mij lezen, maar ik vind het leuk om af en toe iets over mezelf te delen. Dingen die mij op dit moment bezighouden. Vandaar deze kleine persoonlijke update vandaag! Lees je gezellig mee? 

Zoals jullie misschien wel weten studeer ik rechten in Nijmegen. Ik had gehoopt om mijn bachelor dit jaar af te ronden, maar helaas is dat niet gelukt. Ik loop daarom een jaartje uit, waarbij ik volgend jaar nog een aantal vakken moet afronden. Erg jammer natuurlijk, maar het is niet anders. Ook mijn plan om in september met mijn master te beginnen, moet dus een jaar worden uitgesteld.

Gelukkig heb ik een leuke minor gevonden aan de Universiteit van Amsterdam die ik het aankomende jaar ga volgen. Ik heb me ingeschreven bij de minor Kinderrechten en jeugdzorg en ik kan niet wachten om iets nieuws te gaan proberen. Ook ben ik heel benieuwd hoe het zal zijn om in een compleet nieuwe stad te gaan studeren! Ik hoef me dus niet te vervelen! De minor is onderdeel van de bachelor pedagogische wetenschappen, maar ik denk dat het perfect zal aansluiten bij mijn bachelor. De stof klinkt erg interessant en ik hoop ik dat ik in de toekomst iets met deze onderwerpen mag gaan doen.

De minor heeft in totaal maar 5 vakken, verspreid over een heel studiejaar, dus mijn weken zullen niet compleet gevuld zijn met alleen maar colleges. Hierdoor heb ik genoeg tijd om hopelijk wat extra te werken, mijn resterende vakken in Nijmegen te halen en natuurlijk om lekker veel te bloggen. De afgelopen weken was mijn inspiratie niet altijd om naar huis over te schrijven, maar ik hoop de komende maanden heel veel toffe artikeltjes voor jullie te schrijven (en natuurlijk hele toffe boeken te lezen ;)).

Daarnaast wil ik heel graag weer beginnen met het schrijven van verhalen. Ik heb jarenlang geschreven en verschillende verhaallijnen spoken altijd door mijn hoofd, maar ik heb de afgelopen tijd erg weinig tijd gehad om deze ook daadwerkelijk uit te werken (helaas). Het komende jaar heb ik daar hopelijk wel meer tijd voor, dus ik ben van plan om alle personages die hele levens in mijn hoofd leiden een eigen stem op papier te geven. I can’t wait! ♥

Voor nu ben ik van plan om nog even twee weekjes te genieten van vakantie, met leuke uitjes en andere plannen en natuurlijk heel veel boeken (mits ik uit mijn leesdipje kom).

Wat zijn jouw plannen voor het najaar? Loop jij helemaal op schema met je studie of carrière?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik moet ook een jaartje langer doen voor mijn bachelor, dat overkomt echt veel studenten hoor! Succes met je minor! 😀 Mijn minor ga ik dus pas volgend jaar doen, maar ik hoop wel een groot deel van mijn derde jaar te kunnen halen en als ik eenmaal groen licht heb van de universiteit, kan ik tot en met december stage lopen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.