Blogs die mij inspireerden om te gaan bloggen

Wauw, ik blog al meer dan 3 maanden. Afgelopen maandag ‘vierde’ ik mijn 3 maanden blogverjaardag, yes! Haha! Ik ben nog steeds heel erg blij dat ik op 1 augustus (eigenlijk al eerder) de stap heb gezet om een eigen blog te beginnen. Ik vind het heerlijk om artikelen te schrijven en langzaamaan kom ik ook meer in contact met lezers, echt heel erg tof!Ā Maar voordat ik zelf begon met bloggen, volgde ik al heel wat bloggers. Vandaag deel ik een lijstje met de blogs die mij inspireerden om zelf te gaan schrijven op een eigen site!

Eigenlijk wilde ik dit artikel afgelopen zondag online hebben, maar door drukte van mijn nieuwe baan en mijn studie (en ik ben niet zo goed in vooruitplannen, oeps), liep dit niet zoals ik had gewild. Ook twijfelde ik een beetje of ik dit artikel nu wel online zou zetten, aangezien er nog al wat wordt geschreeuwd op social media over de De Grote Hebban Boekenblog Test 2016. Maar ik wilde graag mijn liefde voor deze blogs delen, dus bij deze!

Als er een nieuwe post van een van deze blogs online komt, doe ik een spreekwoordelijk dansje. Ik lees ook bijna elk artikel dat van hun hand komt en ik hoop dat ik hun blogs nog heel lang mag lezen.

Leave No Story Behind van Lisa
Leave No Story Behind is echt de fijnste en leukste boekenblog die ik lees. Lisa heeft ongeveer dezelfde boekensmaak als ik, afgezien van de Engelse boeken, al is Lisa zo goed in het overhalen dat ik serieus overweeg om Engelse boeken te gaan lezen. Haar schrijfstijl is heerlijk sarcastisch en ze schrijft op zo’n manier dat je het liefst alle boeken wilt kopen en lezen die ze recenseert. Ik had het geluk om haar in april te kunnen interviewen voor Hebban (benieuwd naar het interview? Je kunt het hier teruglezen) en ze is in het wild nog leuker! šŸ˜‰ Ik hoop dat ik ooit ook mensen zo mag inspireren met mijn blog en dat mensen door mijn recensies enĀ fangirlingĀ boeken gaan kopen!

By Dagmar Valerie van Dagmar
Ik heb echt geen idee meer hoe ik bij Dagmars blog ben beland, maar sinds ik haar blog heb ontdekt heb ik geen enkel artikel gemist! Haar posts zijn ongelofelijk positef, haar schrijfstijl is erg fijn (want ik blijf maar lezen) en ze heeft ook zo’n mooie blog. Strak, modern maar ook erg warm. Haar positieveĀ vibe maken mij ‘s morgens echt een stukje vrolijker en haar blog is echt heerlijk om te volgen en te lezen. Nog beter nieuws? Dagmar heeft twee maanden haar eerste boek uitgebracht en het boekje is helemaal gevuld maar haar toffe woorden en prachtige positiviteit (mijn recensie vind je hier). Dagmar is hoogzwanger en ik hoop dat ze ook na haar zwangerschap nog zo heerlijk blijft bloggen. Ik ben niet zo’nĀ lifestyle blogger als Dagmar (en vaak ook niet zo positief), maar ik hoop mensen ook met mijn blog een beetjeĀ happierĀ te maken!

Younique van Femke
Ik denk dat de blog van Femke echt een van de eerste blogs is die ik echt ben gaan volgen. Daarvoor surfde ik af en toe naar een boekenblog en las wat artikelen, maar door Femke ben ik echt blogs gaan volgen (en in aanraking gekomen met Bloglovin’). Femke schrijft met heel veel humor (vooral haar ‘Things that made my week) en ik lig regelmatig in een deuk als ik haar posts aan het lezen ben. Maar ze is ook eerlijk en persoonlijk. Daarnaast maakt Femke echt de prachtigste foto’s en geniet ik elke keer weer van haar beeld en woorden! Regelmatig sla ik posts op met leuke tips voor films of series of leuke DIY’s! Ik vind Femke echt een leuke meid en hopelijk kan ik haar ooit in het echt ontmoeten.

Reviews & RosesĀ van Jessica
Ik denk dat ik Jessica zo’n jaar volg en ik lees vooral haar boekrecensies. Jessica schrijft erg uitgebreid en onderbouwt haar mening ook erg goed. Haar recensies zijn altijd erg lang, maar zo weet je precies wat ze goed vond en waarom. Zelf ben ik nog heel erg aan het aftasten welke stijl ik mijn recensies wil geven, maar Jessica is wel klein beetje een voorbeeld op het gebied van een sterke recensie. Daarnaast maakt ze ook hele mooie (boek)foto’s, met de prachtigste bloemen er vaak bij!

Deze 4 dames zijn niet direct voorbeelden, maar ze hebben mij wel geĆÆnspireerd om zelf te gaan schrijven over de dingen die ik leuk vind en mij bezig houden. Dus dankjewel daarvoor!Ā ā™„

Heb jij blogs die jouw inspireren?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Wauw, wat een ontzettend leuke verrassing deze blogpost. Ik vind het echt een hele eer, wauw, dankjewel Marleen! Net als wat Lisa zegt: You made my day! <3 Gefeliciteerd met je 3-maanden-blogverjaardag, op naar nog heel veel meer! šŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.