Liever met lef – Dagmar Valerie

Eind september reisde ik af naar Utrecht voor de boeklancering van het boek Liever met lef van blogger Dagmar. Ik lees Dagmars blog al een tijdje, maar ik had haar nog nooit mogen ontmoeten. Ik was erg benieuwd naar haar boek en ook naar haarzelf dus ik moest gewoon naar de boeklancering. Het duurde dan ook niet lang voordat ik in het boek begon en vandaag deel ik je mijn mening. 

In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Toen ik begon met lezen schoot ik door de eerste hoofdstukken heen. Het duurde dan ook niet lang voordat ik al over de helft van het boekje heen was. Ik besloot het boekje voor even aan de kant te leggen want ik wilde langer genieten van de woorden van Dagmar. Als je Dagmars blog al langer leest weet je dat Dagmar een heerlijke schrijfstijl heeft. Deze schrijfstijl lees je natuurlijk ook terug in haar eerste boek. Eigenlijk is Liever met lef een heel uitgebreide blogpost, heerlijk om te lezen!img_3588

In Liever met lef kaart Dagmar verschillende excuses aan die we allemaal wel eens gebruiken om niet onze dromen in daden om te zetten. Ik herkende mezelf regelmatig in haar woorden en Dagmar drukte mij soms met de neus op de feiten, want waarom doe ik het niet gewoon? Waarom heb ik al die leuke ideetjes in mijn hoofd, maar voer ik ze niet gewoon uit? Tijdens, maar vooral na het lezen van dit boek heb ik al heel wat ideetjes op papier gezet en per idee gekeken hoe dat ook daadwerkelijk te realiseren valt. Ik kan je zeggen dat ik nu al wat concrete plannen heb en ik kijk er ook ontzettend naar uit.

Maar Dagmar geeft niet alleen tips en herkenbare situaties, ook vertelt ze eerlijk en persoonlijk hoe zij de persoon is geworden die ze nu is. Ze heeft ontzettend veel meegemaakt en mijn respect voor haar als persoon is alleen maar gegroeid. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, heeft ze haar schouders eronder gezet en er gewoon het beste van gemaakt. Het is bijna makkelijk om jaloers op haar te worden, maar het groene monstertje is zo makkelijk in toom te houden, want je gunt het haar echt. Het is juist alleen nog maar een extra motivatie om je eigen dromen in daden om te zetten.

Sinds ik Dagmars boek heb gelezen probeer ik elke dag, hoe zwaar en verschrikkelijk deze ook mag zijn, met een glimlach door te gaan. Ik probeer in elke dag een positief punt te zien waardoor je vrolijk de dag door kunt gaan. Ik vind dat een bedankje daarvoor wel op zijn plaats is. Dankjewel lieve Dagmar!

Deze recensie is een en al lof en je zult misschien denken, is er dan helemaal geen minpunt aan dit boek? Ja, dat is er wel. Het boek is te dun! Ik had nog veel langer van alle positieve tips kunnen genieten. Gelukkig hebben we Dagmars blog nog! Het zal je dan ook niet verbazen dat dit boek wat mij betreft de volle 5 sterren verdiend!

Kende jij Dagmar al? Ga jij haar boek lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Liever met lef ♥ Auteur: Dagmar Valerie ♥ Uitgeverij: Kok
Aantal pagina’s: 128 ♥ ISBN: 9789043527224 ♥ Waardering: *****img_3497

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.