Boeken die zich afspelen in New York

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are.’  Zoals jullie wel weten lees ik erg veel. Elk boek is een nieuwe wereld om te ontdekken en nieuwe plaatsen te leren kennen. Soms is het fijn om over een compleet nieuwe en verzonnen wereld te lezen, want dan kun je echt even helemaal ontsnappen aan de realiteit van het echte leven. Maar soms is het ook heerlijk om over plaatsen te lezen die daadwerkelijk bestaan, maar waar je nog nooit bent geweest. New York staat hoog op mijn bucketlist (en ik mag deze plek binnenkort van mijn lijstje afstrepen, maar ik vind het ook te gek om over deze stad te lezen. Daarom vandaag een lijstje met boeken die zich afspelen in New York! ♥


Ik hou van New York – Lindsey Kelk
Het boek wat bovenaan in dit lijstje moet staan is Ik hou van New York van Lindsey Kelk. Deze schrijfster heeft een indrukwekkende serie geschreven waarin het personage bijna de hele wereld overgaat. Het eerste deel is echter mijn favoriet, want het speelt zich af in New York! Voor hoofdpersoon Angela is het de eerste keer dat ze in New York is en ze ontdekt de stad samen met nieuw gemaakte vrienden. Wat ontzettend leuk is aan dit boek, zijn de tips achterin. Met tips voor leuke hotels, winkels en restaurantjes maak je een waardig I heart trip naar de Big Apple!

New York in 40 dates – Diana Albrink
Dit boek staat al een tijdje in mijn boekenkast, maar ik ben er nog steeds niet in begonnen. Shame on me! Maar met onze trip die steeds dichterbij komt, ga ik dit boek heel snel lezen! In dit boek verhuist Diana naar New York en ze leert de stad kennen aan de hand van dates die ze met verschillende mannen heeft. Dit dus geen standaard boek met alle grote hotspots, maar juist leuke restaurantjes en barretjes waar je heerlijk kunt neerstrijken naar een dagje sightseeing. Ik pak dit boek er snel bij met wat post-its erbij!

Did I Mention I Need You – Estelle Maskame 
Dit boek heb ik recent gelezen en één van de sterke punten van dit boek vond ik de beschrijving van de stad New York! De hoofdpersoon is voor het eerste in deze wereldstad en ontdekt deze aan de hand van de bekende, maar ook de minder bekende hotspots. Tijdens het lezen hield ik een lijstje bij op mijn telefoon van leuke dingen die ik ook graag wilde doen. Sowieso is dit boek een echte aanrader, maar ook erg fijn om te lezen voor wat leuke tips! 
Mijn recensie van dit boek komt binnenkort online!
 img_3871

Shopaholic in alle staten – Sophie Kinsella
Voor de shoppers onder ons, maar een Shopaholic dat zich afspeelt in New York natuurlijk niet ontbreken. Becky bezoekt alle grote winkels in de stad en ik ben natuurlijk van plan om ook bij een paar winkels langs te gaan. Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar als ik tijd heb pak ik dit boek er zeker weer een keer bij!

Verslaafd aan jou – Sylvia Day
In dit boek (en ook in de rest van de boeken van deze serie) staat New York centraal. Niet op de manier zoals de stad in bovenstaande boeken belangrijk is, want in dit boek wordt er op een hele andere manier naar de stad aangekeken. Het bedrijfsleven wordt hier veel meer naar voren gehaald en juist hoe het is om in the city that never sleeps te wonen en niet om deze stad als toerist te ziena. Een plek dat hier regelmatig naar voren kwam, is Bryant Park. Ik zocht het op en het belandde direct op mijn lijstje met bezienswaardigheden.

De vanger in het graan – J.D. Salinger 
Dit boek kwam ik ooit tegen in een ander boek en men zegt dat dit eigenlijk een van de eerste Young Adult boeken was, al bestond dat label alleen nog niet. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen, maar ik wil het zeker snel gaan doen. In dit boek zwerft de hoofdpersoon in de periode rond kerstmis door de stad en ontmoet allerlei interessante mensen. Klinkt tof, toch?

BE NY: Van toerist tot New Yorker – Patrick van Rosendaal
Dit boek kocht ik een tijdje op het Boekenfestijn, want: New York en het zag er gaaf uit. Volgens de flaptekst is dit een originele stadsgids en een handleiding waarin je snel en eenvoudig leert hoe het is om een New Yorker te zijn. In het boek krijg je een kijkje in het leven van een aantal New Yorkers, met natuurlijk de bijbehorende tips voor leuke spots! Dit boekje mag ik natuurlijk niet missen tijdens de voorbereiding van onze trip!

Welke boeken moet ik volgens jou echt gaan lezen voordat ik naar New York vertrek?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

 1. Hey Marleen,
  Wat leuk dat mijn boek in je kast staat, maar heb je hem ook al gelezen? 😉
  Ben je inmiddels al naar New York geweest eigenlijk? Ik kon het zo snel niet terugvinden op je blog.
  Groetjes,
  Diana

  1. Bedankt voor je reactie! Nee, helaas, nog niet gelezen! Het boek staat deze maand op de planning omdat ik eind van de maand op het vliegtuig stap naar New York! Heb je verder nog tips? 😉

   1. Hi Marleen, eind van de maand, whoohoo, te gek! Dan zou ik zeggen: kleed je warm aan, in laagjes, want buiten bevriest het traanvocht in je ogen en binnen is het bloedheet. En kijk even of de tips in het boek nog up-to-date zijn voor je gaat, ik zou het natuurlijk vervelend vinden als je voor een dichte deur zou staan. Veel plezier en ik hoor graag wat je van het boek vindt.

    1. Dankjewel! Ga ik zeker doen, het boek ligt al klaar met een stapel post-its ernaast! De recensie komt binnenkort zeker online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.