Dertien – Steve Cavanagh

Ik lees zelden thrillers. Hoewel er een groot aantal thrillers op mijn TBR staan, lees ik ze zelden. Zonde, maar er komen altijd feelgoods of YA´s voorbij die om een bepaalde reden altijd voorrang hebben. Dertien van Steve Cavanagh was een thriller waar ik erg nieuwsgierig naar was en ik besloot het e-book tijdens een actie voor een leuke prijs te kopen. Tijdens onze trip naar Lissabon begon ik in het boek en vandaag lees je mijn recensie!

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon veroordeeld voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?

Zoals ik al zei was het alweer een tijdje geleden dat ik een thriller las. Ik moest er daarom een beetje weer inkomen, maar gelukkig werd ik al vrij snel het verhaal ingezogen. Eigenlijk zit de vaart er vanaf het begin goed in door de spanning die langzaam, maar sterk wordt opgebouwd en ook door de afwisseling van de perspectieven. Het verhaal wordt steeds verteld vanuit advocaat Eddie Flynn (die je wellicht kent uit vorige boeken van deze auteur, voor mij was het een eerste kennismaking) en de moordenaar. Je leert beide personen steeds beter kennen en hierdoor blijf je maar door lezen.

Ik hou echt van rechtbankthrillers. Komt waarschijnlijk door mijn achtergrond, maar ik vind het zo tof om dat soort drama’s te lezen (en ook zeker te kijken op tv). Hierin speelt uiteraard het proces rondom Robert Solomon een grote rol, maar ook veel dingen daaromheen. Ik hou daarvan en Steve Cavanagh heeft het echt sterk en goed op papier gezet. Soms zelfs zo levensecht dat het bijna leek alsof je zelf in de rechtbank zat. Tof!

Hoewel ik zeker heb genoten van het verhaal, was niet alles even verrassend. Waar je in thrillers echt op zoek bent naar die wow-momentjes, ontbraken die voor mij een beetje in Dertien. Ik werd nog steeds wel een aantal keren verrast, maar soms zag ik bepaalde situaties ook aankomen en dat vond ik jammer. Juist dat wil je niet bij thrillers. Desondanks heb ik absoluut geen spijt van het lezen van deze thriller en heb ik vooral heel erg genoten van het personage van Eddie Flynn. Ik sluit het dan ook zeker niet uit dat ik ooit nog meer thrillers van Cavanagh ga lezen.

Niet perse een waar toppertje, maar zeker een fijne thriller. Ik kan ‘m je ook zeker aanraden, maar verwacht niet constant van je sokken te worden geblazen. Een welverdiende 4 sterren voor Dertien van Steve Cavanagh!

Lees jij wel eens een thriller?

Liefs,
Marleen

Titel: Dertien ♥ Auteur: Steve Cavanagh ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina´s: 376 ♥ ISBN: 9789024583669 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.