Een kleine persoonlijke update

Hoewel Favoritez grotendeels om boeken en af en toe een reisartikel draait, draait mijn leven nog om veel meer dingen. Ja, lezen en reizen beslaan een groot deel van mijn leven en mede dankzij mijn blog beleef ik hier misschien nog wel meer plezier aan dan ervoor. Maar daarnaast doe ik ook nog andere dingen en vandaag ga ik je daar iets meer over vertellen. 

Zoals je misschien wel weet heb ik afgelopen zomer na vier jaar mijn bachelor rechtsgeleerdheid gehaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik had gehoopt dat ik mijn opleiding in 3 jaar had kunnen afronden, maar dat is dus – obvious – niet gelukt. Desondanks was ik natuurlijk wel heel erg blij dat ik afgelopen zomer dan eindelijk wel mijn papiertje binnen had. Ik heb een hele tijd getwijfeld of ik daarna een master – en welke – wilde doen. Uiteindelijk koos ik voor de master strafrecht, waar ik echt heel veel zin in had. Ik begon afgelopen september, tegelijk met ons ‘grote’ verhuisavontuur en in het begin was het leuk. Je ging dieper op de stof in en ik kwam een aantal nieuwe dingen tegen die ik echt interessant vond.

Je voelt die maar vast aankomen, want het bleef helaas niet leuk. Na een maand of twee merkte ik dat ik steeds meer met tegenzin naar Nijmegen reisde. Tel daarbij op dat ik elke keer voor slechts één college naar de universiteit moest en ik dus ruim 6 uur kwijt was voor slechts een college van 1,5 uur. Het begon me steeds meer tegen te staan en ik werd er echt ongelukkig van. Daarnaast werkte ik ook ergens waar ik niet op mijn plek was. Niet een hele fijne periode en daarom heb ik er eind november voor gekozen om te stoppen met mijn master, tegelijk met het moment dat mijn periode bij deze werkgever stopte.

Een behoorlijke lastige keuze, want je stopt niet zomaar met je studie en daarnaast had ik ook geen andere baan op het oog (dus geen eventuele studielening). Maar sinds dat moment heb ik geen enkel moment spijt gehad en ben ik eigenlijk nog elke dag blij geweest dat ik die keuze toen heb gemaakt. Er viel een soort last van mijn schouders en ik heb vanaf dat moment echt de mogelijkheid gekregen en genomen om te kijken waar ik blij van word en waar ik energie van krijg. Maar het hield ook in dat ik aan het solliciteren moest gaan, op zoek naar een serieuze baan, in plaats van het volgende bijbaantje. Maar ik wist dus niet zo goed wat ik wilde en ik kan je zeggen, dat maakte het zoeken naar een baan niet heel erg makkelijk.

Uiteindelijk solliciteerde ik de afgelopen maanden en ging ik op zoek naar wat ik leuk vond. Ik schreef en blogde veel en daar genoot/geniet ik echt van. Zo ben ik begonnen aan een verhaal dat al jaren in mijn hoofd zit en die steeds dichterbij het einde van de eerste versie komt. Daarnaast ben ik ook zeker van plan om te blijven bloggen en misschien Favoritez naar een nieuw en hoger level te tillen. Ik heb allerlei ideetjes voor de blog en hopelijk heb ik de komenden maanden de tijd en de mogelijkheid om ze uit te voeren. En natuurlijk hoop ik mijn verhaal af te schrijven en te herschrijven zodat het misschien ooit uitgegeven kan worden.

Maar even terug naar het solliciteren. Ik solliciteerde dus een eind raak, maar kreeg eigenlijk alleen maar afwijzingen. Te weinig ervaring, niet de juiste opleiding, you name it. Tot drie weken geleden. Ik werd gebeld naar aanleiding van een sollicitatie die ik had gedaan op een wel heel leuke functie. Ik mocht op gesprek komen en je raad het nooit, maar ik werd ter plekke aangenomen! Yay, ik heb een baan! Vanaf morgen (yes, zo snel al) ga ik voor vier dagen per week aan de slag bij de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst) voor een speciaal project rondom de Brexit. De IND heeft mij vanaf het begin al aangesproken als werkgever en nu mag ik er echt aan de slag! Ik kan niet wachten om te beginnen en hou jullie – waar kan – op de hoogte via mijn maandoverzichtjes.

Vier dagen werken dus. En Favoritez dan? In eerste instantie ga ik proberen om mijn blogschema van 4 artikelen per week vol te houden. Ik heb de afgelopen weken vooruit kunnen werken en voor nu staan er nog een aantal artikelen klaar. Daarnaast heb ik ook ruim 2 uur reistijd per dag naar mijn werk dus voldoende lees – en eventueel schrijftijd om invulling te geven aan mijn blog. Misschien dat het na een tijdje blijkt dat vier artikelen teveel blijkt te zijn, dan schakel ik terug naar drie. Ik ben in ieder geval nog niet van plan om te stoppen, want ik vind het nog veel te leuk en geniet nog veel te veel van alle mooie dingen die ik dankzij Favoritez mag doen.

Dus, dan ben je weer een beetje op de hoogte! Heel veel veranderingen op persoonlijk vlak de afgelopen maanden en ik vind het leuk om jullie ook van die dingen op te hoogte te houden. Mocht je vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Hoe gaat het met jou? Ben jij tevreden waar je nu bent qua opleiding en werk?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

 1. Ik heb morgen ook mijn eerste werkdag, wat een toeval! Ik heb een uur reistijd, dus die tijd kan ik ook gebruiken om te lezen. Bloggen in de trein werkt voor mij niet, zeker niet omdat ik met een sprinter reis en daar heb je natuurlijk geen tafeltje. Maar jij ook gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga combineren met bloggen en Hebban, maar dat gaat vast allemaal wel lukken.

 2. Hallo Leen,

  Weer een mooi stuk en ben blij voor je dat je in november de juiste keuzes hebt gemaakt👍👍soms moet je een risico durfen te nemen toppie. En morgen heeel veeeel succes en plezier natuurlijk ❤️

  1. Wat knap dat je die keuze hebt durven maken! Ik ben op dit moment bezig met de laatste loodjes van m’n bachelor en in juli hoop ik m’n bachelor dan af te ronden. Succes en veel plezier morgen op je nieuwe werkplek!

 3. Heel veel succes en plezier met je nieuwe job. Geniet en leer ervan. Klinkt goed.
  Ik heb zelf nu sinds een jaar mijn droomjob waarnaast ik kan lezen en schrijven en ben tevreden waar ik nu sta.

 4. Heel veel succes met je nieuwe baan. Je bent in ieder geval al lekker enthousiast erover dus dat is natuurlijk ook al heel veel waard.
  Ik zelf zit sinds een aantal jaren thuis. (wao uitkering). Voor mij is mijn blog dus een echte uitlaatklep geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.