This month’s Favoritez #18 – Januari 2018

Wauw, de eerste maand van 2018 is alweer voorbij! Ik ben nooit zo’n fan van de eerste maand van het jaar, omdat deze de afgelopen jaren altijd in het teken stond van tentamens en dat was dit jaar niet anders helaas. Januari was een maand waarin ik (veel) studeerde, uiteten ging, een aantal mooie boeken las en midden in een storm terecht kwam. Lees je gezellig mee?

Januari begon goed met onze jaarwisseling in Brussel en voordat we terugreden naar huis genoten we eerst van een heerlijk, uitgebreid ontbijt! Het voelt al zo lang geleden, maar we hebben een heerlijk weekend in de Belgische hoofdstad gehad. Heb jij het artikel al gelezen dat ik over de jaarwisseling schreef?

In december hadden we al besloten waar onze grote reis van 2018 heen zou gaan, maar in januari hebben we dan ook daadwerkelijk alles geboekt. De vliegtickets zijn binnen en ook hebben we voor alle hotels een reservering gemaakt. Zoveel zin in! Heb jij nog tips voor het zuiden van Mexico?

Afgelopen maand gingen we met mijn oma en mijn neefje en nichtjes gezellig uiteten. Het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten! Dankjewel lieve oma! ♥

Tussen het studeren door was het ook tijd voor een avondje naar de film! We besloten naar Molly’s Game te gaan. Ik had behoorlijk veel van deze film verwacht en hoewel deze niet perse tegen viel, was het wel een heel ander soort film dan we hadden verwacht. Het is meer een soort biografie (die overigens wel met veel vaart verteld wordt), in plaats van dat het echt een thriller genoemd kan worden. Een leuke film, maar niet perse voor in de bioscoop!

En toen hadden we storm… Juist die dag had ik tentamen in Nijmegen en ik was al van plan om iets eerder weg te gaan. Net op het moment dat ik weg wilde gaan bleken er geen treinen tussen Deventer en Zutphen te rijden. Mijn vriend zou mij dan naar Zutphen brengen en vanaf daar zou ik dan doorgaan met de trein. Ha ha, not! Toen we Zutphen aankwamen bleken door heel Nederland geen treinen meer te rijden en met de auto was het gewoon te gevaarlijk! Echter ging mijn tentamen wel gewoon door, maar gelukkig hebben ze achteraf besloten om een extra kans te geven voor de mensen die door de storm niet aanwezig konden zijn. Gelukkig maar!

Dit jaar wil ik, net als vorig jaar, elke maand een taart bakken. In januari werd het geen standaardtaart, maar heerlijke cinnamonswirls! Dit is de enige foto die ik heb (oeps!), want zodra ze uit de oven kwamen moest iedereen gewoon aanvallen. Ze roken gewoon zo lekker en smaakten misschien nog beter! Deze ga ik binnenkort sowieso nog een keertje maken, dus hopelijk kan ik dan wel een mooie foto maken!

In januari kreeg ik een aantal mooie recensie-exemplaren binnen (mijn boekenbuit verschijnt woensdag online), waaronder deze proef van De tweede vrouw die ik voor Hebban mag lezen. Vorig jaar verscheen Gill Pauls eerste boek in Nederland en iedereen was door zo enthousiast over dat ik heel benieuwd ben naar dit boek! Wauw, alleen die cover is al fantastisch, vind je niet?

Eind van de maand ging ik met een collega lunchen (wat heel erg gezellig was, zelfs zo gezellig dat ik helemaal geen foto van mijn broodje kon maken), maar hij was iets later waardoor ik nog even de boekwinkel in dook. Ik heb er niet heel lang rondgelopen, maar mijn TBR is wel gelijk met een aantal boeken gegroeid, waaronder Complot tegen de president. Vind jij het ook zo fijn om door een boekwinkel te lopen?

Op de valreep van januari ging ik nog met een oud-collega uiteten. Deze dinnerdate zou eigenlijk maanden geleden al zijn, maar door drukte werd het pas afgelopen maand. Alsnog was het heel erg gezellig en we hebben veel bijgekletst! O, en we hebben ook heel erg lekker gegeten bij Da Mario in Deventer. Aanrader als je van pizza houdt!

Ik heb het gevoel dat ik in januari helemaal niet zoveel heb gedaan, maar als je dit fijne maandoverzichtje zo ziet toch een geslaagd begin van het nieuwe jaar! Hoe was jouw maand? Heb jij leuke dingen gedaan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.