Alle sterren – Marissa Meyer

Vorig jaar verschenen hier op de blog een aantal enthousiaste recensies online van The Lunar Cronicles. Vooral Cress was echt mijn favoriet en ik raad deze serie dan ook aan iedereen aan. Toen de serie eigenlijk met Winter tot een einde was gekomen, verscheen er daarna nog een verhalenbundel met korte verhalen over alle hoofdpersonen. Natuurlijk moest ik die, als fan, ook lezen en vandaag lees je de recensie!

Verhalen en geheimen uit het Lunar Chronicles-universum: alles wat je wilt weten en meer over je favoriete personages. Hoe belandde Cinder in Nieuw-Bejing? Hoe veranderde Wolf van een jonge man in een moordenaar? Op welk moment beseften prinses Winter en haar paleiswacht Jacin wat hun lot was? In Alle sterren vind je negen nieuwe verhalen, die je als echte Lunar Chronicles-fan niet mag missen.

Wat heerlijk om weer even terug te zijn in de wereld die Marissa Meyer in The Lunar Cronicles heeft geschept. Het was alweer een tijdje geleden dat ik Winter had gelezen, dus het was een heel fijn uitstapje terug naar Luna, het Franse platteland en natuurlijk Nieuw Beijing! Maar mijn mening is een beetje tegenstrijdig. Aan de ene kant is de serie echt af met Winter en voegt deze verhalenbundel niet heel erg veel toe aan de serie, aan de andere kant leer je je favoriete personages nog beter kennen en dat is natuurlijk nooit verkeerd! Het is dus zeker een aanrader en fijne read, maar niet absoluut geen verplicht leesvoer bij de rest van de serie.

Zoals gezegd is Alle sterren een verhalenbundel met korte verhalen rondom de personages. Bijvoorbeeld hoe Cress in haar satelliet terecht is gekomen of hoe Cinder uiteindelijk bij de Linh-familie eindigde. De verhalen hebben precies de goede lengte om tussendoor even te lezen. Ze vertellen krachtig een bepaald stukje geschiedenis en eindigen precies op het goede moment zonder langdradig te worden. Je leert de personages beter begrijpen en komt te weten waarom ze bepaalde keuzes maken in de eerdere boeken. Het laatste verhaal Lang & gelukkig is absoluut mijn favoriet en als je die hebt gelezen, weet je waarschijnlijk wel waarom! 😉

De wereld van The Lunar Cronicles zit heel erg goed in elkaar, de boeken zijn ontzettend goed opgebouwd en ook zit er heel erg veel spanning in, maar het grote pluspunt van de hele serie zijn de personages. In de boeken zelf zijn ze al heel erg goed uitgewerkt en hebben ze allemaal hun eigen stem en karakter, maar in deze bundel krijgen ze net dat beetje extra. Ik vond het in ieder geval heerlijk om mijn favorieten weer eventjes te zien.

Alle sterren is een heerlijke toevoeging aan een hele toffe serie, maar niet perse een verplicht boek om de serie te begrijpen. Je leert enkel je favoriete personages beter kennen, maar wat was dat een feestje! Een fijn extraatje! ♥

Lees jij graag extra korte verhalen rondom een serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Alle sterren ♥ Auteur: Marissa Meyer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 343 ♥ ISBN: 9789020678833 ♥ Waardering: ****
Lees hier mijn recensies van de andere delen:
Cinder – Marissa Meyer (#1)
Scarlet – Marissa Meyer (#2)
Cress – Marissa Meyer (#3)
Levana – Marissa Meyer (#3,5)
Winter – Marissa Meyer (#4)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.