Scarlet – Marissa Meyer

Er zijn van die boeken waarvan je van te voren al weet dat je ze ontzettend tof gaat vinden. Oké, toegegeven, Scarlet had ik jaren geleden al een keer gelezen, maar ik kon me niet heel veel herinneren van het verhaal. Toen ik het boek (overigens een prachtige hardcover) voor de tweede keer opensloeg leek het alsof ik het weer voor de eerste keer las. Ondanks dat ik het boek helemaal fantastisch vind, duurde het gi-gan-tisch lang voordat ik eindelijk de laatste pagina omsloeg. Don’t ask me why. Maar goed, vandaag lees je mijn recensie van het heerlijke tweede deel in The Lunar Cronicles.

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen.

Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen.

Let op: Dit is een recensie van het tweede deel in deze serie. Hier kunnen dus spoilers staan van deel 1, Cinder

Zoals ik hierboven al schreef vind ik deze serie echt fantastisch. Gelukkig heb ik Cress dan ook al liggen zodat ik (nadat de rest van mijn prioriteits-TBR verdwenen is) verder kan gaan in deel 3. Marissa Meyer weet hoe ze een populair sprookje op een hele toffe manier weet om te zetten in een nieuw en origineel verhaal. Eigenlijk is dat het enige wat je moet weten over deze boeken 😉 Ze zijn fantastisch en ook jij moet ze lezen!

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met hierboven, maar Marissa Meyer heeft een fijne schrijfstijl die er voor zorgt dat je het niet weg wilt leggen. Toen ik eenmaal helemaal in het verhaal zat, kon ik gewoon niet stoppen. Je wilt blijven lezen hoe het verder gaat met Scarlet en Cinder en je wilt geen moment zonder hen doorbrengen. Marissa Meyer schrijft heel beeldend, maar dit zorgt er niet voor dat je teveel informatie krijgt en de vaart uit het verhaal wordt gehaald. Het zorgt er juist voor dat je de wereld perfect voor je kunt zien en steeds meer wilt ontdekken. Ik ben dan ook benieuwd naar de delen die zich op Luna afspelen.

De wereld die ze heeft geschetst zit ook heel goed in elkaar. Tijdens het lezen heb je geen enkel moment dat het ongeloofwaardig wordt of slecht uitgewerkt lijkt. Met het sprookje slash moderne techniek heeft Meyer een originele setting gecreëerd met een bekende wereld (zoals Beijing en Parijs), maar gelijk ook iets compleet nieuws.

Nadat Cinder is ontsnapt gaat ze op zoek naar hulp. Scarlet is juist op zoek naar haar grootmoeder, die vermist is. De verhaallijnen tussen de twee personages worden echt perfect in elkaar geweven, zonder dat dit een moment ongeloofwaardig is. Je kunt echt merken dat Meyer de wereld en de verhaallijnen perfect heeft uitgewerkt en alles valt uiteindelijk op zijn plek.

Wauw, wat een recensie moest worden is een halve liefdesbrief geworden. The Lunar Cronicles is een serie die je gewoon gelezen moet hebben. Ook in Scarlet heeft Marissa Meyer een fantastisch verhaal neergezet in een wereld die erg goed in elkaar zit. Op naar Cress! 

Ben jij al bekend met The Lunar Cronicles?

Liefs,
Marleen

Titel: Scarlet ♥ Auteur: Marissa Meyer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 424 ♥ ISBN: 9789020678949 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.