Ik wist het al – Kristin Harmel

Een paar maanden geleden ontving ik het boek Ik wist het al van Kristin Harmel. Het boek zou pas verschijnen in mei, maar ik kreeg al heel vroeg een vooruitleesexemplaar, hoe tof? Hoewel het boek al lang in de kast stond, las ik het boek pas in mei. Vandaag lees je wat ik van deze roman vind. 

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?
Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?

Ik wist het al was niet mijn eerste boek dat ik van Kristin Harmel las. Ik las al eerder Als we elkaar terugzien en bij dat boek duurde het even voordat ik erin zat, maar daarna heb ik echt genoten. Dat was met Ik wist het al eigenlijk een beetje hetzelfde. Het duurde even, maar toen ik er na ca. 100 pagina’s echt inzat kon ik het boek bijna niet wegleggen. Het verhaal is sterk neergezet en vooral erg emotioneel de hele tijd. Ik zat niet constant met een brok in mijn keel, maar hoop, liefde en verdriet zit zo subtiel, maar ook aanwezig door de bladzijdes verweven. Prachtig!

Ik vond vooral Kate echt heel erg mooi neergezet. Ze is krachtig – eigenlijk al vanaf het begin – zonder dat ze dat doorheeft. Ze kiest keer op keer voor zichzelf, maar is absoluut niet zelfzuchtig. Wat ik een beetje jammer vond is hoe de mannen worden neergezet. Haar nieuwe vriend en verloofde Dan wordt niet als een fijn personage neergezet. Dat vond ik zonde, want Kate heeft niet voor niets een relatie met hem. Het deed niet veel af aan mijn leesplezier, maar het zorgde er wel voor dat ik soms op een andere manier naar Kate keek.

Maar het probleem is dat voor ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ een prins nodig is. Ik heb mijn prins al gehad en als er nog een is, geweldig. Maar ik ga niet zitten wachten tot ik word gered. Het is tijd dat ik degene ben die iemand gaat redden.

Het verhaal draait grotendeels om de levensechte dromen die Kate heeft van een leven met Patrick. Het zat enorm realistisch in elkaar en had het heel ongeloofwaardig kunnen zijn, maar dat was het helemaal niet. De dromen en de hoop die daardoor in het boek ontstond paste perfect bij alles. Voor mij was het soms iets te, maar dat komt ook omdat ik heel erg nuchter ben, haha. Echter valt alles uiteindelijk prachtig op zijn plek.

Ik heb een beetje spijt dat ik dit boek niet eerder ben gaan lezen, maar ben nu wel heel blij dat ik het eindelijk heb gedaan. Het is een prachtige must read, eentje waarvoor je nu echt naar de winkel mag rennen. Een verhaal vol hoop, liefde en verdriet waar je zeker van gaat genieten!

Ben jij al bekend met de boeken van Kristin Harmel?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik wist het al ♥ Auteur: Kristin Harmel ♥ Uitgeverij:Boekerij
Aantal pagina’s: 381 ♥ ISBN: 9789022579299 ♥ Waardering: ****
Ik heb een vooruitleesexemplaar mogen ontvangen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.