Begin Again – Mona Kasten

Allereerst, fijne Valentijnsdag! ♥ Sinds vorige week ligt er een nieuwe New Adult auteur in de Nederlandse schappen. Mona Kasten is in het buitenland (en vooral thuisland Duitsland) enorm populair en nu heeft Boekerij haar naar Nederland gehaald. Het eerste deel ligt nu in de winkels en ik mocht een exemplaar ontvangen. Je leest vandaag wat ik er van vind!

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.
Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan de regels van Kaden kan houden.

Eerlijk gezegd weet ik niet zo heel goed wat ik van het boek moet vinden. Aan de ene kant vond ik ‘m enorm verslavend en heb ik de eerste 300 pagina’s in één zit gelezen. Mona Kasten heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor je behoorlijk snel door het boek schiet, ondanks de 400+ pagina’s die het boek telt. De manier waarop ze Kaden en Allie op papier heeft gezet komen realistisch over en passen perfect in het straatje van bekende NA-personages die we al kennen.

Aan de andere kant had ik ook behoorlijk veel kanttekeningen tijdens het lezen. Zo vond ik de relatie tussen Kaden en Allie compleet niet geloofwaardig opgebouwd. Op sommige momenten voelt het gewoon alsof het niet klopt en de auteur gaat ook wel behoorlijk snel op bepaalde punten. En dat is jammer, want juist door die fijne schrijfstijl en de personages an sich had die boek voor mij echt de potentie om een toppertje te worden. Voor nu bleven er voor mij net iets teveel steken liggen bij de opbouw van de relatie dat ik ‘m misschien niet direct zou aanraden aan de ‘doorgewinterde’ NA-lezer.

Daarentegen vind ik het wel een goede ‘start’ voor mensen die net beginnen met dit genre en die het allemaal nog een beetje willen ontdekken. Ik herkende veel punten uit After van Anna Todd en dat was jaren geleden voor mij één van de eerste kennismakingen in het genre. Destijds vond ik de boeken fantastisch, maar als ik ze nu lees (of de film kijk) vallen me veel meer dingen op en erger ik me ook aan andere dingen. Ik denk dat Begin Again ook een beetje zo is. Dit boek is een mooie aanrader voor de wat jongere lezers, en de nieuwe ontdekkers in het genre.

Hoewel ik wat kanttekeningen plaats bij Begin Again vond ik het zeker geen slecht boek. De schrijfstijl is enorm verslavend en ze heeft ondanks het fijne einde een mooie brug geslagen naar de volgende boeken in de serie. Daar ben ik in ieder geval wel erg nieuwsgierig naar!

Zou jij dit boek willen lezen? En ben jij een ‘doorgewinterde’ NA-lezer?

Liefs,
Marleen

PS. Ben je enthousiast geworden en wil je dit boek graag zelf lezen? Kom dan vanmiddag terug, want ik heb een leuke Valentijnsverrassing voor jullie in petto! 

Titel: Begin Again ♥ Auteur: Mona Kasten ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 411 ♥ ISBN: 9789022590195 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik kan wel zeggen dat ik al behoorlijk wat NA’s heb gelezen, maar deze staat dan toch weer op mijn lijstje. Ben benieuwd, al helemaal na het lezen van deze recensie. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.