De P.S. I Love You Club – Cecelia Ahern

Samen met Janneke probeer ik dit jaar een deuk te slaan in mijn oneindige stapel ongelezen boeken (fysiek en digitaal) en we hebben begin dit jaar een lijstje opgesteld met boeken op onze e-reader en fysieke boeken in de kast die we dit jaar willen lezen. Elke maand kiezen we van beide lijsten een titel die we dan in die maand willen lezen. In januari kozen we De P.S. I Love You Club van Cecelia Ahern. Vandaag lees je wat ik er van vind!

Wanneer Holly Kennedy wordt benaderd door de P.S. I Love You Club wordt haar rustige leven op zijn kop gezet. Geïnspireerd door de brieven van Holly’s overleden man wil de club dat Holly hen helpt met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven. Als Holly één ding niet wil, is het teruggaan naar het verdriet van toen. Nu, zeven jaar later, wil ze juist vooruitkijken. Maar Holly leert leden van de club toch kennen en ze beseft dat wanneer je van iemand houdt, er altijd nog iets te zeggen valt…

De P.S. I Love You Club is het vervolg op het populaire P.S. Ik hou van je dat jaren geleden verscheen. Ik heb het boek nooit gelezen, maar wel de ogen uit mijn kop gejankt bij de verfilming. Hoewel het jaren geleden is geweest dat ik de film heb gezien kon ik me nog wel veel dingen herinneren. Toch had ik af en toe wel het idee dat ik iets miste en had graag het eerste boek ook gelezen. Ik raad je daarom aan om wel het eerste boek te lezen. Maar goed, back to business, in het tweede deel zijn we zeven jaar verder en ik vind dat dit boek echt heel mooi laat zien hoe een leven eruit ziet na een lange periode na het overlijden van een dierbare. Normaal gesproken zie je enkel hoe iemand een nieuwe liefde ontmoet (en dan heb je nooit bij die eerste liefde mee kunnen kijken). Maar hierbij ‘kende’ je Gerry al en dat vond ik erg mooi.

Wat ik wel daartegen wel een klein minpuntje vond is hoe de auteur Gerry af en toe heeft neergepend. Hij kwam af en toe een beetje negatief uit de verf en het gezegde ‘over de doden niets dan goeds’ werd niet echt toegepast. En ik vond dat een beetje jammer. Het leek alsof ze een naar een excuus zocht om door te kunnen gaan met haar leven en dat deed ze ‘over de rug van haar dode echtgenoot’. Vond het niet echt passend, zeg maar. Verder vond ik het wel mooi dat Gerry nog steeds een grote rol speelde, maar wel op een geloofwaardige manier.

Wat ik ook enorm mooi vond is het hele idee achter de club. De manier waarop het in begin wordt geïntroduceerd en de manier waarop Holly en haar familie ermee omgaat vond ik niet altijd tof, maar het hele idee krijgt daarna een mooie vorm. Ik hou ervan hoe de auteur zoveel verschillende manieren van afscheid nemen en rouw op een hoopvolle manier heeft verteld.

Eigenlijk kan ik best kort zijn over De P.S. I Love You Club, het boek is fijn. Zeker als je het voorgaande boek hebt gelezen is dit een fijn, emotioneel en vooral hoopvol boek. Ik heb in ieder geval genoten en ja, ook een traan gelaten!

Heb jij P.S. I love you gelezen of gezien? En zou je dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De P.S. I Love You Club ♥ Auteur: Cecelia Ahern ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789024584925  ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb voordat ik dit boek ging lezen eerst het vorige boek gelezen en daardoor snapte ik wel hoe de familie eerst aankeek tegen de club. Holly was namelijk echt gebroken in deel één (logisch uiteraard) en de angst om terug te vallen, is begrijpelijk. Maar verder echt een prachtig en emotioneel boek! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.