Bijzonder normaal – Marjolein Zuidema

Een tijdje geleden kreeg ik een lieve en leuke mail van Simone Lucchesi van The Black Sheep Indie, een platform waar je je eigen geschreven boeken als ebook kunt aanbieden. Als selfpubber heb je veel vrijheid en Simone wil dit met haar bedrijfje laten zien. Erg tof! Simone vroeg of ik een boek van de site wilde recenseren en ik koos voor Bijzonder normaal  van Marjolein Zuidema. Vandaag lees je wat ik er van vind!

Valerie is een jonge meid, met een probleem. Ze wordt gepest, heeft weinig vriendinnen en nul-komma-nul zelfvertrouwen. Valerie is niet zoals de meiden uit haar klas. Ze is anders. Ze is, bijzonder. En als dat niet al erg genoeg is, is ze ook nog eens verliefd. Tot over haar oren verliefd op Florentijn, die alleen maar de leukste jongen uit haar klas is. Belachelijk, dat weet zij ook. Want wat moet Florentijn met haar? Ze is niet populair, hij wel. En met haar zelfontworpen kleding is Valerie het lachertje van de school. Echt niet dat Florentijn iets in haar ziet… toch?

Dan komt Pia in het huis naast Valerie en haar ouders wonen. Pia is een onafhankelijke jonge vrouw, zelfverzekerd, vriendelijk en veganist. Pia is ook anders, maar lijkt daar totaal geen last van te hebben. Ze houdt juist van anders zijn. Ze is één van de weinigen die Valerie oprecht bewondert om haar unieke stijl. Wat de kickstart vormt voor een ongewone, maar hechte vriendschap. Pia vertelt Valerie over haar levenskeuzes, maar kan zij haar ook helpen met die van haar?

Het verhaal wordt beschreven vanuit twee perspectieven, van Pia en Valerie. Je leert beide dames goed kennen, maar ik had niet altijd het idee dat de auteur zelf goed voor zich had welk personage ze voor zich had. Valerie kwam voor mij soms veel te volwassen over en aan de andere kant was Valerie wat jeugdig. Hun ‘stemmen’ mengden zich iets te vaak door elkaar heen, waardoor ze beide niet heel erg uniek meer zijn.

Bijzonder normaal heeft maar 104 pagina’s en dat was in dit geval echt te weinig. Er gebeurde redelijk veel in die weinig pagina’s en sommige gebeurtenissen hadden voor mij beter uitgewerkt kunnen worden. Zo strijd Pia actief waar ze in gelooft en daar had ik zeker meer over willen lezen. Verder komen andere actuele onderwerpen, zoals veganisme en pesten, aan de orde en die heeft Marjolein Zuidema goed uitgewerkt.

Het ebook is een fijn verhaal voor tussendoor, maar voor mij te kort om als een echt boek neergezet te worden. Er zit echt potentie in het verhaal en als het verder uitgewerkt zal worden en Valerie en Pia meer een eigen stem zullen krijgen, kan het zeker een heerlijk read worden!

Ben jij al bekend met The Black Sheep Indie? 

Liefs,
Marleen

Titel: Bijzonder normaal ♥ Auteur: Marjolein Zuidema ♥ Uitgeverij: The Black Sheep Indie
Aantal pagina’s: 104 ♥ ISBN: Unknown ♥ Waardering: ***
Ik heb dit ebook als recensie-exemplaar mogen ontvangen. Dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.