Dicht bij jou – Kristen Proby (+ WIN!)

Eerder dit jaar las ik het fijne Luister naar me van Kristen Proby. Vorige maand verscheen het vervolg in de serie, Dicht bij jou. Wederom mocht ik dit boek als recensie-exemplaar ontvangen en het boek was na één dagje treinen uit, hou ik van! Vandaag lees je mijn recensie!

Camilla LaRue was al op jonge leeftijd verliefd op Landon Palazzo. Toen hij na zijn eindexamen met de noorderzon vertrok, bleef ze achter met een gebroken hart. Maar Cami werd volwassen en werd mede-eigenaar van het populaire restaurant Seduction. Ze heeft alles bereikt wat ze wil… Ten minste, dat denkt ze.

En dan keert Landon, na twaalf jaar als gevechtspiloot in de marine te hebben gewerkt, terug naar Portland. Als hij een glimp opvangt van de kleine Cami, ziet hij dat ze eigenlijk niet zo klein meer is. Hij heeft altijd een zwak gehad voor het kleine zusje van zijn beste vriend, maar nu reageert hij heel anders op de beeldschone restauranthoudster. Landon wil het hart van zijn oude buurmeisje veroveren. Is Seduction alleen de naam van haar restaurant, of laat Cami hem zo dichtbij komen dat hij al haar fantasieën kan waarmaken?

In het eerste deel had Proby al laten zien dat je niet voor hele originele verhalen haar boeken hoeft open te slaan, maar wel voor een paar uurtjes ongecompliceerd genieten. En dat heeft ze in Dicht bij jou weer laten zien. Ik geef toe, ik vind Luister naar me leuker en net wat beter, maar ik heb me zeker vermaakt met Cami en Landon. Wel viel me op dat dit boek op sommige momenten net iets te simpel en te ongeloofwaardig was. En dat vond ik best een beetje jammer.

Waar ik bij het eerste deel eigenlijk geen verwachtingen had en Luister naar me mijn verwachtingen zeker wel had overtroffen, ben ik overall met Dicht bij  jou een beetje teleurgesteld. Ik vond de relatie tussen Cami en Landon lief en soms zelfs om te smelten, maar tegelijkertijd ook niet heel goed uitgewerkt. Er gebeurt ook eigenlijk weinig spannends, er is geen drama dat nodig is om het weer goed te maken. Nu hoeft dat ook niet standaard in een erotische roman te zitten, maar nu gebeurt er eigenlijk helemaal niets. Een stelletje dat je al jaren verliefd op elkaar is komt nu eindelijk bij elkaar, that’s it! Naar mijn mening had hier nog zoveel meer uit gehaald kunnen worden!

Maar ondanks die kleine dingetjes blijft het een fijn boek voor tussendoor. Ik vind bijvoorbeeld de relatie tussen de vijf vriendinnen en de girl power uit hun eigen bedrijf blijkt echt geweldig. Dat heeft de auteur echt heel mooi uitgewerkt. Het boek is daarmee lekker feministisch en daar hou ik van. Maar ook buiten het bedrijf is Cami een lekker stoer wijf, dat weet wat ze wil, maar ook zeker niet bang is om op iemand te leunen. Ze neemt graag de touwtjes in handen en ondanks haar levenslange verliefdheid voor Landon verandert ze niet in een poeltje hormonen, fijn!

Hoewel ik het eerste deel beter vond, heb ik ondanks genoten. Het is lekker ongecompliceerd lezen en een boek waarbij je niet hoeft na te denken. Tevens is dit deel ook prima los te lezen.

En ik heb voor één van jullie erg goed nieuws! Ik heb van Karakter Uitgevers een tweede exemplaar ontvangen en daar mag ik een van jullie blij mee maken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder een reactie achter te laten waarom jij dit boek wilt winnen. Je kunt meedoen tot 31 oktober 2019, 23:59 uur*. Let op dat je met een geldig mailadres meedoet, want als je wint krijg je van mij een mailtje. Succes!

Liefs,
Marleen

Titel: Dicht bij jou ♥ Auteur: Kristen Proby ♥ Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Aantal pagina’s: 298 ♥ ISBN: 9789045217062 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Karakter!

* Wegens de verzendkosten staat deze winactie helaas alleen open voor mensen met een adres in Nederland. 

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

  1. Het eerste vond ik geweldig! Een heerlijk boek voor tussendoor! Ik loot voor dit deel reuze graag mee! Een heerlijk boek voor bij de kachel! Ik ga graag mee op avontuur!

  2. Omdat ik dol ben op lezen maar daar te weinig tijd voor neem. Nu in het najaar wil ik daar verandering in gaan brengen 😀

  3. Oh dit lijkt me echt wat voor mij. En vooral omdat mijn relatie met de beste vriend van mijn broer is en ik dus ook het kleine zusje ben. 😉❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.