De €150,- aan boekenbonnen-tag

Ik vind boekentags tof. Ik vul ze niet al te vaak in, maar af en toe is het gewoon leuk. Vooral als ze ook door anderen worden ingevuld. Ik kreeg inspiratie om zelf een boekentag op te stellen en vandaag lees je mijn antwoorden. Mocht je het leuk vinden om zelf ook antwoord te geven op deze vragen, tof! Zeker doen!

Stel je voor, je loopt je favoriete boekhandel in en iemand drukt een boekenbon van  €150 in je handen (we wish!). Hoe ga je die besteden? Met welke boeken ga je naar huis? Ik stelde onderstaande vragen en kwam erachter. Kijk je mee?

Voor welk boek ga je eerst?
Het boek dat echt het eerst in mijn mandje zou belanden is The Burning Star van Jennifer L. Armentrout (€18,-). Ik vond The Darkest Star, het tweede deel in de Origin-serie echt verrassend tof dus ik ben heel benieuwd hoe het verhaal van Evie en Luc verder zal gaan!

Welke boeken mogen dan ook zeker niet op je stapel ontbreken?
Daarna zou ik een rondje langs non-fictie gaan. Ik ben nog heel erg benieuwd naar Nice girls rule van Fran Hauser (€15,-), zeker nadat ik erg te spreken ben over Nice girls don’t get the corner officeOok zou Heb je nou al een vriend van de auteurs van Damn Honey (€17,99) in mijn mandje belanden. Daarnaast beland dan ook zeker Het verhaal van een dienstmeid van Margaret Atwood (€15,-) op de stapel. Ik heb de serie nog niet gezien, maar dit is volgens mij echt een boek dat je gewoon gelezen moet hebben!

Welke route loop je, langs welke genres ga je sowieso?
De laatste tijd lees ik het liefst feelgood, dus dat zal mijn eerste stop zijn. Helaas is bij veel boekwinkels die afdeling niet zo groot, dus de kans is groot dat ik vrij snel uitgekeken ben. Daarna loop ik door naar de YA-kast(en) waar ik altijd wel weer een nieuw pareltje ontdek. Vervolgens loop ik langs de reisboeken (#alwaysplanningatrip) en langs de non-fictie boeken. Ik lees de laatste tijd steeds meer non-fictie dus zo’n bezoekje is altijd goed om nieuwe leesinspiratie op te doen (en mijn TBR nog meer te laten groeien). Als laatste eindig ik bij de thrillers, maar die koop ik echt zelden nieuw in de winkel.

Welke boeken zijn een twijfelgevalletje, maar neem je toch mee?
Dan ga ik in ieder geval voor Wintereiland van Jenny Colgan (€17,50). Het vorige deel in de serie vond ik behoorlijk tegenvallen, maar toch ben ik stiekem wel een beetje benieuwd hoe het verder gaat. Een boekenbon is een goede manier om het boek toch aan te schaffen. Ook zou ik dan Het geheime recept voor familie van Katherine Reay (€20,99) meenemen. Haar Geachte Mr. Knightley is een van mijn favoriete boeken, dus ik kijk altijd halsreikend uit naar een nieuw boek van haar hand. Ook zou waarschijnlijk de Structuurjunkie Planner Light (die toffe met dat panterprintje) meenemen (€19,99), want het lijkt me tof om zo’n planner een beetje te proberen en kijken of het werkt voor mij.

En welk(e) boek(en) laat je toch liggen en bewaar je voor de volgende keer? 
Hoewel ik de cover echt fantastisch vind, vraag ik me af hoe snel ik PS. I Still Love You van Cecilia Ahern snel ga lezen. Ik heb heel lang geleden de film van het eerste deel gezien, maar nooit het boek gelezen. De cover is een plaatje, maar ik denk dat ik deze toch maar laat liggen. Daarnaast zal Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde ook weer in de kast belanden. Het verhaal spreekt me aan, maar toch niet genoeg. Wie weet de volgende keer!

Heb je nog geld over of moet je iets bij betalen?
Ik heb zelfs nog iets minder dan €25,- over en die ga ik uitgeven aan Muidhond van Inge Schilperoord (€12,50), aangezien dat boek al jaren op mijn TBR ligt. Ook neem ik dan nog Schijnbewegingen van Floortje Zwigtman (€12,50) mee, het eerste deel in de Groene Bloem serie. De serie heeft een tijdje geleden een nieuw jasje gekregen en ik ben zo benieuwd naar het verhaal!

Wat is de eindstand? 
In totaal heb ik 9 boeken uitgezocht en is het eindresultaat €149,47! Heb ik netjes gedaan toch? Die laatste €0,50 laat ik of staan voor de volgende keer of koop ik een toffe boekenlegger voor!

Mocht je iemand vinden die dit wel sponsoren, ik hou me ook aanbevolen, haha! Wil je deze tag ook invullen? Leuk, tag je me dan op social media en verwijs je terug naar dit artikel? Ik tag voor nu in ieder geval Marieke, van Mariekes Books!

Welk boek staat bovenaan jouw wishlist?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik vind het echt een hele leuke tag! Misschien dat ik hem in de nabije toekomst ook in ga vullen op mijn blog. Ik ben trouwens ook helemaal verliefd op het boek ‘Geachte mr. Knightley’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.