The Darkest Star – Jennifer L. Armentrout

De afgelopen maanden – eigenlijk het afgelopen jaar – stond hier regelmatig een nieuw boek van Jennifer L. Armentrout te shinen. Zomer & Keuning flikte het namelijk om de complete Lux-serie (van vijf delen) in minder dan een jaar naar Nederland te halen. Ik ben fan van die serie, dus ik las ze allemaal. Nu is Armentrout terug met een nieuwe serie, maar wel in de wereld van de Luxen. The Darkest star is het eerste deel in de nieuwe serie Origin en vandaag lees je mijn recensie.

In The darkest star komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc ‘gewoon’ een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem.

Hoewel ik echt heb genoten van de Lux-serie, wist ik niet 100% zeker of ik wel al toe was aan een nieuwe serie in dezelfde wereld. Vijf delen waren op zich best veel en ik was een beetje bang dat  Origin hetzelfde zou worden. Maar wauw, The Darkest star was zoveel leuker en beter dan ik had verwacht! Het is dus helemaal geen kopie van de Lux serie, maar echt een op zichzelf staande serie. Het is overigens wel leuk en aan te raden om eerst Lux te lezen, aangezien het er wel een beetje op voortborduurt.

The Darkest star begint circa vier jaar na het einde van Opposition, het laatste deel van Lux. Aan de ene kant was het een beetje wennen. We kennen Luc natuurlijk al uit de andere boeken en ik moest even schakelen. Aan de andere kant zat ik er gelijk helemaal in. Jennifer L. Armentrout krijgt het voor elkaar om je gelijk het verhaal in te sleuren. Ik vond het ook erg fijn dat – hoewel de wereld grotendeels hetzelfde is – er toch heel veel anders is. Zo weten de mensen inmiddels van de aliens en is het zo goed als normaal. Dit zorgt voor een hele andere sfeer en maakt deze serie ook anders dan de voorganger. Fijn!

Aan de ene kant vond ik Luc soms heel erg op Daemon lijken, maar op andere momenten echt weer compleet niet. Ja, hij is ook sterk en powerful, maar hij is nog veel mysterieuzer. Hij is sarcastisch en lief en echt een fantastisch uitgewerkt personage, zelfs zonder dat de hoofdstukken vanuit zijn perspectief zijn geschreven. Dat vond ik een ieniemiene minpuntje, ik had ook heel graag vanuit zijn perspectief willen lezen. Ik kon in ieder geval niet stoppen met lezen en kan niet wachten op het vervolg!

Ik ben zo blij dat ik The Darkest star heel erg tof vond. Het boek heeft mijn verwachtingen absoluut overtroffen en ik kan niet wachten op het volgende deel. Must read voor fans van de Lux-serie!

Heb jij al kennisgemaakt met de Luxen?

Liefs,
Marleen

Titel: The Darkest Star ♥ auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 414 ♥ ISBN: 9789401915854  ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.