Nice girls don’t speak up – Lois P. Frankel

Twee jaar geleden las ik Nice girls don’t get the corner office. Ik was net begonnen aan mijn eerste serieuze baan na mijn studie en vond de tips die ik uit het boek haalde erg handig. Ik merk zelfs dat ik bepaalde tips nog steeds af en toe toepas. Nu is het altijd fijn om verder te leren, nieuwe tips te leren kennen, dus het tweede boek in het Nederlands van Lois P. Frankel wilde ik ook graag lezen. Vandaag lees je mijn recensie van Nice girls don’t speak up.

Hoe vaak heb je jezelf afgevraagd waarom je niets hebt gezegd tijdens een vergadering? Of waarom je niet hebt gevraagd om de loonsverhoging die je duidelijk verdiende? Of heb je de taak van iemand anders uitgevoerd omdat je niet wilde zeuren? Waarschijnlijk regelmatig en de reden is telkens dezelfde: je hebt geleerd om aardig te zijn, om te pleasen. Met Frankel als je persoonlijke coach leer je zelfverzekerd, authentiek en duidelijk te communiceren – en zo je carrière in eigen handen te nemen. Gebaseerd op meer dan vijfentwintig jaar praktijkervaring.

In dit gloednieuwe boek van Lois P. Frankel, auteur van de bestseller Nice girls don’t get the corner office, leer je hoe je op de meest effectieve manier kunt communiceren. Van de basis en het navigeren in sticky situations tot de kunst om anderen te beïnvloeden, dit handboek laat je met praktijkvoorbeelden en krachtige tools zien hoe je de zichtbaarheid en waardering krijgt die je verdient! Want een vrouw op de werkvloer is helaas nog steeds veel te vaak een nice girl.

Over het algemeen ben ik niet op mijn mondje gevallen. Ik heb een duidelijke mening, steek die (meestal) niet onder stoelen of banken en ik weet wat ik wil. Maar juist om die redenen vond ik het heel erg fijn om Nice girls don’t speak up te lezen. In dit boek deelt de auteur in 107 tips hoe je krachtig(er) kunt communiceren. Zo heb ik er zelf veel tips uitgehaald voor manieren die ik zelf al gedeeltelijk toepas, maar waardoor het nog sterker over kan komen. Daarnaast stonden er ook veel tips in die ik nog niet kende en waarmee ik graag aan de slag ga.

Waar in Nice girls don’t get the corner office het boek grotendeels om de werkvloer draait (niet volledig, maar wel veel) is dat in dit boek een stuk minder. De auteur geeft je tips hoe je in alle aspecten van je leven krachtiger en sterker uit je woorden kunt komen. Met tips over hoe je beter kunt luisteren, hoe je bepaalde relaties sterker kunt maken en hoe je je kunt voorbereiden om belangrijke gesprekken, na het lezen van dit boek zul jij communicatief sterker zijn. Ja, het boek is ook zeker ingericht om je op de werkvloer een handje te helpen, met bijvoorbeeld tips na ontslag of hoe om te gaan met feedback, maar daar draait het dus niet enkel om.

Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukjes, met handige en voor praktische tips. Daarnaast zijn de tips ook weer opgedeeld in thema’s, zodat je direct aan de slag kunt met bepaalde onderwerpen waar je juist meer hulp bij nodig zou hebben. Daarnaast wordt elk hoofdstuk met een bepaald thema afgesloten met een korte samenvatting per tip, waardoor je het altijd nog even gemakkelijk kunt teruglezen. Wat ik ook erg fijn vond, is dat dit boek echt een stuk minder ‘Amerikaans’ is. Waar ik in het vorige boek van Frankel het Amerikaanse tintje een minpuntje vond, was dat hier een stuk minder aanwezig. Ook heel erg goed te lezen voor de Nederlandse vrouw, dus!

Zoals je al kunt lezen ben ik enthousiast over dit boek. Ik heb veel tips gelezen die ik zelf graag zou willen toepassen in het dagelijks leven én ik weet zeker dat ik dit boek nog regelmatig zou openslaan. Aanrader dus, als je op zoek bent naar manieren om communicatief nog sterker te worden!

Lees jij graag non-fictie over persoonlijke groei?

Liefs,
Marleen

Titel: Nice girls don’t speak up ♥ Auteur: Lois P. Frankel ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 382 ♥ ISBN: 9789022592441 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.