Reading challenge 2021 – Mijn plannen

In 2020 nam ik me – net als in 2019 – voor om 150 boeken te lezen. Daar ben ik ruim overheen gegaan met meer dan 200 boeken. Ga ik dat aantal in 2021 (proberen te) evenaren? Of ga ik een andere challenge stellen? En heb ik nog andere plannen op het gebied van boeken? Je leest het vandaag!

2021 is alweer 10 dagen onderweg en laten we hopen dat het een beter jaar wordt dan 2020. Behalve op lezen, op het gebied van lezen was 2020 het beste jaar tot nu toe. Hoewel het leuk zou zijn om wederom in 2021 zoveel boeken te gaan lezen, is dat niet mijn doel en verwachting. Dat ik het afgelopen jaar ruim 200 boeken heb kunnen lezen heeft er helemaal mee te maken dat we bijna het gehele jaar in lockdown zaten en er weinig anders te doen was. Ik hoop dat we in 2021 weer wat meer mogen en ik dus ook wat minder thuis zal zijn.

Daarom heb ik besloten om mijn reading challenge  – voor het tweede jaar op rij – op 150 boeken te zetten. De afgelopen drie jaar heb ik elk jaar meer dan 150 boeken gelezen, dus ik verwacht dat het in 2021 ook wel moet lukken. Aan de hoeveelheid ongelezen boeken die ik in mijn kast heb staan en aan de te verschijnen boeken dit voorjaar zal het in ieder geval niet liggen!

Ik hoop van die 150 boeken veel uit eigen kast te lezen. Ik heb vooral in de tweede helft van 2020, vooral na #leesuiteigenkast in september veel uit mijn eigen kast gelezen en dat voelt goed! Ik heb een lijstje van 25 boeken gemaakt die ik in ieder geval wil lezen, maar elk extra boek is ook mooi meegenomen. Daarnaast is het mijn doel om alle boeken die ik binnen ga krijgen in 2021 ook daadwerkelijk dit jaar te lezen. Met Janneke gaan we elke maand een boek uit eigen kast lezen, die we beiden hebben. In februari organiseer ik voor mezelf (maar je mag natuurlijk altijd mee doen) een extra #leesuiteigenkast maand en natuurlijk staat in september de normale #leesuiteigenkast maand op de planning. Genoeg mogelijkheid om die oneindige grote stapel met ongelezen boeken te tackelen.

Ik heb wel besloten om niet mee te doen aan de Hebban Reading Challenge. Ik nam me voor om vorig jaar mee te doen, maar ik heb uiteindelijk helemaal niets gedaan, dus ik sla dit jaar over!

En verder…

… hoop ik gezellig met Janneke klassiekers te lezen.
… meer non fictie te lezen
… lekker te lezen waar ik zin in heb.

Natuurlijk verschijnt er hier elk kwartaal een update op de blog over hoe mijn reading challenge gaat. Maar je kunt me ook toevoegen op Goodreads en kun je het hele jaar door zien hoe mijn challenge gaat en kun je ook zelf een challenge opstellen (als je dat leuk vindt). Zie ik je daar?

Heb jij een reading challenge voor dit nieuwe jaar?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.