Door schade en schande – Lex Martin

Je las het afgelopen maandag al, new adult is mijn favoriete genre en de boeken van Volt passen perfect in dit genre! Ik las het derde Nederlandse boek van Lex Martin, Door schade en schande en je leest nu mijn recensie! Lees je gezellig mee?

Madeline McDermott heeft nadat ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander daten met sporters afgezworen. Ze trekt tijdelijk in bij een vriendin tot ze een nieuw appartement heeft gevonden. Voorlopig wil ze zich alleen op haar carrière concentreren.
Daren Sloan is niet alleen erg aantrekkelijk, hij is ook een van de beste quarterbacks van het land. Dat maakt hem tot een van de meest begeerde vrijgezellen. Niet voor zijn nieuwe buurvrouw Maddie – van haar krijgt hij vooral boze blikken. Maar is Maddie wel zo immuun voor zijn charmes als het lijkt?

Door schade en schande is het derde deel in de serie waarin ook Gek van Clementine en Onvergetelijk is verschenen. Het eerste deel vond ik fantastisch. Het boek over Clementine was vrij duister en mysterieus en I loved it! Onvergetelijk, het tweede deel vond ik daarentegen iets minder. Die was vrij vlak en vooral niet origineel. Ik was daarom erg benieuwd naar het laatste en derde deel in de Dearestserie van Lex Martin. Nou, ik kan je vertellen, ik ben niet teleurgesteld!

In haar voorgaande boeken heeft Lex Martin al laten zien dat ze de chemie tussen personages heel goed weet neer te zetten. En Daren en Maddie zijn zo leuk samen! Het klikte tussen die twee en die klik, die chemie, die spatte van de pagina’s. Wederom is het verhaal niet enorm origineel, maar waar ik dat irritant vond in Onvergetelijk, kon ik het heel goed hebben in Door schade en schande. De best wel heftige twist in het verhaal geeft het wel net dat beetje extra’s, waardoor het een hele fijne read was!

In het begin had ik de link tussen Daren en Clementine uit het eerste boek nog niet gelegd. Het was alweer een tijdje geleden, maar uiteindelijk viel het kwartje. Ik vond het erg tof om de andere kant van het verhaal te leren kennen. Waar je door de ervaringen van Clementine op een bepaalde manier naar Daren gaat kijken, krijg je in Door schade en schande een heel ander beeld van hem. De boeken zijn op zich goed op zichzelf te lezen, maar als je de hele serie wil lezen raad ik je wel echt aan om eerst de voorgaande delen te lezen.

Ik heb genoten van Door schade en schande (ook mijn eerste boek van 2021 ;)). Dit boek overtreft voorganger Onvergetelijk, maar kan net niet tippen aan Gek van Clementine. Echter wel zeker een must read, zeker als je de rest van de serie hebt gelezen!

Heb jij al eens een boek van Lex Martin gelezen?

Liefs
Marleen

Titel: Door schade en schande ♥ Auteur: Lex Martin ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 315 ♥ ISBN: 9789021422992 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als digitaal recensie-exemplaar, dankjewel Volt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.