Gek van Clementine – Lex Martin

Ik denk dat ik tegenwoordig wel kan zeggen dat new adult mijn favoriete genre is. Uitgeverij Volt is een van de fijne Nederlandse uitgeverijen die mijn (onze) behoefte daarin vervult met heel veel toffe titels. Aan het eind van vorige maand verscheen een nieuwe titel van een voor mij onbekende auteur, namelijk Gek van Clementine van Lex Martin. Vandaag lees je wat ik ervan vind!

Clementine Avery is er wel aan gewend dat mensen denken dat ze bitchy en onbenaderbaar is. Nadat eerst haar hart is gebroken door haar vriendje en ze vervolgens heftig is gestalkt door een docent, staat ze nog steeds in survival mode. En dan verdwijnt er op de campus ook nog eens een jonge studente. Clementines belangrijkste regel om zich veilig te voelen: niet daten. Dat gaat haar makkelijk af.
Alles verandert wanneer ze erachter komt dat ze zich per ongeluk heeft ingeschreven voor het vak romantische fictie schrijven. Het vak dat ze eigenlijk wilde zit nu al vol, dus ze heeft geen keuze. Haar grootste probleem? Ze heeft geen enkele inspiratie om een romantisch verhaal te schrijven. Dan ontmoet ze de knappe Gavin Murphy. Hij is meer dan bereid om haar te helpen wat steamy inspiratie op te doen. Alleen om haar te helpen met haar opdracht, natuurlijk.

Oeh, wat een fijnerd! Ik vind het zo tof dat het Volt gelukt is om toch weer iets nieuws binnen een best wel voorspelbaar genre te vinden. Gek van Clementine is een stuk duisterder en mysterieuzer dan andere boeken in het genre (uitzonderingen daargelaten). Ja, Clementine heeft het een en ander meegemaakt, maar nog steeds hangt een laagje spanning in het boek waardoor het echt fijn lezen is. Het is absoluut geen thriller, maar dat klein beetje spanning geeft het boek wel veel extra.

Ook megafijn vond ik de chemie tussen Gavin en Clementine. Ja, vanaf het begin gaat het wat snel, maar ze zijn zo ontzettend leuk samen dat ik dat wel kan vergeven en vergeten. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en passen goed bij elkaar. Hoewel je het verhaal slechts uit Clementine leest, leer je toch heel veel over Gavin en leer je beide personages goed kennen. Ze ze zijn goed utigewerkt en hebben allebei een heel eigen karakter. Heel erg fijn!

Dit boek is een hele goede aanrader voor mensen die niet zo’n fan zijn van veel seksscènes. Waar in bijvoorbeeld Verovering en Het einde je echt niet om de steamy scenes heen kunt, moet je hier bijna op zoek naar die momenten. Er hangt nog steeds een spanning tussen de hoofdpersonages, maar op echt actie moet je behoorlijk lang wachten. Op zich niet erg, maar voor mij had het wel iets meer gemogen. Desondanks past de hoeveel steamyness (is dat een woord?) wel bij het verhaal.

Ik vond Gek van Clementine echt megafijn en kan ‘m je aanraden! Voor fans van NA en vooral fans die niet zo heel erg veel met veel seksscènes hebben. Ik ben in ieder geval geworden van deze auteur!

Kende jij deze titel van Volt al?

Liefs,
Marleen

Titel: Gek van Clementine ♥ Auteur: Lex Martin ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789021418469 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.