Onvergetelijk – Lex Martin

Vorig jaar las ik de toffe NA Gek van Clementine, eentje die echt mijn verwachtingen overtrof. Nu is auteur Lex Martin terug met het tweede deel in de serie op de Nederlandse markt en ik mocht een recensie-exemplaar ontvangen! Tijdens onze vakantie thuis begon ik in het boek en na een middagje lekker lezen was ‘ie uit! Je leest vandaag mijn mening!

Wanneer Dani Hart en Jax Avery elkaar tegen het lijf lopen in een club, voelen ze zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. De populaire voetballer Jax staat dan wel bekend als een onverbeterlijke player, maar toch is Dani verbijsterd als Jax haar de volgende keer dat ze hem ziet niet eens lijkt te herkennen. Ze besluit hem voortaan te ontlopen. Dat is alleen een stuk lastiger dan ze had gedacht als blijkt dat hij de broer is van haar nieuwe huisgenootje…

Waar ik Gek van Clementine heel origineel en soms ook wat duisterder en mysterieuzer vond, vond ik Onvergetelijk vrij vlak en vooral niet nieuw. Het voelde voor mij heel erg alsof ik dit al een keer heb gelezen, een soort van been there, done that verhaal. Natuurlijk is new adult een heel moeilijk genre om nog superorigineel in te zijn, maar dit boek voelde teveel als bekend en dat vond ik heel jammer. Voor mij kon Onvergetelijk daarom ook niet tippen aan het eerste deel.

Gelukkig klopte de chemie tussen de hoofdpersoon wel als een bus. Net als in het eerste deel spatten de vonken er vanaf tussen Dani en Jax, zelfs als Jax haar nog niet lijkt te herkennen. Wat ik ook heel tof vond is dat je dit boek vanuit beide personages leest. Je kende Jax al een heel klein beetje als de broer van Clementine (hoewel ik me dat compleet niet kon herinneren), maar door het verhaal ook vanuit zijn perspectief te lezen leer je hem goed kennen en krijg je ook een kijkje in hoe zijn jeugd invloed heeft op zijn leven nu.

Lex Martin weet hoe ze een fijn verhaal op papier moet zetten, zonder dat de hoofdstukken bomvol sesksscènes staan. Ook de manier waarop Dani omgaat met bepaalde gebeurtenissen die op haar pad komen vond ik ook mooi neergezet. Juist die gebeurtenis (we zijn weer lekker vaag om de spoiler te verbergen ;)) zorgde voor een extra dimensie in het verhaal, maar wist voor mij niet helemaal het bekende uit het verhaal te halen waar ik het in de eerste alinea over had.

Hoewel ik het eerste deel stukken beter vond, heb ik desondanks genoten. Onvergetelijk is een heerlijk verhaal waarbij je niet veel na hoeft te denken. Geschikt voor een fijne middag op de bank, met een kopje thee en een stukje chocola.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

Liefs,
Marleen

Titel: Onvergetelijk ♥ Auteur: Lex Martin ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 299 ♥ ISBN: 9789021421988 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.