Dit is/was #leesuiteigenkast 2020 + een confession

September loopt bijna op het einde en daarmee ook de (voor mij) vierde editie van #leesuiteigenkast. Deze maand begon voor mij tijdens onze roadtrip en ik had dan ook een lijstje klaargezet met zowel ebooks als fysieke exemplaren. Vandaag vertel ik je hou mijn maand is gegaan en eigenlijk nog steeds gaat en deel ik een confession over de ongelezen boeken in mijn kast.

Voor deze editie had ik me voorgenomen om 10 boeken te lezen, 5 fysieke boeken en 5 ebooks die al lange tijd op mijn e-reader stonden. De reden daarvoor was dat we een gedeelte van september ook op vakantie zouden zijn, dus een digitale #luek zeg maar. En van die 10 boeken heb ik er (tot nu toe) 7 van gelezen! Daar ben ik stiekem best trots op haha! Hier lees je welke boeken ik me had voorgenomen.

Op mijn e-reader las ik In five yearsUndercover bromance en Sneeuw boven New York. Ook ben ik begonnen in Tiny Pretty Things, maar dat boek is zo niet mijn ding dus ik doe er heel lang over haha. Ik wil ‘m wel uitlezen, maar het duurt even. Uit mijn kast las ik eindelijk Waar is mama? en de recensie verschijnt over twee weken online. Ook las ik Focus aan/uit en Kleine brandjes overal. Beide boeken stonden ook op Kobo Plus, dus daar verschijnen mini-recensies van online. Ik heb Bloed & beenderen bijna uit. Het duurde even voordat ik er in zat, maar nu vind ik ‘m erg tof. Ik hoop dat ik Mijn leven undercover ook nog kan lezen deze maand, maar mocht dat niet lukken dan is dat ook prima!

Met dat aantal van 7,5 (van voorgenomen boeken) is dit jaar daarom mijn beste jaar tot nu toe. Normaal gesproken zet ik een stapel klaar waarna ik vervolgens de meeste boeken aan het einde van september weer gezellig ongelezen terug zet. Ook waren de boeken die ik heb gelezen grotendeels ook erg tof, dus dat zorgde ook voor een fijne leesflow. Naast de boeken uit eigen kast heb ik ook een aantal nieuwe (recensie-) boeken gelezen en had ik ook een aantal toffe reads van de bibliotheek. Een hele geslaagde #leesuiteigenkast maand!

En dan nu die confession…

Eerder schreef ik hier op de blog dat ik niet precies wist hoeveel ongelezen boeken ik in de kast heb staan. Inmiddels weet ik het wel. Ik ben namelijk zo’n nerd die al haar boeken bijhoudt in excel en dat schema is weer bijgewerkt. Dat zorgt ervoor dat ik nu precies weet hoeveel boeken ik heb en hoeveel daarvan ongelezen zijn. Best confronterend.

Op dit moment heb ik 597 boeken in de kast en daarvan zijn er 174 ongelezen. OEPS! Mijn doel begin dit jaar was om op 31-12-2020 om nog maximaal 140 ongelezen boeken in mijn kast te hebben. Dat wordt op zich lastig, maar is te doen. Ik heb me namelijk ook voorgenomen om aan het einde van het jaar zo´n 20 boeken weg te doen als ik die dan nog niet heb gelezen. Een aantal zal ik weggeven aan vrienden en familie, misschien een aantal nog via Instagram (volg je me daar al?).

Daarnaast heb ik ook een paar boeken gearceerd die ik gewoon dit jaar nog wil lezen. Ik heb namelijk ook genoteerd welke boeken ik in 2020 heb binnengekregen/gekocht en die wil ik eigenlijk allemaal dit jaar gewoon lezen. Nu is dat aantal niet heel hoog, dus dat scheelt. We gaan zien hoe het afloopt in december. We kunnen in ieder geval niet zeggen dat ik niets te lezen heb. Overigens geen reden om geen boeken meer te kopen,  moge dat ook duidelijk zijn. 😉

Dus, een update en confession! Hoe staat met met jouw ongelezen boeken? Ook zo confronterend? En heb je meegedaan aan #leesuiteigenkast?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ook ik heb meegedaan aan de LUEK maand.
    En zit er nog middenin.
    Tot nu toe staat de teller voor mij op 2 ebooks waarvan 1 al een hele poos op mijn reader stond. 1 uit de bookchoice van deze maand. 1 luisterbook dat ik al wen hele poos had. Bijna 2 fysieke boeken uit de kast. Daarnaast las ik 1 geleend book en de 2 laatste delen van De weddingplanner.
    Hoeveel boeken ik nog ongelezen heb? Poeh. Ik denk ruim 30 fysieke boeken. En op mijn ereader nog heel wat… ook ik zit voorlopig niet zonder en er kan altijd meer bij! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.