The Burning Shadow – Jennifer L. Armentrout

Vorig jaar las ik The Darkest Star, het eerste deel in de spin-off serie van Jennifer L. Armentrout. Gelijk bij verschijning kocht ik vervolgens het vervolg The Burning Shadow in november, maar hij belandde ongelezen in de kast. Ik was eerder dit jaar al begonnen, maar ik kon me er zo weinig meer van herinneren dat ik ‘m weer weg had gelegd. Een tijdje geleden las ik ‘m samen met Melissa als buddy read en dat was hartstikke gezellig! Vandaag lees je wat ik van dit boek vind!

Nadat Evie Luc heeft ontmoet, is haar leven totaal veranderd. Ze is erachter gekomen dat ze niet altijd Evie is geweest, maar ze kan zich niets van herinneren. Haar zoektocht naar wie ze is – en was – brengt haar dichterbij Luc, maar ook hij heeft niet overal antwoord op of wil hij dat niet geven. Een ding weet Evie zeker: ze is verliefd. En niet zo’n beetje ook. Maar houdt Luc ook van haar of denkt hij nog steeds aan het meisje dat zij vroeger was?

Ondertussen heerst er grote paniek vanwege een mysterieus griepvirus, waar zelfs mensen aan overlijden. De Luxen worden beschuldigd voor de verspreiding van de ziekte, maar Luc en Evie weten zeker dat de Luxen onschuldig zijn en willen de waarheid achterhalen. Die blijkt nog schokkender dan ze dachten.

Zoals ik al schreef hierboven kon ik me heel weinig herinneren van The Darkest Star en dat zorgde er ook voor dat ik er een beetje moeilijk in kwam en er gedurende het hele boek een beetje moeite met het verhaal had. De auteur herhaalt in het begin redelijk veel, maar nog steeds waren voor mij een aantal dingen een beetje onduidelijk. Tegelijkertijd vond ik ook dat er weinig nieuws in zit. Don’t get me wrong, de dialogen zijn weer heel erg sterk en de spanning zit er ook goed in, maar ik ben ook blij dat dit geen serie is van 5 delen, zoals Lux bijvoorbeeld wel is.

Een enorm pluspunt is de chemie tussen Evie en Luc en de manier waarop hun relatie zich ontwikkelt. Wel vond ik het te lang duren voordat er iets gebeurt. Er wordt bijna 500 pagina’s gewerkt naar een climax tussen die twee en dan gebeurt er uiteindelijk nog weinig. Dat vind ik jammer en ook een beetje een teleurstelling. Overigens zijn de personages, ook de bijpersonages, heel erg goed uitgewerkt en hebben ze allemaal een eigen karakter. Laat dat maar aan Armentrout over, dat kan ze als de beste.

Ik vind het een beetje lastig om deze recensie op papier te zetten, want ik heb echt gemengde gevoelens. Aan de ene kant was het echt een goed boek, aan de andere kant ben ik ook niet enorm te spreken. Waar ik namelijk ook een beetje moeite mee had is dat het lijkt alsof Armentrout er steeds weer iets nieuws in lijkt te moeten gooien. Ze moet steeds weer een stapje verder om iets nieuws te verzinnen in de wereld van de Luxen en Origins. Alles is enorm goed uitgewerkt en de wereld klopt helemaal, het voelde ook een beetje afgezaagd. Zo zag ik een paar dingen van ver aankomen en dat vond ik een beetje jammer. Like I said, mixed feelings.

Ondanks de gemengde gevoelens heb ik wel heel erg genoten van het lezen, zeker samen met Melissa. Ik ben ook zeker benieuwd naar het gevolg, maar The Burning Shadow wist me niet van mijn sokken te blazen zoals The Darkest Star dat wel heeft gedaan. Laat The Brightest Night maar komen!

Heb jij wel eens een boek van Jennifer L. Armentrout gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: The Burning Shadow ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 533 ♥ ISBN: 9789401915878 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.