Als ik jou was – Marijke Vos

Ik heb het perfecte boek om deze zomer te lezen, namelijk het nieuwste boek van Marijke Vos! Als ik jou was heeft alles wat je in een fijn, feelgood zomers verhaal zoekt! Ik doe mee aan de Instagram-tour en wat is een beter moment om mijn recensie te delen? Lees je gezellig mee? 

Maudy runt met veel liefde een ijssalon in een Goois dorp. Ze is gek op haar zoete creaties en haar klanten. Er is alleen één persoon die telkens weer het bloed onder haar nagels vandaan weet te halen: die makelaar die elke dag haar parkeerplek inpikt…

Wout is een vooraanstaand makelaar, maar een concurrent dreigt zijn regio over te nemen. Het laatste waarmee hij zich wil bezighouden is gezeur van de andere ondernemers op het plein. Als die vrouw van de ijssalon op een dag ineens tegen hem uitvalt, bereikt zijn frustratie een hoogtepunt.

In het heetst van de strijd sluiten Maudy en Wout een deal. De komende twee weken ruilen ze van baan, want hé, hoe moeilijk kan het zijn? Maar zodra je in de schoenen van een ander staat, kun je zomaar eens verrast worden…

Laat ik beginnen met dat dit is hoe enemies to lovers hoort te zijn. Echt, zonder twijfel: Enemies to lovers well done! Ik heb zo enorm genoten van de opbouwende relatie tussen Wout en Maudy, het gekibbel tussen die tijd, wat een heerlijkheid allemaal. Marijke Vos heeft precies laten zien waarom dit zo’n heerlijke trope is. De romantiek zit er goed in, de aantrekkingskracht is om je vingers bij af te likken (net zoals die ijsjes, need it!) en de banter? Chef’s kiss!

En hallo, hoe origineel is dit verhaal? Het verhaal had heel gemakkelijk heel ongeloofwaardig kunnen zijn, want je wisselt natuurlijk niet zomaar eventjes van werk en onderneming. Maar Marijke heeft het gewoon zo goed uitgewerkt, dat het allemaal heel mooi om zijn plaats valt én waarbij ze ook duidelijk heeft benoemd waar zowel Maudy als Wout tegenaan lopen tijdens hun ruil. En uiteraaaaard, precies zoals we van de auteur gewend zijn, gaat die ruil gepaard met heel veel hilarische momenten.

Maar het is niet alleen maar luchtigheid en vrolijkheid, deze fijne feelgood heeft ook een mooie diepere laag, waardoor je ook nog eens heel veel met de hoofdpersonen gaat meeleven. Tel daarbij op dat de bijpersonages ook fantastisch zijn en je hebt gewoon een MUST READ deze zomer. En ja, dat moest gewoon met hoofdletters geschreven worden. Ik kan gewoon geen enkel minpuntje bij bedenken, behalve dat dit boek te kort was. Ik denk dat dit Marijkes beste boek tot nu toe is. Wat een toppertje, luf it!

Dus, waar wacht je nog op, REN naar die boekhandel en sla je slag. Dit boek mag niet ontbreken in jouw koffer/tas/nachtkastje/waar dan ook deze zomer!

Liefs,
Marleen

Titel: Als ik jou was ♥ Auteur: Marijke Vos ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789402771930 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.