Polaroids en poederdozen – Susan Muskee

Eerder dit jaar – toen het nog heerlijk weer was en we lekker buiten konden zitten – las ik Scones en spotlights, het debuut van Susan Muskee. Dat smaakte zeker naar meer, dus ik kon niet wachten om het tweede boek in de serie te lezen. Vandaag lees je mijn recensie van Polaroids en poederdozen, het verhaal van Kim!

De tweeëntwintigjarige Kim is terug uit Italië, waar ze samen met haar ‘grote liefde’ Fabian een studio zou opzetten en aan haar afstudeerproject voor de opleiding fotografie zou werken. Maar alles liep anders: er was geen studio en Fabian had Kims geïnvesteerde geld in eigen zak gestoken. Tienduizend euro armer, nog altijd niet afgestudeerd en met haar hart aan diggelen keerde Kim terug naar Nederland. Inmiddels is ze drie maanden thuis, maar ze voelt zich nog altijd niet zichzelf. Ze heeft haar camera al tijden niet opgepakt. Gelukkig nodigt haar artistieke tante Pauline haar uit om een poosje in Berlijn te komen wonen. Pauline deelt er een huis met drie andere kunstenaars, met wie Kim de bruisende stad en het Berlijnse nachtleven ontdekt. Langzaamaan lijkt ze haar draai weer te vinden, maar dan zet een verliefheid weer het een en ander op losse schroeven.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: wat is dit boek leuk! Ik vond het eerste deel goed, maar Polaroids en poederdozen is nog zoveel leuker en beter! Ik heb echt enorm genoten en vond het gewoon jammer dat ‘ie uit was. Susan Muskee heeft al laten zien dat ze kan schrijven, maar ze is zo enorm gegroeid in dit tweede deel. De manier waarop Susan het verhaal van Kim op papier heeft gezet is zo lief, schattig en vooral respectvol, I want more!

De serie Liefde, natuurlijk draait om vier vriendinnen en dit deel draait om Kim. Kim vertrekt voor onbepaalde tijd naar Berlijn waar ze bij haar tante gaat wonen, nadat ze een akelige break-up achter de rug heeft. Hier maakt ze kennis met zoveel verschillende mensen die allemaal een heel eigen karakter hebben en die karakters zijn stuk voor stuk enorm goed uitgewerkt. Susan heeft het voor elkaar gekregen om ze allemaal zo levensecht te maken, dat het aan het einde echt als afscheid voelde. De manier waarop ze iedereen heeft neergezet was met zoveel respect, zonder vooroordelen en vooral met veel openheid. Love it!

Ik ben enorm benieuwd naar het volgende deel dat om een nieuwe vriendin draait, maar tegelijkertijd zou ik ook zo graag nog meer over iedereen in Berlijn lezen (ideetje voor een spin-off, maybe?). De mensen hebben echt een plekje in mijn hart gekregen. Maar ik kan ook echt niet wachten op de andere twee delen, want Susan heeft de lat nu echt wel heel hoog gelegd. Ik tel in ieder geval de weken (of eigenlijk maanden) af totdat ik verder kan in deze fijne serie!

Je hebt het vast begrepen, ik ben fan! Ik wil meer en meer en heb zo genoten van de avonturen van Kim in Berlijn. O en stiekem ben ik een beetje verliefd geworden op Elias, just saying. Mocht je nog niet overgehaald zijn, lezen die hap!

Heb ik je overgehaald om de boeken van Susan Muskee te lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Polaroids en poederdozen ♥ Auteur: Susan Muskee ♥ Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 231 ♥ ISBN: 9789047205487 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel Loft Books!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.