Scones en spotlights – Susan Muskee

Een tijdje geleden ontving ik van uitgeverij Loft Books een mail of ik Scones en spotlights, de debuutroman van Susan Muskee wilde lezen en recenseren. Ik volg Susan nu al een tijdje op Instagram, dus ik wilde haar boek graag lezen! Leuke bonus (vind ik in ieder geval): Susan is een fellow Deventenaar! Mijn recensie van haar eerste boek lees je vandaag online! 

Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas eenentwintig jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was ‘Is dit alles’ van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet. Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

Wat heeft Susan een heerlijke, vlotte schrijfstijl. Het verhaal leest als een trein en het past perfect bij het verhaal. Het verhaal is eigenlijk alles wat je van een fijn, feelgood verhaal verwacht. Cleo is lief, de girl next door en heeft eigenlijk een prima leven. Ze heeft een paar een leuke vriendinnen die allemaal hun eigen karakter hebben (en waar we hopelijk nog meer van gaan lezen), een droom die ze eigenlijk al heeft opgegeven en een geheime crush. Wat kan er mis gaan?

Wat ik heel erg fijn vond is dat er eigenlijk niet zoveel mis gaat. Er gebeurt nog steeds heel veel, maar eigenlijk kun je Scones en spotlights het beste zien als een roadtrip in Cleo’s leven. Na een viral filmpje van een optreden komt haar leven echt in een stroomversnelling terecht en de manier waarop Cleo daarmee omgaat staat heel sterk en geloofwaardig op papier. Ook het hele gebeuren rondom de talentenjacht kwam ook heel realistisch op mij over en dat maakt het heel fijn om te lezen.

Wat ik wel net iets minder vond waren de dialogen. Op zich zitten ze goed in elkaar en ze lopen lekker, maar ze waren af en toe iets chaotisch en te vol. De personages die Susan op papier heeft gezet zijn allemaal vrij uitvergroot en dat merkte je vooral in de dialogen. Voor mij zou het net wat fijner lezen als het allemaal wat rustiger zou zijn.

Ik heb echt genoten van Susans debuut! Scones en spotlights is een heerlijk boek die je een vaart kunt en wilt uitlezen. Het verhaal is realistisch, heeft een fijn en lief hoofdpersoon en ik kan niet wachten om ook de verhalen van Cleo’s vriendinnen te lezen!

Had jij al eens van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: Scones en spotlights ♥ Auteur: Susan Muskee ♥ Uitgeverij: Loft
Aantal pagina’s: 280 ♥ ISBN: 9789047205333 ♥ Waardering: ****
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel Loft! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.