Mijn ervaringen met de Structuurjunkie Planner Light

Als kerstpakket afgelopen jaar kreeg ik een boekenbon cadeau (je kunt me niet blijer maken, haha) en ik bestelde daar onder andere de Structuurjunkie Planner Light van, een hele toffe met een panterprintje. Tot de coronacrisis lag de planner ongebruikt in de kast, maar tijdens het thuiswerken merkte ik dat ik behoefte had aan rust en overzicht. Ik besloot de planner te gebruiken en inmiddels heb ik de planner ruim 6 weken in gebruik en vandaag deel ik mijn ervaringen!

Allereerst wil ik zeggen dat ik zoveel meer rust in mijn hoofd heb. Nu zeg ik niet dat dat enkel door de planner komt, maar het heeft zeker geholpen met wat structuur in de dagen aan te brengen. Zeker in het begin van de lockdown merkte ik dat ik geen idee had wat ik met mijn tijd moest doen en dat resulteerde er uiteindelijk in dat ik niets deed en daar onrustig van werd. Ik maakte sowieso al lijstjes met dingen die ik moest doen, maar dat deed ik op verschillende plekken waardoor alsnog het overzicht ver te zoeken was.

Ik besloot de planner te gebruiken en schrijf er alles in op wat ik doe. Dit kan werk gerelateerd zijn (dus bepaalde taken of vergaderingen), maar ook alle dingen die ik verder doe. Denk bijvoorbeeld aan een schoonmaakbeurt, een wasje die gedraaid moet worden, een artikel of recensie die geschreven moeten worden of bepaalde boekfoto’s die ik moet maken. Ik werk nog steeds gemiddeld 32 uur per week, maar door het thuiswerken heb ik tussendoor wel de mogelijkheid om eventjes snel een foto te maken bijvoorbeeld. Met de planner merk ik dat ik veel meer rust in mijn hoofd heb, ik heb aan het begin van de week en dag duidelijk voor ogen wat ik die dag ga en moet doen en als ik alles heb afgestreept mag ik doen wat ik wil.

De planner is opgedeeld per week en je kunt zelf de data en weeknummer erbij zetten. Dit zorgt ervoor dat je de planner kunt gebruiken wanneer je wilt en dat het ook prima is om een week over te slaan (hallo vakantie!) en je hier geen pagina’s voor verspild. Ik schrijf aan het begin van de week per dag op wat ik die week wil/moet doen en vaak voeg ik in de loop van de week nog wat taken toe. Daarnaast heb je in deze planner light de mogelijkheid om 15 taken op te schrijven die bijvoorbeeld belangrijk zijn die week of die meerdere dagen bestrijken. Ik schrijf daar bijvoorbeeld op welke artikelen ik die week wil schrijven of bepaalde boodschappen die ik moet halen (bijv. plantjes bij de Intratuin). Je kunt je dagplanning indelen per uur en je echt aan die planning houden, maar dat werkt (vooralsnog) niet voor mij. Ik doe de taken zo veel mogelijk op die dag, maar ik pak vaak iets op wat tussendoor handig is.

De planner is heel erg mooi vormgegeven en is opgedeeld in 4 delen. Het begint met een inleiding en wat tips, waarna er een aantal pagina’s volgen waar je een hele maand kunt invullen. Deze pagina’s heb ik niet in gebruik, maar het kan handig zijn als agenda om bijvoorbeeld belangrijke afspraken te noteren. Daarna volgen de weekpagina’s waar je dus per week kunt opschrijven wat je plannen en doelen zijn. De planner eindigt met lege pagina’s waar je nog heel veel aantekeningen kunt maken.

Voor nu ben ik echt heel erg blij met de Structuurjunkie planner light. Ik weet niet of ik de planner mee ga nemen naar kantoor als het weer kan/mag en ik weet niet hoeveel ik ‘m in die tijd ga gebruiken, maar voor nu – tijdens het thuiswerken – is het een welkom handvat die ik echt nodig had. Ik ben fan!

Kende jij de planners van Structuurjunkie al? Gebruik jij ook een planner?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik volg Cynthia al jaren en ben al een tijdje aan het nadenken over zo’n planner. Het lijkt me heel handig dat je zelf de weeknummers in kan vullen, vooral omdat je niet elke week heel druk bent inderdaad. Maar ik weet niet of deze planner heel veel meerwaarde heeft als ik mijn simpele agenda al bijna hetzelfde gebruik.. Dan heb ik alleen geen ruimte voor die 15 taken die onderaan staan. Ik twijfel nog ontzettend. Vind ze wel super leuk eruitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.