De burn-out – Sophie Kinsella

Als feelgoodlezer kun je niet om Sophie Kinsella heen. Voor mij is zij een van de eerste feelgoodauteurs die ik ooit las en alleen daarom heeft ze al een plekje in mijn hart. De afgelopen jaren zijn er steeds maar weer nieuwe boeken van deze feelgoodqueen verschenen en nu is ze terug met weer een nieuw boek: De burn-out. Ik las het boek vorige maand en vandaag lees je mijn recensie! 

Sasha is tegen een muur gelopen. De wanhoop nabij besluit ze naar het resort in Devon te gaan waar ze als kind graag kwam, in de hoop dat boerenkoolsmoothies, yoga en stilte haar er weer bovenop zullen helpen. Maar het is laagseizoen, het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen: een chagrijnige, gestreste jongeman die Finn heet. Hoe kan ze één worden met de natuur als hij op een rots zit en haar in de gaten houdt?
Omdat ze de enigen op het resort zijn, raken ze toch met elkaar aan de praat. En het zou zomaar kunnen zijn dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze hadden gedacht…

De boeken van Sophie Kinsella kenmerken zich vooral door humor, over the top situaties en ongemakkelijke en vaak wat naïeve personages. Hoewel De burn-out ook zeker wat van die factoren heeft, is het wel een net ander boek dan je mogelijk van Kinsella gewend bent. Tuurlijk, dit boek heeft echt veel humor, maar de soms te bizarre situaties ontbreken hier een beetje. En dat heeft het verhaal echt ten goede gedaan. Een burn-out is geen luchtig onderwerp en ik vind echt dat de auteur dit echt met heel veel respect en de perfecte dosis humor heeft neergepend.

Ik heb zelf nooit een burn-out gehad, maar wel periodes waarin ik heel erg druk (te druk?) was. Ik kon me zeker in het begin heel erg in de hoofdpersoon herkennen. Het staat zo herkenbaar op papier, waardoor dit boek voor veel mensen echt heel erg fijn kan zijn. Naast dat het natuurlijk ook gewoon een heerlijk, grappig verhaal is, wat voor een paar uurtjes leesplezier zorgt. Het verhaal van Sasha is zeker niet uniek en ik denk dat dit boek voor veel mensen als een warm bad kan aanvoelen. En dat ze daar dan weer wat idiote dingen mee maakt, dat maakt het natuurlijk een Kinsella.

Ik vond het verloop van het verhaal heerlijk. Ik zou het bijna perfect willen noemen. Het is geloofwaardig, heeft het perfecte tempo en zorgt ervoor dat je samen met Sasha langzaam verliefd wordt. Verliefd op het leven, op Finn en weer op je werk. Nu zal dat laatste niet voor iedereen weggelegd zijn, maar dit boek heeft met een dosis humor ook nog eens een fijne boodschap. Zie dat maar eens op een goede manier voor elkaar te krijgen.

Ik heb echt enorm genoten van dit nieuwe boek van Kinsella. Een tikkeltje serieuzer dan we normaal van haar gewend zijn, maar tegelijk ook precies met alle kenmerken die we graag lezen in een Kinsella. Dikke tip!

Heb jij al eens een boek van Sophie Kinsella gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De burn-out ♥ Auteur: Sophie Kinsella ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789044367751 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel THB! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.