Liefs, April French – Penny Aimes

Ik heb de afgelopen jaren best wat LHBTQI+ boeken gelezen, maar volgens mij nog nooit eentje waarbij een transpersoon de hoofdrol had. Daar moest absoluut verandering in komen (en ik sta altijd open voor meer tips), dus extra fijn dat April Books Liefs, April French heeft vertaald. Ik las het boek een tijdje geleden en vandaag lees je mijn recensie.

April French doet niet aan relaties. Beter gezegd: relaties doen niet aan haar. Voor de mannen die ze tegenkomt bij kink club Frankie’s, is trans vrouw April niet meer dan een avontuurtje. Ze weet hoe verlangen werkt en ze weet vooral hoe ze haar eigen verlangen in toom moet houden. Dan kan ze tenslotte ook niet teleurgesteld worden. Dan komt Dennis binnen bij Frankie’s. Hij is net naar Austin verhuisd vanuit Seattle en ziet er wat verloren uit. April vangt hem op, wat leidt tot een drankje. Dat leidt tot flirten. Dat leidt tot een onvergetelijk opwindende nacht. Als Dennis vraagt of ze hem haar nummer wil geven, doet ze dat. Als hij vraagt of ze hem haar vertrouwen wil schenken, vindt ze dat lastiger. En als het verlangen dat ze zo goed dacht onder controle dacht te hebben aan alle kanten tot leven komt met Dennis, wil April het ineens allemaal: passie, betekenis en zelfs commitment. Maar naarmate hun relatie zich ontwikkelt van ingewikkeld naar onmogelijk, moet April keuzes maken. Hoeveel is ze bereid écht te doen voor haar verlangen?

Zoals je in de flaptekst kunt lezen gaat dit boek over een transvrouw en de BDSM wereld. Ondanks dat laatste onderwerp, is dit echt een heel lief en cute verhaal. Ik las een quote van Talia Hibbert dat dit boek fluffy is en dat vat het echt perfect samen. Dit verhaal is enorm lief en hartverwarmend. En ondanks best wat heftige en zware onderwerpen, blijft het de hele tijd luchtig.

Wel vond ik de schrijfstijl wat minder. Het voelde grotendeels meer als een soort autobiografie dan een echte romance. Wel voelde het verhaal van April French heel realistisch en geen enkel moment gemaakt. Zoals ik hierboven al schreef was dit mijn eerste boek met een transhoofdpersoon, dus ik vond het ook echt  ‘leerzaam’ om te lezen.

Je leest het verhaal vanuit twee perspectieven, vanuit April en Dennis. Ik vond het heel tof dat je vanuit beide het verhaal leest, want door juist ook het verhaal vanuit de Dom te lezen, leer je nog meer. Wel vond ik de herhaling een beetje too much. Het verhaal beslaat een bepaalde periode en er wordt steeds afgewisseld tussen beide personages. Maar hierdoor las je veel momenten vanuit beide perspectieven, zonder dat de herhaling veel toevoegde.

Ik ben echt heel blij dat ik deze fluffy romance heb gelezen. Ja, het is een bijzonder onderwerp, maar het is zo lief, schattig én leerzaam dat je deze wel moet lezen! Enne, hij is gewoon te lezen met Kobo Plus!

Staat dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Liefs, April French ♥ Auteur: April French ♥ Uitgeverij: April Books
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789083219097 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.